reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Książka kucharska mam - ciasta, ciasteczka, obiady, kolacje

To i ja podam przepis.Dla tych co lubią wątróbke drobiową:-)


-30-40dag wątróbki drobiowej
-jajko
-bułka tarta
-cebula
-natka pietruszki
-sól i pieprz
-olej
Watrobkę umyć,to co się nie nadaje odkroić,potem ją pokroić drobno.Dodać jajko,cebule,bułkę tartą(2 łyżki) i pokrojoną natke pietruszki oraz sól i pieprz.Wymieszać i łyżką formować placuszki.Smażyć na patelni.

U mnie sie tym zajadają:tak:
 
reklama
No to ja też..Jeszcze nie robiłam ale podobo pyszne i planuje jutro
-podwójna pierś z kurczaka
-dwa jajka
-starty żółty ser(wg uznania)
-łyżeczka majonezu-sól, pieprz
Pierś drobno pokroic lub zmielić, wymieszać z jajkami, serem, majonezem, formowć placuszki i smażyć.

Ja jadlam to u mojej tesciowej:tak:pyszne:-)
 
jasmina nie mam pojęcia :baffled: ale można spróbować. Tylko, żeby ten jogurt się nie zważył :baffled:

Dziewczyny jak sądzicie? Pisać tu swoje zdanie na ten temat :tak:
 
No to ja jeszcze jeden fajny przepis Wam podam.

-2 piersi z kurczaka (duże)
- 1 torebka zupy cebulowej w proszku (dowolna firma)
- 1 śmietana 18 % w wydaniu mniej kalorycznym,a 30% w bardzo kalorycznym.
- piwo ciemne (takie jakie się lubi)
- ulubione przyprawy (bez nich też dobre ;-))

Pierś pokroić w kawałki dowolnej wielkości (ale nie za duże). Naczynie żaroodporne, wysmarować masłem (dno i ścianki). Piekarnik nagrzać do 160'.
Pierś obtaczać w zupie w proszku i układać w naczyniu. Całość zalać śmietaną. Nie mieszać. Piec ok. 30 minut (żeby mięsko było dobre), co jakiś czas obrócić i podlać, tym sosikiem, który się zrobi w naczyniu. W ostatnich 10 minutach dodać piffko (nie za dużo)

Mówię Wam, kaloryczne :baffled: ale pyszne.

Dziś wypróbowałam:tak:Rewelacja:-)Nawet mąż był zachwycony:tak:
 
reklama
Do góry