1 271. do 1 275. z 1275
Temat: Klub mam małych alergików
-
22-02-2012, 14:43 #1271
Odp: Klub mam małych alergików
Rubi na astmę bierzemy pulmicort i czasami berodula aczkolwiek ostatnio wyszedł młodemu refluks przełykowo żołądkowy i lekarze kazali mi odstawić inhalację, po 2 dniach bez sterydów myślałam że młody płuca wypluję tak kasłał i wróciłam do inhalacji teraz nie wiem co mam robić bo jeden lekarz uważa że młody ma astmę a drugi że to wina refluksu idę do jeszcze jednego lekarza ale dopiero w maju
-
1-03-2012, 15:41 #1272Początkująca(y)
hej :) moj szkrab tez jest alergikiem... Narazie jest mały żeby zrobić mu konkretne testy ale z tego co zauważyłam to ma uczulenie na Jabłka, ketchup, pomidory, maliny, truskawki, czekolade, mleko, cytrusy.....
Nie przejmuje sie tym bardzo poniewaz ja tez jestem alergikiem pokarmowym wiec wiem że bez tego da się żyć..... :)
-
5-03-2012, 13:26 #1273
MA-KA
przy obciążonym wywiadzie dawałaś takiemu małemu szkrabowi ketchup??? i inne potencjalne alergeny??? odwazna jestes!!!
a takie nieprzejmowanie się alergią pokarmową może doprowadzić np do astmy....więc nie podzielam Twojego entuzjazmu
c
hoć przyznaję, ze dieta to nie koniec swiata...pół biedy jak dziecko w domu jest ale potem idzie do przedszkola/szkoły...chce jesć to co inne dzieci, życzliwi częstuja bez pytania...
ehhhh... az tak łatwo nie jest z alergią pokarmowa
niestety
-
8-05-2012, 21:03 #1274
Dziewczyny mam taki problem moj maluch ma szmery na oskrzelach z badan krwi wychodzi ze zapalenie kaszle ale sporadycznie i juz trwa to jakis 3 tydzien mial 2 antybiotyki Agumentin i Klabax ..nie pomogly :( w 5 dniu 2 antybiotyku dostal wysypke taka pokrzywke ktora znika szybko i pojawia sie w roznych miejscach na ciele pokrzywka trwala 2 dni teraz juz jest coraz mniej jakby ustepowala .... to zapewnew alergiczne ale lekarz stwierdzil ze to nie po antybiotykach ....do tego robimy inhalacje na oskrzela Berodual i pulmicort ... robimy na spiaco bo maly nie chce wziac do buzi maseczki ... w czwartek mam kontrole oby bylo lepiej jestesmy umowieni do alergologa ..czy ktoras z was miala podobny problem czy to z kaszlem czy z pokrzywka uczuleniowa prosze o odpowedzi ;:):):) Aha czy to moze byc z pokarmu dodam ze nic nowego nie jadl ....????
dzieki
-
22-05-2012, 10:13 #1275mamusia majeczki
Witam serdecznie!
Ostatnio okazało sie że moja córcia ma alergię na pyłki traw i zbóż. I mam takie pytanie do mam których dzieci też mają takie alergię o krótkie określenie co mamy zmienić. Wiem, czytałam że ograniczyć spacery, itd. chodzi mi raczej o sprawdzone metody radzenia sobie z alergią. W jednym artykule piszę że wietrzyć w nocy pokój, w drugim że nie otwierać przez całe wakacje w pokoju dziecka okna. I dużo więcej takich sprzecznych informacji. Ja nie miałam alergii ani nikt w moim otoczeniu. Do lekarza ciężko się dostać ;) Trzeba czekać z 2 tyg. a potem 3 h w kolejce. Straszne tak przy okazji!!:[ Majcia dostała Claritine na stałe, Polcrom i Flixonase doraźnie. Byłyśmy z tydzień temu u alergologa, i szczerze mówiąc jakoś mu nie dowierzałam, no bo skąd ta alergia, sądziłam że pewnie jakoś błędnie wyszło. Ale wczoraj byłyśmy u babci na wsi cały dzień. Tak jeszcze wspomnę że ma katar ale nie wiem czy to z przeziębienia, czy z choroby. A dzisiaj ciemne spuchnięte oczy, katar wciąż. Troszkę się wystraszyłam, że może jednak to od tej alergii. Pozamykałam dzisiaj okna, bo podobno tak trzeba robić jak koszą trawę. Jutro idę do rodzinnego ją zbadać ale nie wiem ile on wie o alergii. Proszę o wskazówki jak pomóc dziecku w tej alergii. Zwłaszcza że moja Majcia uwielbia siedzieć na dworze. Denerwuje się :(
Pozdrawiam