22 471. do 22 480. z 28808
-
8-02-2012, 14:29 #22471
Odp: Holandia
Ludzie, dostałam jakiejś weny i posprzątałam po raz drugi cały parter domu
. I to łącznie z umyciem podłogi, której już wczoraj nie dałam rady umyć po maratonie z krokietami.... Chyba jestem chora
.
Teraz sobie odpoczywam, polowa obiadku już zrobiona (Ziemniaki mieszane z kiszona kapustą i kotlety mielone do tego), a za godzinkę po męża jadę i znów będę odpoczywać
Mam do was pytanie, odnośnie dziecięcych (niemowlęcych) ubranek. Wprawdzie u mnie na wyprawkę jeszcze trochę za wcześnie, ale od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie w czym prać takie ciuszki.
Pamiętam, że jak rodziła się moja córka (1997r) to w sklepach były specjalne płatki mydlane do prania, a później specjalny proszek na który jednak moje dziecię źle reagowało. Dlatego od lat piorę ubrania całej rodzinie w Vizirze lub Arielu. Nawet jak urodziłam syna (2000r) to tylko przez krótki czas prałam jego ubranka w specjalnym proszku.
Tu w NL używam do prania płynu Ariel i jestem z niego bardzo zadowolona. Jednak przyglądałam się w sklepie ofercie proszków i nie zauważyłam jakiegoś specjalnego proszku do prania niemowlęcych ubranek.
Co zatem polecacie?
-
8-02-2012, 14:38 #22472
Neutral
polecamy a tak wogole to witam...hihi - my juz tez po pracy - lodowisko po szkole z Karina zaliczone, pierogi zjedzone... ktos pytal o te dzieci - tak od jednej mamy sa.... kiedys czytalam o tej matce jak jeszcze w ciazy byla i nie wiedzieli czy donosi bo to po odstawieniu tabletek...
Agnes ja wstalam o 6,3o razem z moim M pralke tylko pyknelam bo byla zaladowana i sie pralo a reszta...jakos sama sie robila... dzis Karina byla w szkole juz o 8,30 bo mieli wyjscie na miasto do Biblioteki...
Karola mi lepiej chociaz jakiegos mula ma jeszcze... ;/
Ja dzis LEEN BAKER, KWANTUM I IKEA obskoczylam bo dopieszczam pokoj teraz chlopakow i tak sie rozpedzilam ze zamiast poscieli jedynek wzielam 2x dwojki brrrrrrrr..... i musze wrocic zamienic...
-
8-02-2012, 15:27 #22473
Iskierka71 ja tez sie dlugo nad tym zastanwialm w czym wyprac ciuszki i szukalam po marketach. Znalazlam w Vomarze Ariel Sensitive.
ariel.png
-
8-02-2012, 16:12 #22474
Iskierka ja robiłam identycznie jak Ty :) NA początku ugotowałam wszystkie ciuszki w płatkach mydlanych, przez chwilę prałam w specjalnym proszku a teraz piorę normalnie z moimi rzeczami w zwykłym proszku.
aOla a co ja mogłam kupić :) Sama mi podpowiedziałaś ;) Wróżki - księga łamigłówek z kolorowanką, kolorowanka bambi, toy story i auta, ćwiczenia dla czterolatka z nakjlejkami i też z kolorowanką ;PPP tylko tyle, że z PL
-
8-02-2012, 16:46 #22475
My juz po obiadku ,ruszyc sie nie moge

Iskierka ja tez pralam w neutralu .pol roku
A potem normalny proszek
Anp gratulacje dla meza
Aniui to dobrze ,ze ci przeszlo
Ja bym chciala budzic sie chodzby o 7 bez problemu ,kiedy to nastapi??
Michalek mi wlasnie robi masaz pleców .... ale fajnie
-
8-02-2012, 17:29 #22476
-
8-02-2012, 19:12 #22477
Dzięki dziewczyny, wypróbuję tego Neutrala, bo płatków mydlanych to tutaj chyba nie ma, a z Polski specjalnie wozić nie będę.
Na jutro mam już zaplanowany obiadek, wszystko w lodówce więc rano tez będzie słoooodkie lenistwo
.
-
8-02-2012, 19:53 #22478
Widzę, że wszystkie dzisiaj sprzątałyśmy
hehe Ja padam, pół dnia ze ścierką, odkurzaczem itd. A drugie pół z Jankiem na rękach...bo teraz chce aby cały zcas go nosić
Iskierka, ja stosuję płyn do prania Neutral (jest jeszcze proszek)...bardzo delikatny jest, bez zapachu.
-
8-02-2012, 20:47 #22479
-
8-02-2012, 21:00 #22480

1547Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań