1. do 3. z 3
    Zadomowiona(y) Avatar hopsasanka

Domyślnie Zdrowie i pielęgnacja naszych dzieciaczków

No to zapraszam do dzielenia się doświadczeniem, metodami i patentami dotyczącymi pielęgnacji w zdrowiu i chorobie. Jeśli macie jakieś wypróbowane sposoby jak sobie radzić w różnych sytuacjach, jakie leki lub produkty można kupić w Danii bez recepty, a co warto przywieźć z Polski, co zalecają Wasi lekarze, lub co się u Was zupełnie nie sprawdziło,to piszcie. Myślę, że możemy tu stworzyć bardzo wartościową bazę antykryzysową

Fan(ka) Avatar Herbata

Domyślnie Odp: Zdrowie i pielęgnacja naszych dzieciaczków

dostepne w Danii i Polsce dla niemowlat na odparzenia :
    - sudocrem
    - panthenol
    - masc cynkowa
    - bepanthen
    w Polsce
    - Linomag
    - bambino z cynkiem
    - tormentiol
    - timodine ( na recepte )

w Danii
    - pantothenol salve

no i obowiazkowo maka ziemniaczana :)

wiem ze w aptece mozna dostac probki dla dzieci jesli robi sie wieksze zakupy. sa w takiej przezroczystej kosmetyczce i tam jest wlasnie masc cynkowa.i pare innych kosmetykow z serii "det bedste til baby"

Zadomowiona(y) Avatar kA-Mila

Domyślnie Odp: Zdrowie i pielęgnacja naszych dzieciaczków

Jeśli chodzi o mnie to jestem zwolenniczką używania jak najmniejszej ilości kosmetyków dla dzieci.. Po naszych niemiłych doświadczeniach z Oilatum postawiłam na kosmetyki NEUTRAL lub każde inne które mają 0% parabenów, środków zapachowych i koloryzujących.. Używamy tylko płyn do kąpieli, SUDOCREM do pupci (to oczywiście z PL) i krem do twarzy jeśli są mrozy.
    Jeśli dzieci mają problemy z wysuszoną skórą to stosujemy tłusty krem LOCOBASE.

I to wszystko w kwestii pielęgnacji ciałka :)

mąka ziemniaczana moim zdaniem bije na łeb i szyję wszelkie maści, kremy itp itd...

Zasady Postowania