1. do 10. z 236
Temat: Wakacje!:D
-
7-10-2010, 09:37 #1sandrulińskaGuest
Wakacje!:D
Dziewczyny nigdy jeszcze nie byliśmy na wakacjach z prawdziwego zdarzenia
dlatego zakładam ten temat żebyście sie podzieliły swoimi doświadczeniami
chce wiedzieć wszystko

to znaczy gdzie warto pojechać, polecieć, co warto zobaczyć, kiedy należy zabookować wakacje, lepiej przez agencje czy kombinowac samemu? kiedy warto wakacjować?
no i najważniejsze ile pieniążków trzeba mieć
bo chyba już terz musimy zacząć oszczędzać, żeby w maju albo czerwcu gdzieś się wybrać
tak więc zapraszam doświadczone wakacjowiczki
do wypowiedzi
-
7-10-2010, 11:35 #2
Odp: Wakacje!:D
Sandrulinska my bylismy pierwszy raz w zeszłym roku
z Biura Scan holiday, bardzo rzetelne biuro, okazao sie ze w naszym hotelu nie było miejsc to dostalismy lepszy hotel za ta sama cena, pokoj z sea view i jeszcze 400e rekompensaty!!!
Poza tym ja bardzo polecam wakacje dla dzieci z Fun clubem, dzieci powyzej 4 roki zycia, zostaja w klubie 2 razy po 2 godziny dzinnie, a rodzice moga sobie wtedy odpocząć
Lecielismy 9 czerwca, zamawialismy w styczniu
Imprezka troche droga to jedyny minus, ale wszystko było idealnie wiec warto
Tu masz stronke
ScanHoliday biuro podry - wakacje, wczasy, wycieczki, last minute
a to nasz hotel
hotel Royal Belvedere, Grecja, Kreta
-
31-12-2010, 19:12 #3
Witam:)
Sandrulińska-trzeba byo gdzieś się ogłosić z tym wątkiem-szukam podobnych rad...jednakże my mamy małe doświadczenie,bo w zeszłym roku zaliczyliśmy wczasy-1-w Bułgarii,2-w Hiszpanii:)Te pierwsze przez biuro podróży-tak sobie po internecie buszowałam i się napatoczyłam na fajniutką okazję-polecieliśmy i polecamy(byliśmy w złotych piaskach-typowo turystyczne miasteczko-dłużej niż tydzień nie przejdzie,ale na plus-zaledwie kilka km od Warny,którą tez polecamy)koszta nie za bardzo pamiętam-o mało przyjemnych rzeczach nie chce się rozpamiętywać;)ale właściwie wydawaliśmy na miejscu wyłącznie na zachcianki-bo mieliśmy All inclusive-kasa szła tylko jak wyszlismy z hotelu(i taka opcję polecam,bo nawet drinki za free-o lodach i przekąskach nie wspominając;))
natomiast hiszpania-pełna partyzantka-najpierw wyszukałam gdzie są najtańsze loty w okresie wakacyjnym-i akurat do "Barcelony Reus"było przyzwoicie...niepamiętam dokładnie,ale za naszą 5tkę zapłaciliśmy jakoś 300e w obie strony...a na stronce booking.com wyszukałam hotel-oczywiscie all znowu:)Tym razem tej opcji pożałowaliśmy,bo więcej nas nie było w hotelu jak byliśmy:/z tym all inc.zależy gdzie jedzieci ,jaka jest pora roku i jakie macie mozliwości na miejscu-wiadomo,że jak jest co robić nie bedziecie pilnować czasu żeby zdążyć na obiad,tylko lepiej na mieście coś zakupić;)))
Tym razem planujemy wyjechać szybciej-bo już w kwietniu(dlatego w grę wchodzą tylko cieplejsze miejsca-choć i nie drogie,bo np.Egipt,albo Kanary) ze względu na brzuchol:/wiadomo,że w czerwcu w 8mies nie będę miała ochoty na parówy-w sensie upały a nie kiełbachy;)Jeśli wybierzemy opcję Egipt-wyłącznie przez biuro podróży-bo na własną rękę jest za dużo przesiadek:(Natomiast w związku z tym,że w IrlaNDII i aerlingus i ryanair latają np na teneryfę czy Lanzarote wybierzemy się sami:)))
-
1-01-2011, 17:11 #4
Sandrulinska witam w klubie......my przez 17 lat malzenstwa wakacji z prawdziwego zdarzenie zesmy nie mieli:)
-
1-01-2011, 18:43 #5
długo
my w sumie takich prawdziwych prawdziwych też nie mieliśmy
i dpoiero chyba wybierzemy się na takowe w 2012
bo tak to zawsze jakies takie zwykłe te wakacje były
ale myślę że jak się zna język jakim operują tamgdzie się chcecie wybrać to napewno można jechać na własną rękę ,...
15kg 98cm szczęścia i miłości (4260g,59cm)

12.3kg 87cm szczęścia i miłości (4kg 57cm)

-
2-01-2011, 21:06 #6
hej
my wyjerzdzamy juz od 3 lat co roku :) 2 lata z rzadu bylismy na Majorce i bylo Superrrrrr!!!!!! w zeszlym roku byla Ibiza noi niebardzo polecam zero miejsc do zwiedzania o dzieciach zapomnieli komletnie pewnie juz nigdy niepolecimy tam choc komus moze sie podobac :) a wracajac do tematu zawsze bukujemy wszystko sami hotele i samoloty hptele na www.booking.com lub www.ebeach.p a samoloty trzeba szukac samemu w tym roku ewnie wybierzemy sie na TENERYFE :)
-
11-01-2011, 17:22 #7sandrulińskaGuest
dziewczyny dziekuje za odpowiedzi

agairlandia no Wasza gromadką to pewnie trudno sie wybrac
chociazby ze wzgledow finansowych pewno
ale może kiedys robicie sobie wakacje tylkow dwójeczke
ja to jeszcze nie wiem czy coś wyjdzie z tych tegorocznych
narazie zaoszczedzone cztery stówki
a po cięciach budzetowych to nie wiem czy uzbiera sie wiecej
-
11-01-2011, 19:48 #8
Hmmm a może Wy mi coś doradzicie

Chcemy z mężem i synkiem lecieć na wakacje w kwietniu, tak myślimy że w drugiej połowie kwietnia będzie już ok (ze względu na lepszą pogodę)... Synek wtedy będzie miał prawie 2 lata (jest z maja). A ja będę w ok 7 - 7.5 miesiąca ciąży.
Co byście nam doradzili? Zależy mi żeby było cieplutko
I tak zapewne nie będę się opalać, ale poleżeć pod parasoleczką bym poleżała 
Egipt od razu wykluczyłam
nie chcę się denerwować przez jakieś choróbska czy zatrucia 
Z jakiego biura leciałyście (z Irlandii)?
-
11-01-2011, 20:45 #9
barmanka79- my bylismy 2 lata temu na poczatku czerwca w Hiszpanii i bylo ok, ja tez wtedy w ciazy, ale nie wiem czy kwiecien bedzie ok,
generalnie polecam:
http://www.travelrepublic.ie/ do konca stycznia 25%off jesli zabukujesz wakacje
Cheap holidays, all inclusive holidays & city break deals with lowcostholidays.com tu trzeba uwazac na koniec pojawia sie inf. ze Twoje wakacje zdrozaly i cena wzrasta o ok 25-30E, wiec warto sprawdzic tylko miejsca a potem zabukowac na tej co podalam wyzej.
Ja osobno bukowalam hotel i lot
-
11-01-2011, 21:37 #10

59Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań