1. do 10. z 425
-
10-01-2011, 15:16 #1
ODCHUDZAMY SIĘ :) - Mamy na diecie
Dieta dr Pierre'a Dukana
Faza I
Dozwolone produkty:
- Chude mięso: cielęcina, konina, wołowina z wyjątkiem antrykotu i rozbratla z kością, wszystko na grillu lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu. Chude wędliny z indyka, kurczaka lub innych dozwolonych gatunków mięs.
-Podroby: wątroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek).
- Wszystkie ryby: tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane.
- Owoce morza (skorupiaki i mięczaki).
- Drób oprócz kaczki i bez skóry.
- Jaja
- Chude produkty nabiałowe (chude mleko, chudy biały ser, chudy serek wiejski,jogurty naturalne i aromatyzowane słodzikiem bez tłuszczu, serki homogenizowane bez tłuszczu). W drodze wyjątku Dukan dopuszcza produkty które mieszczą się w granicach 4-6% (np. śmietana odtłuszczona do 3%, ser ementaler o zawartości tłuszczu do 5%).
- Środki wspomagające: kawa, herbata, herbatki ziołowe, ocet winny, zioła, przyprawy, korniszony, cytryna (nie jako napój), sól i musztarda (umiarkowanie).
- Dozwolone dodatki i przyprawy: tabela przypraw i dodatków.
Faza II
- Wszystkie dozwolone produkty z fazy I
- Stosowanie naprzemiennie kuracji: czyste proteiny i proteiny z warzywami. Możliwe cykle: 5/5, 3/3, 1/1
- Maizena (skrobia kukurydziana) – w niewielkich ilościach, o ile nie ma przestojów wagowych.
- Dozwolone warzywa: tabela warzyw dla fazy II
Faza III
- Wszystkie dozwolone produkty z fazy I i II
- Jedna porcja owoców dziennie, oprócz bananów, winogron i czereśni, orzechów i suszonych owoców
- 2 kromki pełnoziarnistego chleba dziennie
- 40 gramów sera żółtego
- 2 porcje produktów skrobiowych tygodniowo.
Według pierwszej książki Dukana: ryż i ziemniaki jemy okazjonalnie,ryż: basmati, dziki lub pełnoziarnisty, ziemniaki: najlepiej w koszulkach lub pieczone w folii.
Według książki ‘Metoda doktora Dukana’: biały ryż oraz ziemniaki są zakazane w fazie III.
- Udziec jagnięcy, pieczeń z polędwicy wieprzowej (schab) lub szynka
- Dwa odświętne posiłki w tygodniu.: tzw. UCZTA KRÓLEWSKA – dwa razy tygodniu, w odstępach co najmniej jednego dnia, możemy sobie pozwolić na posiłek do tej pory zakazany: pizza, lody winko. WAŻNE: posiłek zjadamy na raz, nie dokładamy sobie po jakimś czasie. Na ucztę składają się: przystawka (np. ulubiony ser), danie główne (np. kotlet schabowy), deser (ciastko czekoladowe) oraz kieliszek wina.
- Obowiązkowo i bezwarunkowo: jeden dzień ścisłej diety proteinowej (kuracja uderzeniowa) w tygodniu.
Faza IV
Normalny sposób odżywiania w ciągu sześciu dni w tygodniu, zachowując dobre nawyki nabyte podczas kuracji, stosowanie co czwartek lub, jeśli to niemożliwe, w środę lub piątek jeden dzień czystych protein (kuracja uderzeniowa) w sposób regularny, ścisły i przez całe życie.
Obowiązkowe spożywanie codziennie 3 łyżek stołowych otrąb owsianych.
Tabela dozwolonych przypraw i dodatków : Tabela przypraw i dodatków | Dieta dr Pierre'a Dukana
Tabela dozwolonych warzyw w II fazie : Tabela dozwolonych warzyw fazy II | Dieta dr Pierre'a Dukana
Tabela zakazanych produktów w I i II fazie : Tabela zakazanych produktów w I i II fazie | Dieta dr Pierre'a DukanaOstatnio edytowane przez Justa_82 : 10-01-2011 - 15:18
SPRZEDAM ! Króliczarnia - mała hodowla królików, pluszaków
ZAPRASZAM: http://jasminyrekodzielo.blogspot.com/

-
10-01-2011, 16:26 #2
Odp: ODCHUDZAMY SIĘ :) - Mamy na diecie Dukana i nie tylko
No to ja się zaczynam udzielać, na diecie Dukana jestem tydzień, miałam 4 dni kuracji uderzeniowej na której schudłam tylko 1kg (ale pocieszam się że to z racji tego że w połowie dostałam @ i mi woda zatrzymała się w organizmie) no a potem na II fazie miałam córeczki urodziny i zgrzeszyłam jedząc torta i pijąc alkohol, w zamian waga wróciła znowu o 1kg więcej

Założyłam sobie że będę na etapie 3/3 czyli 3 dni samych protein i 3 dni proteiny z warzywkami, od jutra znowu będę na samych proteinach
Aha i najważniejsze chcę schudnąć 8kg chociaż jak na mnie to już przesada bo mogę już brzydko wyglądać
-
10-01-2011, 16:39 #3
-
10-01-2011, 17:02 #4
ha ha i ja sie dopisuje bo ja juz tez mam otreby i je wcinam ale diete zaczynam za kilka dni bo wczoraj wlasnie dostałam pierwsza @ wiec i tak woda bedzie sie trzymac w organizmie wiec zaczne niebawem heeeeeee

mam nadzieje ze wytrwam bo po ciąży jeszcze sporo zostalo

a jeszcze zapytam te dwie łyzeczki otręb to trzeba codziennie zjeśc tak???????
a mozna do kawy i herbaty uzywac słodzika czy nie????????????
-
10-01-2011, 17:09 #5
No i ja się dopisuje
Napewno bede podczytywac
Mi faza czysto białkowa stanowczo nie służy
ale natomiast 2 i trzecia wstarczaja, żeby kg powoli spadały
zostało mi jeszcze 5
-
10-01-2011, 17:54 #6
anakonda
Przejdzie @ waga runie w dół.

8 kg? Wow.
luna czekamy!
Iwcik Słodzik jak najbardziej.
Ale jaki to nie pomogę, bo ja w ogóle nie słodzę.
Odwykłam na Dukanie.
Przez parę dni szukałam słodzika w marketach i nie wiedziałam na jaki się zdecydować i dlatego pal licho wolę bez.
Otręby wspomagają pracę jelit.
Są wskazane , ale jak przez dzień nie zjesz, to świat się nie zawali.
MH nie każdemu białko służy.
Dziewczyny pijcie dużo wody, herbaty...
A może tutaj znajdziecie jakąś pomoc? Odchudzanie, skuteczna dieta odchudzająca, diety, ćwiczenia, fitness, nadwaga – Vitalia.pl Warto dołączyć do grupy, gdzie dziewczyny są na tym samym etapie co wy.
FORUM : http://babyboom.vitalia.pl/index.php...hudzanie/diety

-
10-01-2011, 18:13 #7Aleksia123Guest
Odp : ODCHUDZAMY SIĘ :) - Mamy na diecie Dukana i nie tylko
No to i ja się do Was dopisuje

otręby mam
i @ też
więc i ja poczekam aż odjedzie

przedemna długa droga dziewczyny
bo ja muszę jakieś 15-20 kg zrzucić żeby wrucic do wagi sprzed ciąży
ale z Wami napewno się to uda
Już pouciekalyście
? Dziewczyny a do kawy mleko można dodawać? Bo slodzic nie slodze
Ostatnio edytowane przez Justa_82 : 10-01-2011 - 18:37
-
10-01-2011, 18:35 #8
Fotki poszły na PW .

Mleko chude, najlepiej 0,5 %
Może wam się przyda.
Przepisy dla I Fazy : http://www.dieta-dukan.pl/fazaPierwszaPrzepisy.html
Przepisy dla II Fazy : http://www.dieta-dukan.pl/fazaDrugaPrzepisy.htmlOstatnio edytowane przez Justa_82 : 10-01-2011 - 19:53

-
10-01-2011, 19:56 #9Aleksia123Guest
Tak kochana już widziałam je
jestem pod wrażeniem naprawdę
wyglądasz super
ja Ci pozazdrościłam
poczytam książkę, przejze przepisy
i zabieram się za Dukana

-
10-01-2011, 22:14 #10
to ja musze teraz już naprawdę mojego nakłonić do tej diety..
tylko nie wiem jak ja tu otręby dostanę i jak je zmielę...
a może można gdzieś zmielone dostać?? albo coś???15kg 98cm szczęścia i miłości (4260g,59cm)

12.3kg 87cm szczęścia i miłości (4kg 57cm)

31Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań