Zobacz wyniki ankiety: Wybieramy moderatora Mam będących w domu
- Głosujących
- 26. Nie możesz głosować w tej sondzie
-
Dowikla
5 19,23% -
Medeuska
13 50,00% -
Justa_82
8 30,77%
1. do 10. z 684
Temat: Archiwum
-
25-09-2006, 09:45 #1
-
25-09-2006, 09:47 #2kasiula matulaGuest
Odp: Jak rozwijaja sie nasze maluszki?
no wlasnie mnie interesuja pierwsze slowa powiedziane w jakims celu bo emi mowi juz tatatatata ale chyba bez wiednie
usmiehca sie juz od dawna
raczkowac ząbkować chodzić jeszcze nie zamierza
-
25-09-2006, 10:22 #3
-
25-09-2006, 10:29 #4
Daty pierwszego usmiechu to nie pamietam choc wiadomo ze nie byl on swiadomy
Siedziec zaczela w 6 miesiacu,pozniej wziela sie za wstawanie kolo9 miesiaca i myslalam ze juz raczkowac nie bedzie tylko wezmie sie za chodzenie bo ja np. nie raczkowalam.Dokladnie jak skonczyla 10 miesiecy to zaczela raczkowac i to jest jej ulubione zajecie.W jednym miejscu juz nie usiedzi
Chodzic sama nie chodzi ,ale przy meblach tak
Umie robic pa pa,Tu kokoszka dziobala,brawo brawo,na pytanie gdzie jest jakis przedmiot to pokazuje palcem i mowi; widzisz? a w jej brzmieniu to slychac jako "idis?" a ja odpowiadam jej :widze!
Pierwsze slowo to bylo babaa teraz mowi ze zrozumieniem juz i wola tata czy mama bo byl czas ze byl i dziadzia ale juz nie mowi.No i tam jeszcze cos po swojemu mowi ale co to jeszcze ja nie rozumiem
A tak poza tym to umie byc nie dobra i w zlosci ugryzc mame w noge,reke czy gdzie kolwiek sie da
Zebow mamy 12!
-
25-09-2006, 10:37 #5kasiula matulaGuest
słodziutko jak juz dzieciatko raczkuje to juz chyba wiecej sie samo zabawia
chociaz ja i tak nie moge narzekac bo moja emi potrafi godzinami smiac sie do sufitu a inne dzieci po 5 minutach nudza sie nowa super zabawka
-
25-09-2006, 11:00 #6
-
25-09-2006, 12:28 #7
My zabków mamy juz 6 wyszły tak w czerwcu i lipcu i teraz czekamy na kolejne :)) Przemieszczamy sie pełzajac lub na siedzaco i najlepiej do tyłu, narazie uczymy sie raczkowac. Stac stoimy jak jest cos do podtrzymania i juz bardzo ładnie siedzimy i umiemy juz sami sobie usiac :))
-
25-09-2006, 13:03 #8
Nam ząbków brak nie raczkujemy i nie pełzamy od czasu do czasu z plecków na brzuszek albo na odwrót sie przewracamy.
Ale do mamy ładnie i szeroko sie juz uśmiechamy.Dwie rączki do buzi wsadzamy a ostatni zaskoczyła do czego jest gryzak.
-
25-09-2006, 13:51 #9
Krystian zaczął raczkować jak miał 6 miesięcy i 10 dni, wcześniej około 3 tygodni pełzał, jak miał niecałe 7 miesięcy zaczął wstawać i chodzić przy meblach i to mu wystarczyło
, potem nas przetrzymał i zaczął chodzić dokładnie 1 dzień przed 1 urodzinkami, za to na drugi dzien już się sam podnosił.
Teraz biega, kręci sie w kółko,tańczy, śpiewa (po swojemu), skacze, próbuje biegać po schodach
, sam wchodzi i schodzi z różnych wysokości (krzesła stoły szafki), ogólnie wszędzie go pełno i trzeba mieć oczy dookoła głowy.
Zębów mamy 16, pierwszy wyszedł 3 dni przed półroczkiem.
Mówi troszkę wyrazów, dużo jeszcze niewyraźnie, ale idzie już sie z nim dogadać o co mu chodzi.
A jeszcze niedawno taka mała słodziutka leżąca istotka z niego była
.
-
25-09-2006, 22:38 #10
Smieje sie juz od dawna i tez nie pamietam jak skonczyla 3 miesiace obracala sie z pleckow na brzuszek.zabkow jeszcze nie mamy ale juz prawie przebila sie prawa gornsa jedyneczka i lewa:)od okolo3-4 miesiaca pieknei trzymamy zabawki i przekladamy z raczek , trzyma cala dlonia z kciukiem , miesiac temu zaczela pelzac z jakies 2 tyg temu robic koci grzbiet i stawac na stopkach z pupcia w gorze a glowka w dol a od 3 dni zaczela raczkowac...tzn posuwa sie juz na kolanach.co prawda po kilka kroczkow ale zawsze cos!jak zaczela 4 miesiace podciagala sie sama dos iedzenie teraz sama siada i utrzymuje sie do polowy nie potrfi sie sama wyprostowac.na samych dloniach zaczela sie podpierac tez w wieku 4 miesiecy (3 miesiace i 1 tydz).teraz uwielbia sie turlac na lozku z pleckow na brzuszek itd i zawziecie walczy z platajacymis ie stopkami:)aha podciagana do siadu podnosi sie sama na nogoch do stawania:)
stopki zaczela obserwowac i lapac jak miala 3-4 miesiace .
(dodam ze u mnie 4 miesiace to np 3 miesiac i 2 tyg bo licze zaczetymi)
przepraszam ze tak tu zamotalam:)

LinkBack URL
About LinkBacks

). Umie też dosyć ładnie siedzieć, ale sam jeszcze nie siada. A tu fotka z wczoraj:

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań