Strona 13913 z 14260 PierwszyPierwszy ... 13893 13903 13908 13912 13913 13914 13918 13923 13933 ... OstatniOstatni
139 121. do 139 130. z 142593
Drzewko podziękowań4190Podziękowań

Temat: Mamy siedzące w domach z dziecmi

Fan(ka) Avatar aguska2017

Domyślnie Odp: Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ael a czemu nie będzie raczkować

truskawkowa mama

ZDRÓWKA DLA CHOROWITKÓW .

Witajcie dziewczynki.
    Ja dziś mam ciężki dzień przed sobą ,ale jakoś trzeba sobie poradzić .
    Córka pierwszy dzień do szkoły pojechała ,więc na mnie spada obowiazek odebrania młodego ze szkoły .
    Przy okazji muszę zabrać psy do lasu ,bo mam po drodze.
    Jak się wybiegają to trochę spokoju będzie przynajmniej w domu.
    W drodze powrotnej zajadę do sklepu na mini zakupy ,bo wszystko się kończy ...
    Potem muszę zrobić obiad i dopiero po obiedzie dane mi będzie położyć się do łóżka ..
    Jakoś kiepsko to widzę ,ale nie ma wyjścia
    wrublik7 dziękuje za post.

-sierpień 1997 (*),-listopad 1997 (*) , - 31 lipca 2010 (*) , -21 października2010(*)

Fan(ka) Avatar krolcia

Ael a dlaczego nie będzie raczkował????????Normalna ta kobieta? Skąd ona może wiedzieć, ze on za 4-5 m-cy będzie chodził?!?!

Justa pytam, bo u nas się mówi, ze kopytka to z ziemniaków i to najczęściej wtedy z sosem a na słodko czyli z cukrem itd to są z twarogu leniwe pierogi.

As nie kombinuj za dużo. Nie szlajaj się po lesie.
    6.04.2007 12.40 4130g, 60cm

21.12.2010 11.45 4500g, 60cm

krolcia robi sie kopytka jak sie chce u mnie w domu sie robiło i z sosem i na słodko
    Ael nikt nie jest w stanie przepowiedzieć co dziecko w jakim czasie będzie robić więc nie bierz do serca słów tej pielęgniarki o i czekam na odpowiedź czemu Wiktorek miałby nie raczkować?bo to bardzo ważna i potrzebna umięjętność choć nie które dzieci ja pomijaja

Fan(ka) Avatar Aelreda

As kochana uważaj na siebie i daj znać, że z Tobą wszystko dobrze po wszystkich obowiązkach.

Dziewczyny czekajcie. Kobita jest naprawdę spoko. Chodzi o to, że w mojej rodzinie mało które dziecko raczkowało, ale jeśli już to krótko i od razu wstawało na nogi. iktor jest naprawdę silny, czort nie chce leżeć woli siedzieć ale nie usadzę go no bo jak. Trzyma główkę sztywno na rękach, to pielegniarka widziała też i na tej podstawie poiedziała, że raczkowanie pewnie nas ominie i jak widzi, że ładnie trzyma główkę i garnie się do siedzenia to może wstać najwcześniej 7-8 miesiąc ale jest to wielce możliwe.

truskawkowa mama

Nie chcę się zbytnio wypowiadać w kwestii wczesnego chodzenia i braku raczkowania ale...
    Jeśli kobieta jest dobrą obserwatorką i umie zbadać napięcie mięśniowe u dziecka to już u takiego szkraba można łatwo to ocenić .
    Jeśli jest dość duże napięcie mieśniowe i sztywność w kręgosłupie przy podnoszeniu ,oraz prawidłowe sprężynowanie nóżek to można ocenić ,że dziecko pójdzie szybko na nogi i ominie etap raczkowania .
    Wszystko fajnie ale ...
    Moja córka też taka była ,również nie raczkowała i wszystko dobrze się skończyło.
    Wtedy jeszcze nie wiedziałam ,że powinnam ją nakłaniać do raczkowania .Zaczęła raczkować dopiero w salach zabaw
    Jest jednak dużo przypadków ,gdzie dzieci bardziej "sztywne" nieraczkujące , a szybko chodzące mają potem problemy z integracją półkul .To niesie za sobą kłopoty w nauce,problemy z równowagą i inne dysfunkcje .
    Dobrze więc jest ,jeśli dziecko za wszelką cenę uczymy raczkować ,bo to bardzo ważny etap w jego rozwoju .

-sierpień 1997 (*),-listopad 1997 (*) , - 31 lipca 2010 (*) , -21 października2010(*)

Ael mój Bartuś szybko raczkował miał 6msc 7msc jak samodzielnie siedział a 7,5 jak pierwszy raz stanal na nogi w łóżeczku 8 msc to już przy meblach mi zaczynał chodzić.pediatra powiedziała mi wtedy że to stanowczo za wcześnie na chodzenie i żebym starał sie jak najdłużej stymulować raczkowanie całe szczęście mój do tej pory to robi
    raczkowanie bardzo rozwija więc mimo to że w twojej rodzinie mało kto raczkował to ty malucha stymuluj do tego bo warto

Mamuśka x3

Cytat Napisał aguska2017 Zobacz post
    krolcia robi sie kopytka jak sie chce u mnie w domu sie robiło i z sosem i na słodko
    Cytat Napisał aguska2017 Zobacz post
    ja kopytka robie różnie czasem na słodko ze śmietana i cukrem albo odsmażane albo z sosem jak mam ochote
    U mnie tak samo. Zależy kto ma z czym ochotę zjeść. Odsmażane z kiełbaską drobno posiekaną uwielbiam!
    Cytat Napisał fanta20062 Zobacz post
    Justa, na sprzątaniu gruntownym .
    Aaaaaaaaaaaaaaaa. Nie skumałam.

Ael a to na jakiego znachora jasnowidza trafiłaś? Ja jestem zdania , że każde dziecko inaczej się rozwija, w swoim tempie i dokładnie nie da się przewidzieć czy będzie od razu chodziło, nie raczkowało. Przecież ta kruszynka ma dopiero 3 miesiące , jeszcze nie siedzi a tu już o chodzeniu mowa.

As aktywny dzień, nie ma co.

krolcia jak byłam na dukanie to leniwe z sera robiłam . Równie pyszne, ale moim szkrabom jakoś nie podchodzą. Wolą z ziemniaków.

Mnie dziś czeka wypad na miasto. Muszę zakupić składniki potrzebne do tortu. Zrobię motylka , bo młoda sobie zażyczyła.

maj'08 grudzień'10 maj'12 Avatar wrublik7

hej!
    u mnie szpital ciąg dalszy, dziś już chyba moja kolej czuć się gorzej, bo kichając mam wrażenie że się zsikam, kaszląc że gardło wypluję, smarki aż mi w oczach stają, a do tego wszystkiego zaczyna ciągnąć mi brzunio...
    oj chyba idę sobie obiadek odegrzec

Lekko Stuknięta Mamuśka;) Avatar Bodzinka
    Wpisów do bloga
    13

E tam gadanie..
    Co do raczkowania zgadzam się z As
    U mnie obaj chłopcy baardzo sztywni byli od poczatku, szybko spręzynowali, garneli sią na nogi, szybko głowkaszla do gory, nardzo silni byli i obaj raczkowali od ok 6 miesiaca (uśredniając) , w wieku 7 miesięcy obaj już stali i zaczynali chodzić, w wieku 8 chodzli przy meblach..Lolo sam (całkiem)ruszył w swiat w wieku 9 , Fifi 10,5..I obaj KOCHALI raczkowac choc tez słyszałam, ze raczkowac nie będą
    Usredniłam ich bo się roznili poczywiście troszke
    Także to, że dziecko jest teraz silne o niczym nie przeświadcza, prędzej to, że mama nie raczkowala..A tata??? Bo to sie jeszcze wszystko okaże a raczkowanie jest bardzo potrzebne.