1. do 10. z 18
Temat: jaka spacerówka najlepsza
-
2-06-2011, 20:38 #1Początkująca(y)
jaka spacerówka najlepsza
Witam.
Chcę zmienić obecną spacerówkę (wózek wielofunkcyjny) na jakąś lżejszą. Nowa spacerówka musi spełniać następujące wymogi:
- regulowany podnóżek
- oparcie regulowane rozkładające się najlepiej do pozycji leżącej
- w miarę szerokie siedzisko żeby córa miała miejsce
- porządne koła (mniejsze ale wytrzymałe i bezawaryjne) żeby dawały radę na nierównej drodze i co najważniejsze żeby pokonywały bez problemu krawężniki
- daszek na tyle wysuwany aby osłonić dziecku główkę w słoneczne dni
- w miarę "ciepłe" oparcie i siedzisko żeby zimą dziecko nie przemarzło
- najlepiej jedną rączkę (do prowadzenia) ale niekoniecznie
- w miarę duży kosz oraz łatwy dostęp do niego
- żeby się łatwo i szybko składał i oczywiście w miarę możliwości jak najlżejszy (przejazd autobusem z dzieckiem i wózkiem)
- lepszy firmowo ale do kwoty 700zł
Obecnie używam Taco Jumper X. Jak dla mnie super: bezawaryjny, daje radę po różnych terenach, itp. Jedyne co mnie czasem denerwuje to dostęp do kosza (muszę powyciągać z reklamówki trochę zakupów żeby je włożyć)
No i waga.... do autobusu nie wejdę sama w życiu!
Jeśli posiadacie naprawdę fajne spacerówki spełniające moje oczekiwania to bardzo proszę o pomoc
Jeśli ktoś może wrzucić również linki do odpowiednich wózeczków to będę bardzo wdzięczna
pozdrawiam!
zapomniałam jeszcze dodać, że spacerówka do wagi 20kg (maluszka rzecz jasna ;))Ostatnio edytowane przez malw_a : 2-06-2011 - 20:46
-
2-06-2011, 21:33 #2oliwkakarolinaGuest
Odp: jaka spacerówka najlepsza
Silver Cross Dazzle :) Polecam
Silver Cross Dazzle - Tosia.pl
Nie patrz tutaj na cenę,są tańsze gdzie niegdzie:)
Znikam,jakby co to pisz na PW:)Ostatnio edytowane przez oliwkakarolina : 2-06-2011 - 21:46
-
2-06-2011, 21:50 #3Początkująca(y)
dzięki za odpowiedź i czekam również na inne propozycje

oliwkakarolina ta spacerówka ma tylko jasne koła? czy może są wersje z czarnymi? nie wyglądają one "źle" np. po wyprawie po deszczu??
-
3-06-2011, 10:12 #4
według mnie te są ok i cena niezła WÓZEK SPACEROWY MAMAS&PAPAS RÓŻOWY +GRATIS!!!
ja mam taki tyle że ze śpiworkiem i sprawuje się bardzo dobrze WÓZEK DZIECIĘCY SPACERÓWKA KOOCHI ŚLICZNY
-
3-06-2011, 11:07 #5
aby ci ułatwić zadanie- szukając spacerówki odrzuć z miejsca wszelkie spacerówki typu parasolka i podobne. Przy pierwszym śniegu (takim z 5 cm)nie przejedziesz dalej jak 10 m
ja bym się ew za używanym x-landerem rozejrzała
-
3-06-2011, 14:33 #6
mamolka
Ja dokładnie na odwrót. Wywal x-landera (ja tą krowę sprzedałam po dwóch spacerach) i kup zwrotną, leciutką parasolkę
Ja mam taką Inglesina Trip - Tosia.pl
i baaaaaaaaaaardzo sobie chwalę.
Cieszę się, że koszmar użytkowania x-landera mam dawno za sobą.
Po śniegu jeżdżę sankami a nie wózkiem
edit:
przejazd autobusem z dzieckiem i x=landerem dobre :)) mnie się nawet do bagażnika nie mieścił. Nie wspominając o koszmarze trzymania dziecka na jednej ręce i próby złożenia i wsadzenia wózka do auta drugą.
no ale każdemu coś innego pasuje
-
3-06-2011, 15:17 #7
kakakaroliona a nie łatwiej wsadzić dziecko w fotelik w samochodzie i dopiero składać wózek? tak trochę logicznie trzeba do sprawy podejść...
moim zdaniem parasolka na zimę się nie nadaje, na lato i owszem, ale z rocznym dzieckiem na sankach w zimę nie przejedziesz, bo prędzej je gdzieś zgubisz :P
też szukam już typowej spacerówki i puki co moim czarnym koniem jest x-lander bo ma duże skrętne koła, duży kosz na zakupy, w zimę dziecko mi w nim nie zmarznie a latem się nie zagotuje, rączka niestety nie przekładana, a by się przydała ale chyba nikt jeszcze nie stworzył wózka idealnego za przystępną cenę.
-
3-06-2011, 15:22 #8
Ja jestem bardzo zadowolona ze swojego wózka- Coneco Juupi. Naprawdę cenowo może nie najtańszy ale droższe też są.Może poszukaj w internecie opinii na temat tego wózka :) Żeby nie było że tylko ja jestem zadowolona.
-
4-06-2011, 10:07 #9
Moje dziecko krzyczalo jak pokewane oliwą gorącą w foteliku i 10 minut składania wózka,odpinania pasków, kół to był koszmar :(
Na całe moje szczęście nie zgubiłam na sankach mojego rocznego Maksa :)) A gdzie nie na sankach dojechałam parasolką bez problemów. (a żeby nam się gondola i wózek x-landera zmieściła do auta kupiliśmy nowe auto:))
Twoja mała za rok już będzie chodzić w zimie a nie jedzić wózkiem. My kupiliśmy parasolkę dokładnie rok temu gdy maks miał 8 miesięcy i to był najlepszy wybór.
Jak chcesz chętnie sprzedam 3 razy używaną spacerówkę:)) x-landera
-
4-06-2011, 11:18 #10
Hm... malutki mieliście ten bagażnik nam spokojnie mieścił się wózek z gondolą w bagażniku (nie mamy kombi) w związku z czym spacerówka Jedo też nam się spokojnie mieści ale wolelibyśmy taką typową spacerówkę, bez możliwości wpinania gondoli itp. żeby składała się cała na raz bez konieczności ściągania siedziska...

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań