Strona 158 z 254 PierwszyPierwszy ... 138 148 153 157 158 159 163 168 178 ... OstatniOstatni
1 571. do 1 580. z 2536
Drzewko podziękowań621Podziękowań

Temat: Mamy z FRANCJI!

Fan(ka)

Domyślnie Odp: Mamy z FRANCJI!

nasza Olivcia je, spi i robi w pieluche:) meczymy sie dalej z cyckami, ale kiepsko to widze.
    a u was jak tam??

Fan(ka) Avatar josephine

magda : pwoodzenia, wszystko na spokojnie !!! uda sie to uda, nie to tez nie bedzie konca swiata !

u mnie ok, choc L. kaszle wciaz, bylismy u dr wczoraj dal syrop i krople na kaszel

a ja po raz pierwszy od niepamietnych czasow przespalam cala noc
    maz sie zlitowal i wzial malego na calutka noc, wstawil mi go rano do pokoju wychodzac do pracy
    zasnelam ok. 23 i obudizlam sie po 8 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

milego dnia wszystkim !!!!!
    ide robci internetowe zakupy :)
    magdabb dziękuje za post.

podwójna mamuśka Avatar Antylopka

Cytat Napisał josephine Zobacz post
    antylopka : korzystaj z wolnego i odpoczywaj! jak wogole sie czujesz?
    antylopka : no przejscia byly jak w filmie... niestety... ale dzis sie z tgeo smiejemy :) dopiero bedizmey filutkowi historie opowiadac za pare lat :)
    poki co to abstrakcyjna ciaza, trudno mi w nia uwierzyc, bo nic mie nie jest. Moze juz przy trzeciej sie nie zwraca uwagi na drobiazgi? Ide dzis zrobic bete, zobaczymy jaki wynik, moze nabiore pewnosci:)
    Mam nadzieje, ze szybko da sie to zalatwic, bo mam dzis dwojke w domu... Niania ma 3 dni wolnego, a ze dzis sroda, to Wikunie tez zostawilam w domu.

Cytat Napisał Marzenka1409 Zobacz post
    Antylopka my sie nie znamy wiec WITAM
    witaj:) milo, ze nas wiecej. widze, ze moja nieobecnosc namnozyla forumowiczek

zoe - bywasz tutaj?? co u Ciebie? jak w pracy a mala w przedszkolu?
    mona - ciasto znajomi zrobili?
    josephine - wiesz ze na przeciwko Monoprix otworzyli Camaieu? zero kolejek i tloku!! wczoraj kupilam 4 bluzki, sweterki za 34 euro:) a w Natalys w tym roku prawdziwe przeceny!!

Fan(ka) Avatar marys16

Cytat Napisał Mona6061 Zobacz post
    Danielek zdrowy?aaa mialam jeszcze zapytac ,tutaj ponoc sa jakies plasterki co sie nakleja godzine przed szczepieniem zeby mniej bolalo...jak one sie nazywaja???
    Danielek tez trochę prycha i delikatnie pokasłuje. taki wirus przeklęty ze wszystkich musiał dopaść.

plasterki sa ale mi lekarze nie polecali. a nazwy nie znam. jak pójdziesz do apteki i powiesz ze znieczulające przed szczepieniem to będą wiedzieć o co chodzi.

Cytat Napisał Antylopka Zobacz post
    termin na pierwsza polowe pazdziernika, zobacze jak wyliczy poilozna, bo terminy francuskie i polskie sie roznia o tydzien, ziec mi samej trudno dokladnie okreslic.
    w fr to liczka tak: do daty @ dodaj dwa tygodnie i dokładnie 9 miesięcy. i będzie francuski termin produ ( tak mi teraz moja ginka tłumaczyła)
    no a w Polsce. od daty @ odejmij 3 miesiące i dodaje 7 dni.
    wychodzi tydzień rozbieżności w terminach.

josephine maż super prezent zrobił ci :)
    josephine dziękuje za post.

Zadomowiona(y)

Hej!
    U lekarza jakos poszlo, naszczescie byl mój A. ze mna, bo ja bym za wiele nie zrozumiala...Lekarka bardzo mila- jak zobaczyla ile Alexio wazyl jak sie uodzil to tylko powtarzała "ulala gros bebe" he he he Synka mam zaszczepionego, bylo troche problemów z rozszyfrowaniem polskich chorób na które byl te szczepionki ale dalismy rade
    Tylko babeczka kazała przetłumaczyc karte szczepien na francuski zeby sie nie pomylic z niczym...i byla bardzo zdziwiona ze Mały ma szczepienia na wirusowe zapalenie watroby typ. B bo tutaj tego nie mam i nie bardzo wiedziala co ma z tym zrobic i o co chodziZapłacilismy jej, za szczpionki tez i dała nam wniosek do Seciurite Sociale zeby wysłac. Ona wypełnila swoja czesc a my swoja ale czy dobrze to sie okaze bo troche to jak "czarna magia" ale kiedys musi byc ten pierwszy raz!

Alexander wazy 8200kg A jaki dlugi to nie wiem bo nie zrozumiałam hihihi

Kolejna wizyta za miesiac ale szczerze nie wiem po coTeraz póki co Malutki ma goraczke 38st dostał czopek i zasnał...Oby bylo mu lepiej bo marudny troszke.

A sluchajcie, wyczytalam ze we Fr nie przysluguje rodzinne na jedno dziecko...Jak to jest? A przysluguje nam to PAJE? To jest do 3 roku zycia dziecka...A jak przysluguje to musi byc taki zwykly wniosek jak na rodzinne do CAF-u?

Pozdrawiam!

Marys zdrówka dla Danielka!
    marys16 dziękuje za post.

Fan(ka) Avatar josephine

marzenka : super ze wizyta sie udala!!!!!
    co do pomocy to faktycznie jets dopieor od drugiego dziecka, 125,78 euro doklasdnie, bo my wlasnie dostalismy pierwszy w zyciu przelew z CAFu :)
    jets tez ten PAJE do 3 lat i z tego co wiem jets spory, ale nie kazdy go dostaje, wie cpewnie uwarunkowane jets to dochodami. szczegolow nie znam

anytylopka : lojej ! ale fajnie ! puteaux i suresnes rozwijaa sie ze hej ! w suresnes otopwrzyli drugi supermatrket przy centrum

co do natylys : to wiem ze WKONCU dali prawdziwe przeceny, wczoraj kupilam sweterek-plaszczyk malemu ze 35 przeceniony na 17,50 :)
    a zazwyczaj afiszowali sie jakims chamskom 20% , moze 30 na koszuleczkach ...
    a ja co do sklepow to najbardziej i tak tam lubilam SYMPA :) tego to mi brakuje :)

a tu moj wczorajszy lup :)
    uwielbiam to wnetrze kaptura !!!!

Marzenka1409 dziękuje za post.

Entuzjast(k)a Avatar zoe372

Magda gratuluje! i zdrowia zycze!
    Antylopka to ty w ciazy???? u nas wszystko dobrze, mala chodzi dzielnie do ecole , my bedziemy sie przeprowadzac do montmorency , narazie jestesmy na etapie poszukiwania mieszkania, bo jest naprwade ciezko cos znalesc , dwa tygodnie temu myslalam ze to juz to , chata super , ale niestety dali komus innemu .
    Ja musze sie wybrac do pole e. ale jakos czasu brak, chodze tylko te mieszkania ogladac!
    Josephine co u Was? jak dzieciaczki?
    Widze przybywa nas coraz wiecej!! Witajcie nowe mamy!
    Pozdrawiam was cieplutko!!!
    josephine i magdabb dziękują za post.

Entuzjast(k)a Avatar zoe372

Magda! Kochana! przejzalam ostatnie kilka stron, i widze ze cierpialas bardzo, mam nadzieje ze teraz juz lepiej sie czujesz! a mlekiem sie nie przejmuj, wiem ze kazda matka chcialaby karmic swoim mlekiem dzieciatko, ale jak nie ma to nic na sile; tak jak napisaly dziewczyny , oby bylo najedzone dziecko a czy to twoje czy modyfikowane to nic! bo w przeciwnym razie bedzie mala glodna , a jak dziecko glodne to wiadomo nie ma zycia :) probuj caly czas stymulowac laktatorem. pozdrawiam i trzymaj sie!
    magdabb dziękuje za post.

Fan(ka) Avatar josephine

zoe : hej :)
    powodzenia w szukaniu mieszkania! i ty sie syzbko zpaisuje do pole e, szukaj pracy, zebys przepracowala te 3 m-ce czy iles potrzebne do macierzysnkiego nim w ciaze zajdziesz :) hihihihihhihihihi

my siedzimy dzis w domu, poldek juz od pon. nie ma temperatury i tylko kaszle, ale wole go do pon. potrzymac w domu
    mimo z ejest marudny ze szok... :/

antylopka : bedziesz chciala znac plec bejbika czy trzecie bedzie niespodzianka ???? :)
    zoe372 dziękuje za post.

مونيكا Avatar Mona6061

Czesc:)
    Antylopka gratulacje!!!:))) no wlasnie jak z plcia chcecie wiedziec????
    Co do ciasta to....przepis nie doszedl do tej pory
    Zoe powodzenia z mieszkaniem.
    Josephine sweterek cudny!
    Marzenka fajnie ze wizyta sie udala-ladna waga
    Dzieki marys:)

A ja wczoraj odwiedzilam studio tatuazy i zrobilam z okazji urodzenia Nadii(wkoncu)tatuaz(moj trzeci z kolei i na pewno nie ostatni:) )jak mi sie uda dodam fotke.
    Jejku teraz mam -15 jak tu zimno bryyy jak w polsce
    zoe372, josephine i Marzenka1409 dziękują za post.

Zasady Postowania