1. do 5. z 5
Temat: internet wielki zło?
-
1-04-2011, 13:06 #1
internet wielki zło?
Dziewczyny troche w ciazy czytalam w nternecie bo lezałam cały czas.I stwierdzilam ze lepiej jak nie było internetu.Ja po przeczutaniu miałam wrazenie że nie powinno sie rodzić bo pisało w równych artykułach tak.
na temat łózka:
drewniane łózeczko strasznie nie bezpieczne dziecko moze spać i siie uderzyć ak ze umrze.
turystyczne sprzyja smierci ozeczkowej jest ciasno duszno i nie ma czym oddychać.
u rodziców nie wolno bo rodzice przygniotą i udurzą.
Pozycje spania
Na plecach nie wolno bo dziecko sie udusi bo sie zachłysnie
na boku nie powinno sie dawać bo sprzyja tez smierci łozeczkoej
na brzuchu broń panie boze bo to łozeczkowa spierc.
szczepienia
jak nie zaszczepisz twoje dziecko umrze na mase choróc
jak zaszczepisz Twoje dziecko umrze na powikłania.
zapalenie krtani i płuc itp sa zagrozeniem zycia.
mase bym wymieniała rzeczy
masakra w pewnej chwili juz sie smiałam.bo tak sprzeczne sa rzeczy.najlepiej dziecko postawić i przykryć kloszem zeby niczym sie nie zaraziło i spało w pozycji pionowej:D:D
-
1-04-2011, 13:46 #2
Odp: internet wielki zło?
internet jest dla ludzi ale trzeba mieć dużo dystansu do niego.Ja czytam różne artykuły i poprostu nie biorę ich do końca do siebie patrzę rozważnie oczywiście często znajduje dziwne rzeczy co się powinno a co nie robić bądź pielęgnować małe dziecko ale chyba każda z nas potrafi dostrzec przesadność w niektórych poradach.
a co do śmierci łóżeczkowej to ja się naczytałam i jako mama noworodka byłam poprostu przerażona jednak z czasem to się zmieniło moje dziecko gdy miało 6 miesiecy sam sie przekręcał w nocy na brzuszek i tak spał i nic mu nie było.
-
1-04-2011, 14:03 #3
-
1-04-2011, 19:52 #4
Ja nie widzę problemu

zamykasz kompa i żyjesz własnym życiem,
przecież można życ bez internetu
wtedy do akcji przystępują babcie,prababcie i każą Ci przypinac czerwone wstążki do wózka czy też to: Przesądy w ciąży - BabyBoom .
Stwierdziłaś ,że lepiej było jak nie było internetu...ale w każdej chwili dla Ciebie może nie byc ...wyciągasz wtyczkę z gniazda i już nie ma
-
1-04-2011, 21:45 #5
Portal na ktorym obecnie przebywamy w wielu rzeczach bardzo mi pomogł, ale zdarzało mi sie w internecie napotkac całkiem bzdurne artykuły. Moja rada-korzystaj z BB:)

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań