1. do 10. z 17
Temat: Promem do Polski
-
22-08-2010, 10:30 #1
Promem do Polski
Hej dziewczyny.
Szukałam takiego tematu na forum ale niestety ,albo szukac nie umiem albo takowego nie ma.
Otóż wybieramy się autkiem do Polski
w końcu 
Niestety nasi znajomi latają raczej do Polski więc nie bardzo mam się kogo poradzic w sprawie promu i firm promowych.
Chciałabym żebyście mi doradziły i ewentualnie pokierowały skąd i czym(czyt.jakim promem) najlepiej jest płynąc do Polski.
Z tego co się orientuję to niestety nie ma bezpośredniego promu do Pl więc czekam na wypowiedzi

-
22-08-2010, 14:31 #2
Odp: Promem do Polski
Norfolkline ma dośc dobre oferty, a zabookowane odpowiednio wczesnie może kosztowac zaledwie kilka euro.
-
22-08-2010, 15:12 #3Zadomowiona(y)
Sama jeszcze nie korzystalam z promu ale interesowalam sie tematem gdyz za jakis czas tez chcemy jechac autkiem.
Ponizej zamieszczam odpowiedz jaka uzyskalam na innym forum.
My jeździmygłównie tak:promem z Roslare do Pembroke ,z Pembroke samochodem do Dover-promem do Dunkierki i z Dunkierki samochodem do Pl nam wychodzi jakieś 600-700 euro w dwie strony,a więc 3 podróże samolotem również w dwie strony.Opłaca się jecha c samochodem na Święta-nas wyszło taniej.Podróż trwa 1,5 dnia-do dwóch-dobrze jest zatrzymac się w hotelu i zdrzemnąc,no albo zaopatrzyc sie w kierowcę na zmianę.
To mozesz przejrzec ceny i polaczenia
http://www.directferries.ie/
http://www.irishferries.co.uk/
http://www.stenaline.ie/ferry/routes/
-
22-08-2010, 21:36 #4
właśnie o tym,żeby płynąc z ie do anglii i pozniej a anglii do pl tez dzisiaj słyszałam od sklepowej w polskim sklepie.
mówiła,ze wychodzi o wiele taniej niż plynac jednym z anglii do pl.
poza tym 17 h na promie to kupa czasu,a te 17 h zawsze cos tam sie przejedzie i bedzie blizej domku
o zatrzymaniu sie w jakims hotelu tez myslalam.
bo z dzieckiem to nie bardzo jechac non stop,poza tym kierowca tez musi odpoczac.
moze ktoras z was ma jakis godny polecenia hotel ?? moze w Niemczech lub Francjii??albo gdzies po drodze??

-
22-08-2010, 21:57 #5
Fenix my w tym roku i w tamtym zatrzymywalismy sie w Holandii w hotelu ,kilka kilometrow od Niemiec.
Miescina nazywasie Velno ( chyba dobrze napisalam)i hotel rowniez-polecam:)
a co do promow to my w rok temy plynelismy z Roslare do Pembroke a z Pembroke samochodem do...hmmm nie pamietam,ale plynelismy eurotunelem.a pozniej samochodem juz do Polszy.
A w tym roku plynelismy z Roslare do Cherbourk(Francja) a pozniej samochodem do PL.
Prom plynie 18h,my wyplywalimy jakos 21:30,wiec cala noc spalismy,a pozniej w dzien spacerowalismy po promie,na zewnarz posiedzilismy,a to sniadanie wciagnelismy , a to obiad....dosc szybko nam zlecialo...nie najgorzej/...
-
27-06-2011, 00:10 #6
Nie wiem czy ktoś jeszcze tu zagląda, bo nie widzę nowych wpisów. Ale jest kilka opcji - albo np. z Irlandii do Francji, albo z Anglii do Holandii.
Można wejść sobie na stronę AFerry.com - Book Ferries to France, Ireland, Holland and all European ferry tickets i tam są połączenia promowe.
-
28-06-2011, 00:59 #7
Hej, ja polecam trasę Rosslare-Cherbourg. Prom wypłynął pod wieczór, więc wyspaliśmy się, w dzień pochodziliśmy po promie. Potem jechaliśmy przez Francję, Belgię i Niemcy i jechało się ok. Dopiero w Polsce zaczęły się schody
Brak autostrad, ciągłe ograniczenia itp. Na pewno jest dobrze mieć większe auto, które mało pali. Jak wpakowaliśmy wózek z gondolą i rzeczy małego to już niewiele miejsca pozostało w aucie. Ja szybko już autem nie pojadę, bo jednak samolotem jest szybciej i często taniej.
-
3-07-2011, 20:26 #8
tygryskowa a powiedz mi ile wydaliscie kaski na paliwko??
bo ceny biletow sobie sprawdze ale ja oprocz ewentualnego przejazdu Europy musze przejechac jeszcze prawie cala Polske,bo mieszkam na pd-wsch.
my bylismy jednak samolotem w zeszlym roku,ale teraz chcielibysmy jechac autkiem.

-
7-02-2012, 21:55 #9
-
7-02-2012, 22:14 #10

2Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Mój krasnalek Kacperek:)

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań