11. do 20. z 20
-
25-10-2011, 11:45 #11
Odp: Jak wykorzystujecie drzemki kilkumiesięczniaków? rozwój młodej mamy
Chciałabym żeby te drzemki istniały
a poważnie to naprawdę mamy problem ze snem- najlepiej na rękach, albo na spacerze, a w ciągu dnia to uda się czasem 2x40 min plus 1,5-2h na dworze i to wszystko co wydaje mi się mało, bo jakby go nosić czy w wózku wozić to potrafi jeść spać jeść spać i tak cały dzień...ale sam w łóżeczku
a widzę, że by chciał.
Ale jak się uda to sprzątanie i chwila dla siebie- uwielbiam te chwile
-
9-11-2011, 22:13 #12
gdy mój maluszek zagłębia się w sen, wówczas ogarniam sprawę obowiązków domowych (pranie, obiad, sprzątanie itp.)... ale najważniejsze jest to, iż jestem wówczas na wyłączność mojego starszego synka; robimy wspólnie wiele rzeczy - a najfajniejsza jest wówczas bliskość jaka sobie okazujemy (tulenie, wierszyki masarzyki, łaskotanie czy wspólne opowiadanie śmiesznych historyjek) :)
-
23-11-2011, 10:28 #13
jesli moje male wielebnie zasnie na magiczne 30 min. to poprostu mam czas dla siebie, nie sprzatam, nie gotuje.. czasem zdarzy mu się spać 2 godz i to naraz !!! jestem w ciażkim szoku i boje się ruszyć, zeby magiczny czas sie nie skończył,..
-
14-01-2012, 22:21 #14
-
18-01-2012, 10:15 #15
niestety moja dzidzia nie spi w dzin,no chyba,ze na spacerze,ale w domku to zadkosc,maksymalnie 40 min w ciagu dnia,ale za to o 20 to juz pada ze zmeczenie i w noce ladnie przesypia. Kidy moja mama bierze Nadie na spacer to wtedy mam chwilke dla siebie.Przewaznie robie obiad,biore prysznic,ogarniam mieszkanie.Jak starcza czasu to pobuszuje po necie lub porozwiazuje krzyzowki:)
-
22-01-2012, 23:37 #16
to ja bym się cieszyła że dziscko ładnie śpi w nocy nawet gdyby nie spało w dzień, nie każde dziecko lubi drzemki w dzień:) ja na szczęście nie narzekam na spanie nocne chociaż zdarzają się wyjątki.
W dzień też już śpimy coraz mniej
-
26-01-2012, 12:00 #17
gyd Fifi usnął to mama sprzątała, prała i gotowała. Zero czasu dla siebie.
Teraz mamy prawie trzy lata i od pół roku zero drzemki , więc jest ciężko coś zrobić ale jakoś daję radę, dobrze, że Filip jest chętny do pomocy...
-
28-02-2012, 10:08 #18Początkująca(y)
Ja po prostu pracuję
Jestem projektantem wnętrz więc pracuję w domu. Jak tylko młody zaśnie zamykam się w pracowni. Ma dwie 1,5 h drzemki w dzień, do tego jeszcze cały wieczór wolny, więc naprawdę da się coś zrobić. Obiad robię jak nie śpi - siedzi wtedy w kuchni i mi asystuje

-
29-03-2012, 20:33 #19
Ja rzadko robie coś dla siebie jak śpią dzieci a ich drzemki sa zazwyczaj godzinne czy nawet dwu,ale wole na spokojnie sobie posprzatać czy cos ugotowac,a jak sie obudza wtedy cos razem robimy i sie bawimy.Chyba ze jestem faktycznie padnieta po rannych wyczynach to kładę się razem z nimi i odpoczywam :)
-
23-05-2012, 22:07 #20
Jakie drzemki
.... Ja nieraz nie mam kiedy się umyć ;) corunia ciagle chce być blisko, ale już zaopatruje się w chuste moze to pozwoli chociaż na zrobienie czegoś w ciagu dnia ...

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań