541. do 550. z 9836
-
19-03-2010, 07:42 #541BuraGuest
Odp: Podwójne radości i problemy, zapraszamy rozpakowane mamuśki :-)
LIDKA R jak chłopcy? Mam nadzieję, że już lepiej!
LUCKAA no to się biedna wycierpiałaś! Wracaj szybko do zdrowia!
Ja też nie pomogę w kwestii anemii, ale to chyba dość często się zdarza (z tego, co pisały dziewczyny na forum). Będzie dobrze. Najważniejsze, że z główką wszystko ok!
A ja mam dzisiaj po południu latanie po przychodniach: najpierw idę zrobić sobie cytologię, a potem wracam po małe i idziemy do szczepienia. Przepisaliśmy je do innego pediatry, mam nadzieję, że będzie ok!
-
19-03-2010, 08:45 #542
-
19-03-2010, 13:21 #543
ale Wam się dzieciaczki pochorowały!! Mam nadzieję że szybko wydobrzeją, bo przecież WRESZCIE nadeszła wiosna!! Dużo zdrówka dla Was wszystkich!

-
19-03-2010, 14:01 #544
-
19-03-2010, 14:44 #545Fan(ka)
Luckaa, na anemię są dwa lekarstwa. Wszystko zależy od poziomu żelaza we krwi. Jeśli jest w normie, to powinnaś dostać tylko kwas foliowy. Jeśli zaś nie to żelazo i kwas foliowy. Jeśli będziesz musiała dawać żelazo, to poproś o Ferrum Lek i wystrzegaj się Hemoferu, bo po tym drugim dzieci mają przeważnie problemy z brzuszkami.
-
19-03-2010, 15:09 #546
-
19-03-2010, 18:54 #547
Boze dziewczyny ratujcie!!! Ja juz nie wiem co robic..Te moje małe tak wyją ze to jest jakas masakra..chyba to nie jest normalne..tylko sa w domu i zaraz sie zaczyna. Na spacerze spokoj, w aucie tez, jak u kogos jestesmy a w domu jest tragedia! I to nie jest placz one sie dra jakby je ze skory obdzierali..zadzwonie zaraz do pediatry i sie umowie z nia bo juz naprawde nie wiem. Moze cos im jest. A moze to poprostu zwykle terrorystki! Jak mozna caly czas plakac. Zjedza..placza, przebiore..placza. One w dzien prawie nie spia. A jak przysna na 5-10min znowu budza sie z krzykiem..ja juz wymiekam! Pomozcie;(
-
19-03-2010, 19:53 #548
Anulka nie załamuj się u mnie było to samo, teraz dopiero powoli im przechodzi, ale do tej pory jak jesteśmy u kogoś w domu np. u babci to się drą. Musisz poprostu dużo do nich mówić i się uśmiechać nawet jak się drą i mąż też niech do nich mówi inna tonacja u nas to działa. Uwierz mi to minie mi też nie raz włączają się instynkty mordercze
-
19-03-2010, 20:58 #549
Dziewczyny co to za choróbska??!!!! Sio sio sio! Niech wszystkie mamy i dzieci zdrowieją jak najszybciej

Sorki, ze wam nie poodpisuje ale dzisiaj jestem do tyłu ze wszystkim... Rano kumpel z liceum mi powiedział, że w nocy zmarł moj kolega z ławki (a nasz wspólny z klasy)... 29 lat i miał zawał
To jakieś nieporozumienie...
Jutro daje dzieci do babci na weekend i z mezem jedziemy na zakupy, a w niedziele czeka nas wielkie pakowanie bo w poniedziałek jedziemy na tydzień do Duszników Zdrój... Takie małe wakacje beda. Oby tylko pogoda była ładna
3majcie sie ciepło i zdrowiejcie
-
20-03-2010, 07:22 #550
My wlaśnie leżymy w Centrum Zdrowia Dziecka od tygodnia z Dziewczynkami. Wyszła po morfologii niedokrwistość. Zupełnie przypadkiem, ale może to i dobrze. Dziewczyny dostają żelazo - witamin całą masę, domięśniowo epo co trzy dni i kroplówki a białkiem (6 godzin) i albuminami (2 godziny). Czekamy na morfologię - będzie w poniedziałek dopiero bo nie chcą Dziewczyn obciążać za często. Jak wyjdzie dobrze to może wyjdziemy do domu. No i będziemy się leczyć w domku.
Ja ledwo żyję - mąż też - ze względu na bliźniaki oboje możemy byc z nimi w szpitalu. A życie w takich warunkach - sami możecie sobie wyobrazić. Małe chyba lepiej znoszą to niż my!
Niestety Julce trzy razy pękła żyła w ciągu dwóch dni - nacierpiało się moje Maleństwo. Majce natomiast wyszło, że ma rota i siedzimy teraz w separatce. Na szczęście przechodzi bardzo lekko- odpukać. Czasami pobolewa je brzuch po żelazie więc dodatkowo cierpią. A my z nimi!!!

1061Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań