21. do 30. z 2400
Temat: Poród w Holandii 2011
-
6-04-2011, 00:00 #21
Odp: Poród w Holandii 2011
Gratuluje Blizniakow!! to moje marzenie :)
moje ubezpieczenie niestety nie pokrywa kosztow szpitalnych, jest to koszt ok 175 euro.
co do wyprawki to ja juz mam :) w sobote wrocilismy z Egiptu, bylismy w odwiedzinach u meza rodziny i tam kupilam wszystko za tanioche.
zostaly mi grubsze rzeczy jak wozek, lozeczko itp. wozek pewnie z baby-dump, a lozeczko i komoda z ikei ;)
jak sie czujecie kochane ciezarowki :) ??
ps. gdzie mieszkacie?? ja w Almere.
-
6-04-2011, 10:31 #22
Dziekuje :)
Ja mieszkam w okolicach Eindhoven a dokladnie Someren.
Wczoraj bylam pierwszy raz na 'joga' dla ciezarnych :) Fajne cwiczonka, rozluzniajace to napewno. Kobietka radzila mi isc do fizjoterapeuty bo niestety nie moglam kilku latwych cwiczen zrobic z powodu cholernego bolu w kregoslupie... tak juz mam :( najbardziej doskwiera mi po sprzataniu domku, na drugi dzien umieram..... poza tym jest ok, mam nadzieje ze dzieciaczki w brzuszku pozostana jak najdluzej... mgd w ktorym tygodniu jestes?
-
8-04-2011, 07:59 #23
-
8-04-2011, 10:13 #24
-
11-04-2011, 01:32 #25
jestem w 17 tygodniu :) ale nie wiem jak tu sie suwaczki wstawia :D
odliczam tygodnie do usg polowkowego... kurcze dluzy mi sie ta ciaza :)
gdzie kupowalyscie wozki? albo macie zamiar??
Fajna ta joga musi byc.. ja sie zastanawiam jeszcze.. chyba wole do mojego parko-lasu isc i drzewa poprzytulac :) tez mnie to relaxuje hahah
-
11-04-2011, 09:35 #26
-
11-04-2011, 11:33 #27
-
11-04-2011, 14:21 #28Wdrożona(y)
czesc dziewczyny!

sorki, ze dlugo nic nie pisalam, bylam bardzo zabiegana...
ola368: ciesze sie, ze ci pomoglam z info
i jak widzisz, jeszcze kupe rad dostalas od reszty tez
monika_890: super nam zaczelas temat! :D dobrze sie rozkreca, az milo
a co do kraamzorg, to mgd ma racje, sama z pania z kraamzorg wybierasz ile chcesz dni (chos chyba max do 10dni po porodzie) i po ile dziennie godzin... ubezpieczenia tez zwracaja do ilus tam godzin (wyczytalam gdzies, ze 40, ale kto wie, czy to prawidlowo podano..., najlepiej to sprawdzic z ubezpieczeniem), ktora prawnie przysluguja kazdej kobiecie w holandii. dodatkowe godziny sa czesciowo zwracane przez dodatkowe ubezpieczenia. ja tez mam do naszego zwyklego pakietu dodany jakis tam dodatkowy ciazowy, maz to zorganizowal jak jeszcze nawet nie bylam w ciazy a sie dopiero staralismy 
a jaki kraamzorg wybralas? i wy, inne ciezaroweczki holenderskie? ;) ja sie zapisalam do kraamvogel. mam wizyte w przyszlym tygodniu do ustalenia wszystkiego... zaczelam juz sobie zapisywac co zapytac (po z pamiecia u mnie zle w ciazy, wiec wszystko wazne zapisuje, by nie zapomniec :D)
i czy ja dobrze czytam, ze stracilas prace?!?
zdaje mi sie to bezprawne, wylewanie kobiety w ciazy!!!! skandal!!! jak to mozliwe, przeciez pracodawca nie ma prawa!?!
moje wspolczucia!!!
morgenrood: GRATULUJE blizniaczkow!!! ale super! podwojne szczescie

porodu sie tu nie musisz bardziej obawiac niz w polsce! tu nikomu nie musisz dawac w lape za dobra (lub jakakolwiek) opieke
(choc moze to tylko ja mam takie zle doswiadczenia o polskich nie-prywatnych szpitalach...)
co do kupowania, to ja jeszcze prawie nic, bo najpierw chce uzadzic pokoik dla niuni ;) za to juz dostalismy kupe rzeczy od przyjaciol, ktorych dzieciaki juz wyrosly z kilku ubranek, czy tam krzeselka do samochodu... co do wozka, to mielismy niesamowite szczescie. pojechalam z mezem na negenmaandenbeurs w amsterdamie i nie uwiezycie co sie stalo :D moj maz w dziennym losowaniu wygral wozek Joolz
mamy go dostac w czerwcu, juz sie nie moge doczekac 
dziewczyny! kiedys by trzeba bylo zorganizowac jakies moze spotkanie na kawke wszystkich
choc wszystkie widze w roznych rejonach... a jest ktos z okolic Zwolle? ja wlasnie w Zwolle mieszkam i bardzo bym sie chciala zapoznac z przyszlymi mamami tu... dzieciaki pozniej by mogly sie razem bawic. kontakt z jezykiem polskim i tak bedzie tu tak maly... nie ma to jak zabawa z innymi dziecmi no i dla mam frajda ;) tak malo mam tez polskiego... az sie sama lapie na tym, ze nie pamietam slowa polskiego lub czy cos sie pisze przez "z" czy "rz"
no, ale sie rozpisalam :D pozdrawiam was wszystkie w ten sloneczny dzien!!

-
13-04-2011, 21:57 #29
-
13-04-2011, 22:16 #30Wdrożona(y)

189Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań