21. do 30. z 102
-
30-11-2010, 21:43 #21Wdrożona(y)
Odp: Medycyna, lekarze, lekarstwa i porady
-
30-11-2010, 21:55 #22Fan(ka)
ja robilam usg w limerick w publicznym szpitalu
Mi tez muwili ze mozna prywatnie ale ja nie uznaje tych polskich ''klinik'' i placic im niebede ( nio ale moze tylko ja mialam pecha i trafilam na totalny brak kompetencji
)
w szpitalu zrobili mi to zadarmo i czekalam na termin 2 tygodnie wiec niedlugo Decyzja gdzie chcesz to zrobic zalezy tylko od ciebie
uczulali mnie tylko ze konieczne usg powinno byc zrobione zanim dziecko zacznie chodzic
-
1-12-2010, 12:03 #23
-
1-12-2010, 12:41 #24Wdrożona(y)
-
1-12-2010, 12:46 #25
-
1-12-2010, 15:00 #26Fan(ka)
nio tak jak muwicie jesli nie ma historii w rodzinie to raczej nie ma potrzeby nio chyba ze ''na oko '' widac ze faldki sa nierowne ( sa niesymetryczne , o roznej dlugosci lub wiecej faldek po jednej stronie) Samemu mozna to sprawdzac i kontrolowac i w razie gdyby cos bylo niepokojacego to do gp i wtedy skierowanie
U nas niestety w kazdym pokoleniu ktos mial z tym problem Moja mama i ja Na szczescie u patryka jest wszystko ok
Raczej problemy sa u dziewczynek ale ja wolalam sie upewnic
-
3-12-2010, 00:29 #27Wdrożona(y)
-
13-12-2010, 10:14 #28Początkująca(y)
- Wpisów do bloga
- 7
witam Joasiu, Moj Filip mial robione przeswietlenie bioder, ale tutaj to nie jest obowiazkowe, wiec gp wyslal nas na to badanie tylko dlatego ze powiedzialam iz w Polsce lekarz dopatrzyl sie jakichs uchybien w tej kwestii...wczesniej nic nie widzial jednak zaraz po tej informacji zaczal ogladac malego z niesamowita dokladnoscia i stwierdzil ze faktycznie..byc moze cos tam moze byc:) nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac, czy spakowac walizki i zwiewac stad bo jak mi maly faktycznie na cos zachoruje to mi powiedza ze samo przejdzie...albo trzeba zaczac studia medyczne...nie ufam w Irl zadnemu lekarzowi...a co do przeswietlenia owszem zrobili, ale wyniko nie ma po dzis dzien i doprosic sie nie moge...mowia mi tylko ze skoro wynikow jeszcze nie ma to znaczy ze sie niczego zlego nie dopatrzyli...rece mi opadly..pozdrawiam
-
13-12-2010, 21:16 #29
-
13-12-2010, 23:06 #30Początkująca(y)
- Wpisów do bloga
- 7
marcysia365 - wlasnie ze nic nie powiedzieli..wszystko bylo naprawde super, zadowoleni lekarze, usmiechnieci wszyscy...jakbym sie nie znajdowala w szpitalu w ogole...powiedzieli mi tylko ze zrobili usg, pozniej bylo jeszcze przeswietlenie i po zrobieniu zdjec powiadomiono mnie ze wysla wyniku do gp, i tyle...dalej nic nie wiem..a juz powiem szczerze nie wiem ile miesiecy minelo...2 lub 3; przez pierwszy miesiac dopytywalam sie gp, nawet dzwonilam do szpitala...ehhh..szkoda gadac...wiem ze malemu nic nie jest bo spr wszystko w pl, ale sluzba zdrowia w irl troche mnie przeraza i mam tylko nadzieje ze nigdy nie bede musiala na nich tak naprawde polegac...ale z drugiej strony to glupie bo wiadomo ze majac dziecko zawsze sie cos wydarzyc moze...zobaczymy...narazie szukam jakiegos sensownego alergologa lub dermatologa dla malego..ale jest ciezko..
ps...super masz chlopakow -zdjecia-:)bardzo mi sie podoba imie mlodszego szkraba:)pozdrawiam

19Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań