Strona 56 z 240 PierwszyPierwszy ... 36 46 51 55 56 57 61 66 76 ... OstatniOstatni
551. do 560. z 2400
Drzewko podziękowań189Podziękowań

Temat: Poród w Holandii 2011

Fan(ka) Avatar Gosia1977

Domyślnie Odp: Poród w Holandii 2011

to fajnie czekam na relacje

anp
    anp jest nieaktywny
    mama Alexa Avatar anp

Pani Wiola-bardzo fajna babka-ona mnie przyjmowala na oddzial jak Alex sie rodził!!!!Gdyby nie ona to nie wiem ile bym jeszcze chodzila z brzuchem!!!

Entuzjast(k)a Avatar 7axe7

Pitaja czyli Mamuśka będzie z Tobą przy cesarce?? :) Ze mną była i Mama i mój Kuba :) duuuużo mi pomogli i na prawdę się cieszę, że oboje byli :)

Początkująca(y) Avatar Zuzia :)

Cytat Napisał pitaja Zobacz post
    No i dzisiaj juz po wizycie! Termin cesarki ustalony na 12.04 . Wczoraj się naczytałam i wypytywałam kilka razy moją ginekolog! W Holandii jest możliwość wyboru między CC a porodem naturalnym i nie trzeba nic płacić Pytałam też o szczepienie na rotawirusy, o niczym takim nie wiedziała, zapisała sobie na karteczce i ma się dowiedziećMała rozwija się super-prawidłowo! A ja ważę 9 kg więcej czyli 58.
    Pitaja -gdzie mieszkasz w nl ze tobie tak powiedzieli??
    ja mialam wizyte tydzien temu ,i powiedziala mi ze w tutaj w nl nie ma tak ze wybiera sie cesarke na zyczenie.... powiedziala ze jak bedzie ulozenie posladkowe to albo zgadzam sie na obracanie i rodzic naturalnie albo na cc.i ze po cc lezy sie tutaj 5 dni

Fan(ka) Avatar nana19

pitaja i jak tam u ciebie.no mialas zdac relacje,czekamy...

Fan(ka) Avatar Ayni

Czesc dziewczyny. Przyszlam sie troche pozalic.. Holenderskie jedzenie mi juz w ogole nie wchodzi prawie, totez zamowilam sobie paczke zarcia z Polski no i co? Pan busiarz o mnie zapomnial, przez przypadek skasowal numer :/ Kaktus jeden , a w paczce grzybki ze sloiczka, salatka z ogorkow , krowki , wedzony ser, twarog i wiele innych... Mam ochote go zabic albo odgryzc uszy....

http://www.youtube.com/watch?v=Yl85vnsndx0
    ​Pregnant and still bellydancing ! <3

Fan(ka) Avatar Iskierka71

Cytat Napisał Ayni Zobacz post
    Czesc dziewczyny. Przyszlam sie troche pozalic.. Holenderskie jedzenie mi juz w ogole nie wchodzi prawie, totez zamowilam sobie paczke zarcia z Polski no i co? Pan busiarz o mnie zapomnial, przez przypadek skasowal numer :/ Kaktus jeden , a w paczce grzybki ze sloiczka, salatka z ogorkow , krowki , wedzony ser, twarog i wiele innych... Mam ochote go zabic albo odgryzc uszy....
    Współczuję...
    A nie masz gdzieś blisko siebie polskiego sklepu? U mnie w jednym C1000 jest stoisko z polskimi produktami i czasem ogórki kiszone można kupić. Nie smakują tak samo jak swojskie, ale lepsze to niż nic...
    Tyle znalazłam w necie - może coś jest blisko ciebie:
    - Polskie sklepy w Holandii
    - Mapa Polskich sklepów w Holandii
    - Polskie sklepy w Niderlandach - WPHI Haga - Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Hadze

Pozdrowionka

Wdrożona(y) Avatar muffinek

Dziewczyny a jak mialyscie zaplanowany porod w szpitalu to i tak zalatwialiscie te podnosniki na lozko (klossen)? Wczoraj bylam na wizycie u poloznej i ona powiedziala, ze mam to sobie zalatwic, ale problem w tym, ze mamy takie dziwne lozko, ze przy scianie one jest zamocowane na takim panelu jakby i podniesienie go to nie taka oczywista sprawa. Poza tym to lozko najnowsze nie jest, na dodatek chyba jakies ikeowskie i obawiam sie, ze jak zaczniemy je ukladac na jakis podnosnikach to po prostu sie cale rozwali A nie widzi mi sie kupowac nowego lozka do wynajmowanego mieszkania..

Entuzjast(k)a Avatar Sencilla

muffinek, mi tez z kraamzorgu kazali to kupic, ale nie mam najmniejszego zamiaru. nasze lozko, podobnie jak Twoje, po porstu sie przy tym rozwali

Wdrożona(y) Avatar muffinek

No ja mam w poniedzialek pierwsze spotkanie z kraamzorg to jej pokaze te nasze lozko i powiem, ze podnosniki sa tutaj nierealne, no bo nic nie zrobie

Zasady Postowania