Strona 3 z 28 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 271
Drzewko podziękowań3Podziękowań

Temat: skaza białkowa

listopad '05 wrzesień '09 Avatar empolan

Domyślnie Odp: Skaza białkowa. Kiedy objawy?

Cytat Napisał tania5
    przepis na krochmal: 3 łyżki mąki ziemniaczanej rozrobić w zimnej wodzie, a potem wlać powoli do gotującego się litra gorącej wody - wychodzi kisiel i to wlać do kąpieli
    Tania5, Twój przepis na krochmal spadł mi z nieba :D Mój Kamil też ma jakieś uczulenie :( (jeszcze się łudzę, że to jednak nie skaza). Kąpiemy go w Oilatum, ale nie widzę poprawy. Dzisiaj wypróbuję krochmal :)

Fan(ka) Avatar kolorowa_kredka

dziewczyny polecam parafine ciekłą !! jest tania a dobra i do kąpania i smarowania !!
    krochmal też pomaga :)

Fan(ka) Avatar magdamaj

nasza malutka tez miala uczulenie prawdopodobnie na białko krowie w moim pokarmie. uczulenie objawiało się czerwonymi krostkami przechodzącymii w plamy na buzi i główce.
    przeszłam na specjalną dietę:
    nie jem wołowiny cielęciny
    mleka i przetworów z mleka
    cytrusów miodu selera

i jest poprawa.

pani alergolog zaleciła kąpanie w krochmalu, rezygnacje z kosmetyków dzidziowych. do smarowania ciałka stosujemy wazelinę i parafinę ciekłą.
    czyli kosmetyki najprostsze i najczystsze a do tego super tanie.

Fan(ka)

Mój Maciek ma skazę białkową od 3 tygodnia życia...karmiłam go piersią do 5 miesięcy i wyeliminowałam ze swojego jedzenia wszystko co jest na bazie mleka,jajka,cielęcinę,wołowinę...a i tak co jakiś czas dostawał uczulenia...
    Teraz dostaje Nutramigen....
    Oprócz tego ma uczulenie na wiele pokarmów: winogrona,dynia,banany,cielęcina,seler,maliny....
    Na szczęście marchewkę i jabłko może jeść...początkowo dawałam mu tylko obiadki alergika ze słoików...ale teraz już mu sama gotuję...mam królika,indyka...
    Mimo to że uważam to co jakiś czas coś Maćkowi wyskakuje...i to głównie na pleckach
    Kąpie prawie codziennie w krochmalu,smaruję na dzień jednym krememe,a na noc innym...jest du ża poprawa....
    Mam nadzieję że niedługo się pozbędziemy tych alergii!!!!!!!!!!!!!!!!

grudzień 05,wrzesień 08

laski,co mam zrobić ? mała ma za uszkiem małe azs i strasznie ją to swędzi bo pociera rączką i grymasi :( jaki krem na to ? niestyety moja pediatra już wybyła z pracy :(

Fan(ka) Avatar kolorowa_kredka

karolina może lokoid ??? nam przepisała kiedyśalergolog na nasze uczulenie i azs. dziś kupiłam i można bez recepty, kosztuje ok 10 zł
    pozdrawiam

Entuzjast(k)a

Czesc wam dołaczyłam do was bo moja 5 miesieczna Kasia tez jest skazowcem.dostepnna tez jest kaszka Sinlac i mozna ja podawac dzieciom-alergokom.U nas dochodza do tego jeszcze czeste infekcje.Skaza została zdiagnozowana całkiem niedawno

Entuzjast(k)a Avatar atas

karolinna, jesli to male azs to polecam a-derme exomega.Smaryj jej tym cale ciałko i buziulke, to super krem, nam bardzo pomaga, skora w miare wyprowadzona,nie stosuj sterydow jak to male jest.

Entuzjast(k)a

Dziewczynki a powiedzcie jak robic ten krochmal do kompieli.A te parafine to kupie w aptece bez recepty i ile to kosztuje??

Ewa-mama Kingi i...Adasia Avatar dragonfly

od tania5 :przepis na krochmal: 3 łyżki mąki ziemniaczanej rozrobić w zimnej wodzie, a potem wlać powoli do gotującego się litra gorącej wody - wychodzi kisiel i to wlać do kąpieli
    parafina kosztuje ok.3,50,czasem uzywam,ale my raczej stosujemy Elidel jak trzeba+ scisla diete i jest niezle.

Strona 3 z 28 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania