1. do 10. z 1224
Temat: Co dzis na obiad:)
-
8-05-2009, 13:11 #1
Co dzis na obiad:)
Co dzis na obiad:)WLASNIE PRZEGLADALAM ROZNE STRONY I W SUMIE NIE ZNALAZLAM NIC KONKRETNEGO:)MOZE TU BYSMY PODALY JAKIES ROZNIASTE PRZEPISY NA OBIAD,KOLACJE,SNIADANIE????????W SUMIE CO DZIS ZROBIC????????MOZE KROKIETY???????
Ostatnio edytowane przez julia28 : 8-05-2009 - 13:13
-
8-05-2009, 13:33 #2
-
8-05-2009, 13:54 #3Wdrożona(y)
Odp: Co dzis na obiad:)
ja dzisiaj na latwizne z obiadem ide : krokiety ziemniaczane z sosem grzybowym szybko i bez zbednych zabaw przy garach - chociaz uwielbiam gotowac ale dzisiaj opadam z sil ::)
jesli lubicie kuraka(oprawionego po swojemu) to polecam udka pieczone w brytfannie z cwiartkami ziemniakow , marczewa- duze kawalki i porem dodanych po 40 minutach i posypanych przyprawa do ziemniakow . nie brudzisz naczyn a jesz pysznie i sycaco :)
-
8-05-2009, 14:32 #4
-
8-05-2009, 14:43 #5
-
8-05-2009, 14:52 #6
Bunt patelni spowodował zmianę planów.

Patelnia już była do wymiany,ale jakos sie trzymała do dzisiaj
Będzie lasagne kupna i z ciasta na naleśniki po obiedzie będą banany w cieście naleśnikowym z bitą śmietaną
-
8-05-2009, 15:03 #7
-
8-05-2009, 15:11 #8
Hmmm uwielbiam pomidorówkę z ryżem.Z makaronem nie,ale z ryżem pychotka.Wie Twój didi co dobre
Ale z grzankami nie jadłam.Kiedyś zrobiłam zupę krem z grzankami i wrzuciłam te grzanki do tej zupy.I jak te grzanki napęczniały to
bleee.A jak ty robisz?
Śmiałam się wtedy,ze to chyba ma byc szybka zupa bo szybko trzeba jeśc by grzanki się nie rozmokły
A czosneczek,bardzo zdrowy i pyszny
-
9-05-2009, 17:09 #9
Witam sie i ja.
Super wątek- chociaz ja tam za bardzo nie wymyslam, bo.... rybe jemy przewaznie+ryz z warzywami
Martyska sie buntuje czasem to jej cos tam na szybko sie zrobi,No ale na weekend staram sie cos innego zrobic niz ryba
Dlatego przepisy Wasze- szybkie i sprawdzone sa super.No i przy Nikoli mojej to tylko te "szybkie" wchodza w gre
I oczywiscie mam pytania
anineczka a czy ten ser przez te 20 minut sie tak nie "spiecze"??
dodac go troszke pozniej czy odrazu ze wszytskim?
3razyM te udka i te ziemniaki rozumiem wsio surowe tak? i por jakos pokrojony w plasterki czy ptrzekrojony i dodany do smku tylko?
Wybaczcie,ale same wiecie,ze rybe to na patelnie i juz

Dzieki za odp.Byłabym wdzieczna za szybką odp.bo kurak czeka dzis
-
9-05-2009, 17:45 #10
Margaritta spiecze sié.No tak zarumieni,że tak powiem.
Możesz dac na niższą półkę w piekarniku.
U nas dziś rosołek,coś mnie naszło.
Wieczorem mąż zrobi krokiety i kończy robic sałatkę z selera

15Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań