Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
11. do 15. z 15
    Początkująca(y)

Domyślnie Odp: alergia a homeopatia

nikt sie nie oszukuje,a żeby wydawać takie komentarze to trzeba NAPRAWDE posiadać odpowiednią wiedzę, a komentarz o wierze katolickiej nijak sie ma do homeopatii,warto czytać konkretna literature a nie pseudo opinie nie wiadomo skąd.Polecam zagłębić się trochę w tym temacie a potem wydawać komentarze.ja prowadze moje dzieci kilka lat na homeopatii,nie używam żadnych innychleków,nawet w ekstremalnych sytuacjach i polecam każdemu pozdrawiam!

Początkująca(y)

Cytat Napisał deysunia19900 Zobacz post
    Nie dajcie się oszukać homeopatii!!!! Przede wszystkim nie stosuje się tego leku u osoby alergicznej. Dosyć wiem o tych lekach. One może i pomagają ale są wbrew wierze katolickiej!!!
    tylko katolickiej? to kamień z serca :) jako prawosławna Żydówka mogę się leczyć homeo! ;)

Początkująca(y)

A możesz wytłumaczyć dlaczego homeopatia jest wbrew wierze katolickiej?
    Jakakolwiek będzie odpowiedz...cieszę się, że nie przynależę do żadnej autorytarnej doktryny takiej np. jaką niewątpliwie jest kościół katolicki.
    Pozdrawiam wszystkich zbających o zdrowie!

Początkująca(y)

Cytat Napisał deysunia19900 Zobacz post
    Nie dajcie się oszukać homeopatii!!!! Przede wszystkim nie stosuje się tego leku u osoby alergicznej. Dosyć wiem o tych lekach. One może i pomagają ale są wbrew wierze katolickiej!!!

To nie jest forum katolickie ani zadne religijne, wiec nie jest to miejsce na indoktrynację. Miej trochę wyczucia.
    Tutaj pisza rodzice, ktorzy troszcza sie o zdrowie swoich dzieci. Jezeli katolicy pozwalaja na cierpienie dziecka i nie probuja mu pomoc, to wspolczuje ich dzieciom.

Wracajac do tematu - sama od lat jestem alergikiem i lecze sie wszelkimi sposobami. Tylko homeopatia dziala na dluzej i bez skutkow ubocznych. Medycyna konwencjonalna albo nie dziala, albo krotko, a objawy uboczne sa coraz mocniejsze. Teraz moj bratanek - uczulony na prawie wszystko - po bezskutecznym leczeniu allopatycznym i wieloletnim odczulaniu zaczyna brac leki homeopatyczne. Jest drobna poprawa, trzymam kciuki, zeby bylo coraz lepiej.

Wdrożona(y)

emuko: i naprawdę pomogła sama homeopatia? Szczerze powiem, że ja w takie rzeczy nigdy nie wierzyłam i nie wydają się one (przynajmniej moim zdaniem) za bardzo skuteczne. Co prawda mogą wspomagać leczenie, ale na pewno nie być jedynym sposobem.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2