1. do 10. z 2095
-
11-11-2010, 14:58 #1
Mum2Be czyli mamusie w ciazy.
Witam wszystkie mamusie oraz te ktore dopiera beda mamusiami w irlandii
otworzylam ten watek z mysla o mamusiach bedacych w ciazy,
to jest juz w zasadzie 2 moja ciaza,mamy juz 4letnia coreczke ale zawsze nowych wiadomosci i porad nigdy nie zamalo.
moj termin mam na 24 kwietnia i wybralam poniwnie Maternity Hospital na Holles st.
bardzo sobie chwalilam ten szpital przy pierwszej ciazy,
Pozdrawiam mamusie i zapraszam na pogaduchy.

-
11-11-2010, 15:29 #2Początkująca(y)
Odp: Mum2Be czyli mamusie w ciazy.
Witam
Ja też jestem w ciąży-moja pierwsza termin mam na 30 grudnia więc już niedługo,powoli się przygotowuje na przyjsćie dzieciątka.Ja będe rodzić w Ballinasloe,Co.Galway, znajome tam rodziły i bardzo chcwalą ten szpital nawet z relacji od irlandek są same dobre opinie o tym szpitalu.
Pozdrawiam
-
11-11-2010, 17:17 #3
I ja się dołączam
Drugi dzidziuś w drodze
Termin na polski Dzień Matki,26 maja
Pierwszy synek ma prawie 4,5 roku
Urodzony w Polsce ale do połowy ciąży chodziłam do Rotundy na wizyty,dlatego drugą ciążę też tam prowadzę i tam zamierzam rodzić
Przydałaby się córa do pary ale niekoniecznie
Ja czuję podświadomie,że drugi syncio będzie ale mój P idzie w zaparte,że w córę celował
-
11-11-2010, 17:40 #4
Tichonku ja Ci powiem ze facieci maja przeczucia...
Ja do usg myslalam ze bedzie dziewczynka a moj M od poczatku mowil ze chlopczyk.
Znajoma mowila ze raczej bedzie syn a na usg wyszlo ze dziewczynka-tak tez jej m mowil:)
Kolezanka w PL mowila ze corka a jej m ze synek i synka urodzila.....
jakas nadzieje jest ze jednak zostaniesz mama coreczki
-
11-11-2010, 17:48 #5
No mój P na przykład szybciej wiedział,że jestem w pierwszej ciąży niż ja
Ja mówiłam,że chyba zwariował,że @ mi się spóźnia bo zmiana klimatu,stres związany z wyjazdem do Irlandii,długa podróż a on był pewien,żem w ciąży
Większość foremek wie,że miałam parcie na córkę jak się starliśmy,ale jak zaszłam to już mi to parcie zupełnie przeszło
Wcale się nie zmartwię jak będzie syn,mam duuużo ciuszków po Radku i o siusiaka umiem dbać
A jak będzie córa to zwariuję na punkcie sukienek
Ale najlepsze,że dla córki to już mamy chyba imię a dla syna niekoniecznie
-
11-11-2010, 21:45 #6
Ja mam przeczucie ze bedzie druga dziewczynka,w sumie celowalismy na dziewczynke bo mala chce miec siostrzyczke,kazdy jeden ciuszek mam po mojej malej rozowy,no i pokoik mala juz odstapila swoj i rozowy tez jest w ksiezniczki wiec nie wiem jak to bedzie,juz sie usg nie moge doczekac,w sumie dopiero za miesiac ale czekam z cierpliwoscia

-
12-11-2010, 14:05 #7
-
23-11-2010, 22:15 #8
-
24-11-2010, 13:24 #9
witam,widze ze nasze grono sie powieksza,ja pol nocy mialam nie przespanej,jakos dzienie mnie brzuch podbolewal a pozatym dzidzia szalala w brzuchu ze hej.ja sie nie moge juz doczekac mojego pierwszego usg,dopiero 10 grudnia ale dni licze zawziecie.

-
24-11-2010, 13:42 #10

313Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań