Strona 199 z 984 PierwszyPierwszy ... 179 189 194 198 199 200 204 209 219 ... OstatniOstatni
1 981. do 1 990. z 9836
Drzewko podziękowań1061Podziękowań

Temat: Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Fan(ka)

Domyślnie Odp: Podwójne radości i problemy, zapraszamy rozpakowane mamuśki :-)

Gamelo a robiłaś już wcześniej taką masę? Ja mam straszną ochotę spróbować, ale boję się że będzie klapa. No i nie mam swojego sprawdzonego przepisu tylko te z internetu, więc jak ty masz jakiś fajny to szeroko się uśmiecham :)))) Lubię gotować :)))

Właśnie tez tak myślę że pójdą do przedszkola to ktoś je pociągnie za ucho, albo będą robiły jakiś fikołki, gdzieś zaczepią np w czasie przebierania, zdejmowania swetra...a może to moje katastroficzne wizje :) Jednak muszę Wam napisać że fajnie to wyglądało u takich niuń - one miały w uszach takie zwykłe kuleczki.

Fan(ka) Avatar Luckaa

Yenefer no moje tez lubia foteliki i tez potrafia sie w nich hustac
    Ja narazie kolczykow agatce nie zaloże bo ona ma taki trik nerwowy ze ciagnie sie za ucho, a jak ucho ma zakryte to np za czapke.

Fan(ka) Avatar Gemini81

Gemelo wielkie buziole dla Twoich chłopaków od forumowej cioci z okazji roczku

Yenefer ja też jestem przeciwna kolczykom u takich maluszków. Pomyśl jak jedna zobaczy u drugiej w uchu jakiś błyszczący punkcik, to będzie chciała go w jakiś sposób wyrwać i może być kłopot. Widziałam kiedyś chłopczyka siedzącego w wózku z jednym kolczykiem w uchu, wyglądał ślicznie, ale czy będzie z tego zadowolony w przyszłości, to ja już nie wiem. Na pewno rodzice byli bardzo zadowoleni...

Fan(ka)

Yenefer, przepis na masę znalazłam w necie, aczkolwiek wypróbowałam ją kilka tygodni temu. Stwierdziłam, że jak mi wyjdzie to dobrze, bo można ją owinąć szczelnie folią i schować do lodówki nawet na 2 miesiące. Pierwsza partia mi nie wyszła bo dałam za dużo wody a miałam za mało cukru pudru w domu, ale teraz jest super bo zrobiłam z tego przepisu Lukier plastyczny do tortów przepis | Kotlet.tv Notabene torty i przepis na lukier umieszczę na swoim blogu ;)
    http://cardamomma.blogspot.com - mój kulinarny blog

iws
    iws jest nieaktywny
    Fan(ka) Avatar iws

U nas Dziewczynki też rozwijają się każda w swoim kierunku - jak powiedziała neurolog. Każda ma swoje słabsze strony ale wszystko jest tak jak powinno. Uważam że to dobrze. Z każdą robię co innego: inne ćwiczenia. Z reztą każda lubi co innego.:) To dwie różne osoby. Charakterki też różne! Bieguny!

A róż! Masakra. Mam już serdecznie dosyć. Uwielbiam moje małe w czerwonym ale ubrań w tym kolorze jak na lekarstwo. Julce bardzo dobrze w niebieskim-jej oczy są bardziej błękitne wtedy. No, ale wtedy to chłopiec :) Jak już znajdę coś w inny kolorze to przynajmniej nitka musi być różówa!
    W ogóle mam już dosyc pytań na spacerach: "czy chociaż parka?" Z politowaniem. Nie wiem o co im chodzi tym ludziom. Jakby to koniec świata był mieć dwie dziewczynki!!! W ogóle wiele osób uważa że wyszliśmy z cyrku jadąc naszym tramwajem. Czasem Małe śpią a przechodniom na gadki się zbiera. Idą za mną jak rzep i się drą na całą ulicę. Wkurza mnie to strasznie! Też tak macie?

Bura
    Guest

IWS ja czasami czuję się tak, jakbym wiozła w wózku ufoludki, a nie dzieci. Staram się tym nie przejmować, ale czasami przez to odechciewa mi się spacerów. Staram się z nikim nie gadać, po prostu odwracam głowę i uciekam. Udaję, że nie słyszę, że nie widzę.
    Ja jedną z moich córeczek bardzo często ubieram na niebiesko i jak była malutka to ludzie pytali czy to chłopczyk. Teraz już na szczęście nikt nie ma wątpliwości ;)
    Ale nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ktoś zadał pytanie w stylu "czy chociaż parka". Dziwne. Zresztą ja absolutnie nie chciałam mieć parki - chciałam dwóch chłopaków :)

Fan(ka) Avatar Gemini81

Iws, Bura ja też słyszałam to pytanie z politowaniem "czy CHOCIAŻ parka". A jeden pan zapytał: "a becikowe chociaż podwójne?". Jak dla mnie nie ma sensu dyskutować z takim podejściem, niektórym ludziom się wydaje, że wszystkie rozumy pozjadali.
    Jedno, co mnie niesamowicie irytuje, to jak ktoś obcy chce je dotykać, wtedy mam ochotę odgonić staropolskim sp....j

Bura
    Guest

No mi się chyba jeszcze nie zdarzyło, żeby ktoś moje chciał dotknąć. Ale chybabym zabiła, gdyby ktoś się o to pokusił!

Fan(ka)

niestety mam tak samo dziewczyny...już kiedyś o tym pisałam.. Czasami ludzie nas traktują tak jakbyśmy byli dziwolągami do tego niewidzialnymi, bo można nas wytykać palcami. Ale wiece na czym się złapałam? Sama tak reaguję na inne bliźnięta - tylko ja jestem chyba usprawiedliwiona no nie?? :))))

A ja miałam tak w szpitalu. Przyszedł Pan robic zdjęcia, widzi bliźniaki i pyta:
    on: parka?
    ja: nie
    on: a chociaż dwóch chłopców??
    ja: nie
    on: ojjjj, dwie dziewczynki....no cóż

Wkurzyłam się strasznie i zdjęć nie bylo :/ wrrrr

iws
    iws jest nieaktywny
    Fan(ka) Avatar iws

Cytat Napisał Gemini81 Zobacz post
    Iws, Bura ja też słyszałam to pytanie z politowaniem "czy CHOCIAŻ parka". A jeden pan zapytał: "a becikowe chociaż podwójne?". Jak dla mnie nie ma sensu dyskutować z takim podejściem, niektórym ludziom się wydaje, że wszystkie rozumy pozjadali.
    Jedno, co mnie niesamowicie irytuje, to jak ktoś obcy chce je dotykać, wtedy mam ochotę odgonić staropolskim sp....j

Mam to samo. Jak lecą z łapami żeby niby pogłaskac po głowie, jedna to kiedyś już chciała do policzka dotykać. A ręce miała jak po pracach ziemnych. Aż mnie zmroziło. Na szczęście jakas babka co z nią szła szybciej niż ja zareagowała mówiąc: Nie dotykaj! Szkoda że pojedynczych wózków nie zatrzymują i nie mają chęci macać tylko mijają niezauważenie.

Zasady Postowania