1. do 3. z 3
-
8-02-2012, 18:37 #1
Zdrowie i pielęgnacja naszych dzieciaczków
No to zapraszam do dzielenia się doświadczeniem, metodami i patentami dotyczącymi pielęgnacji w zdrowiu i chorobie. Jeśli macie jakieś wypróbowane sposoby jak sobie radzić w różnych sytuacjach, jakie leki lub produkty można kupić w Danii bez recepty, a co warto przywieźć z Polski, co zalecają Wasi lekarze, lub co się u Was zupełnie nie sprawdziło,to piszcie. Myślę, że możemy tu stworzyć bardzo wartościową bazę antykryzysową
-
20-03-2012, 20:37 #2
Odp: Zdrowie i pielęgnacja naszych dzieciaczków
dostepne w Danii i Polsce dla niemowlat na odparzenia :
- sudocrem
- panthenol
- masc cynkowa
- bepanthen
w Polsce
- Linomag
- bambino z cynkiem
- tormentiol
- timodine ( na recepte )
w Danii
- pantothenol salve
no i obowiazkowo maka ziemniaczana :)
wiem ze w aptece mozna dostac probki dla dzieci jesli robi sie wieksze zakupy. sa w takiej przezroczystej kosmetyczce i tam jest wlasnie masc cynkowa.i pare innych kosmetykow z serii "det bedste til baby"
-
20-03-2012, 22:49 #3
Odp: Zdrowie i pielęgnacja naszych dzieciaczków
Jeśli chodzi o mnie to jestem zwolenniczką używania jak najmniejszej ilości kosmetyków dla dzieci.. Po naszych niemiłych doświadczeniach z Oilatum postawiłam na kosmetyki NEUTRAL lub każde inne które mają 0% parabenów, środków zapachowych i koloryzujących.. Używamy tylko płyn do kąpieli, SUDOCREM do pupci (to oczywiście z PL) i krem do twarzy jeśli są mrozy.
Jeśli dzieci mają problemy z wysuszoną skórą to stosujemy tłusty krem LOCOBASE.
I to wszystko w kwestii pielęgnacji ciałka :)
mąka ziemniaczana moim zdaniem bije na łeb i szyję wszelkie maści, kremy itp itd...

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań