Strona 1 z 24 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 236
Drzewko podziękowań59Podziękowań

Temat: Wakacje!:D

sandrulińska
    Guest

Domyślnie Wakacje!:D

Dziewczyny nigdy jeszcze nie byliśmy na wakacjach z prawdziwego zdarzenia dlatego zakładam ten temat żebyście sie podzieliły swoimi doświadczeniami chce wiedzieć wszystko to znaczy gdzie warto pojechać, polecieć, co warto zobaczyć, kiedy należy zabookować wakacje, lepiej przez agencje czy kombinowac samemu? kiedy warto wakacjować? no i najważniejsze ile pieniążków trzeba mieć bo chyba już terz musimy zacząć oszczędzać, żeby w maju albo czerwcu gdzieś się wybrać tak więc zapraszam doświadczone wakacjowiczki do wypowiedzi

Zadomowiona(y) Avatar moniadan

Domyślnie Odp: Wakacje!:D

Sandrulinska my bylismy pierwszy raz w zeszłym roku
    z Biura Scan holiday, bardzo rzetelne biuro, okazao sie ze w naszym hotelu nie było miejsc to dostalismy lepszy hotel za ta sama cena, pokoj z sea view i jeszcze 400e rekompensaty!!!
    Poza tym ja bardzo polecam wakacje dla dzieci z Fun clubem, dzieci powyzej 4 roki zycia, zostaja w klubie 2 razy po 2 godziny dzinnie, a rodzice moga sobie wtedy odpocząć
    Lecielismy 9 czerwca, zamawialismy w styczniu
    Imprezka troche droga to jedyny minus, ale wszystko było idealnie wiec warto
    Tu masz stronke
    ScanHoliday biuro podry - wakacje, wczasy, wycieczki, last minute

a to nasz hotel
    hotel Royal Belvedere, Grecja, Kreta
    sandrulińska dziękuje za post.

mama4D Avatar lubiczanka

Witam:)
    Sandrulińska-trzeba byo gdzieś się ogłosić z tym wątkiem-szukam podobnych rad...jednakże my mamy małe doświadczenie,bo w zeszłym roku zaliczyliśmy wczasy-1-w Bułgarii,2-w Hiszpanii:)Te pierwsze przez biuro podróży-tak sobie po internecie buszowałam i się napatoczyłam na fajniutką okazję-polecieliśmy i polecamy(byliśmy w złotych piaskach-typowo turystyczne miasteczko-dłużej niż tydzień nie przejdzie,ale na plus-zaledwie kilka km od Warny,którą tez polecamy)koszta nie za bardzo pamiętam-o mało przyjemnych rzeczach nie chce się rozpamiętywać;)ale właściwie wydawaliśmy na miejscu wyłącznie na zachcianki-bo mieliśmy All inclusive-kasa szła tylko jak wyszlismy z hotelu(i taka opcję polecam,bo nawet drinki za free-o lodach i przekąskach nie wspominając;))
    natomiast hiszpania-pełna partyzantka-najpierw wyszukałam gdzie są najtańsze loty w okresie wakacyjnym-i akurat do "Barcelony Reus"było przyzwoicie...niepamiętam dokładnie,ale za naszą 5tkę zapłaciliśmy jakoś 300e w obie strony...a na stronce booking.com wyszukałam hotel-oczywiscie all znowu:)Tym razem tej opcji pożałowaliśmy,bo więcej nas nie było w hotelu jak byliśmy:/z tym all inc.zależy gdzie jedzieci ,jaka jest pora roku i jakie macie mozliwości na miejscu-wiadomo,że jak jest co robić nie bedziecie pilnować czasu żeby zdążyć na obiad,tylko lepiej na mieście coś zakupić;)))
    Tym razem planujemy wyjechać szybciej-bo już w kwietniu(dlatego w grę wchodzą tylko cieplejsze miejsca-choć i nie drogie,bo np.Egipt,albo Kanary) ze względu na brzuchol:/wiadomo,że w czerwcu w 8mies nie będę miała ochoty na parówy-w sensie upały a nie kiełbachy;)Jeśli wybierzemy opcję Egipt-wyłącznie przez biuro podróży-bo na własną rękę jest za dużo przesiadek:(Natomiast w związku z tym,że w IrlaNDII i aerlingus i ryanair latają np na teneryfę czy Lanzarote wybierzemy się sami:)))

MAMA PO RAZ PIATY:) Avatar aga_irlandia
    Wpisów do bloga
    4

Sandrulinska witam w klubie......my przez 17 lat malzenstwa wakacji z prawdziwego zdarzenie zesmy nie mieli:)

szczęśliwa mamusia :)

Cytat Napisał aga_irlandia Zobacz post
    Sandrulinska witam w klubie......my przez 17 lat malzenstwa wakacji z prawdziwego zdarzenie zesmy nie mieli:)
    długo

my w sumie takich prawdziwych prawdziwych też nie mieliśmy
    i dpoiero chyba wybierzemy się na takowe w 2012
    bo tak to zawsze jakies takie zwykłe te wakacje były
    ale myślę że jak się zna język jakim operują tamgdzie się chcecie wybrać to napewno można jechać na własną rękę ,...
    15kg 98cm szczęścia i miłości (4260g,59cm)

12.3kg 87cm szczęścia i miłości (4kg 57cm)

Wdrożona(y) Avatar zuska85

hej
    my wyjerzdzamy juz od 3 lat co roku :) 2 lata z rzadu bylismy na Majorce i bylo Superrrrrr!!!!!! w zeszlym roku byla Ibiza noi niebardzo polecam zero miejsc do zwiedzania o dzieciach zapomnieli komletnie pewnie juz nigdy niepolecimy tam choc komus moze sie podobac :) a wracajac do tematu zawsze bukujemy wszystko sami hotele i samoloty hptele na www.booking.com lub www.ebeach.p a samoloty trzeba szukac samemu w tym roku ewnie wybierzemy sie na TENERYFE :)

sandrulińska
    Guest

dziewczyny dziekuje za odpowiedzi
    agairlandia no Wasza gromadką to pewnie trudno sie wybrac chociazby ze wzgledow finansowych pewno ale może kiedys robicie sobie wakacje tylkow dwójeczke
    ja to jeszcze nie wiem czy coś wyjdzie z tych tegorocznych narazie zaoszczedzone cztery stówki a po cięciach budzetowych to nie wiem czy uzbiera sie wiecej

mamusia taka :))

Hmmm a może Wy mi coś doradzicie
    Chcemy z mężem i synkiem lecieć na wakacje w kwietniu, tak myślimy że w drugiej połowie kwietnia będzie już ok (ze względu na lepszą pogodę)... Synek wtedy będzie miał prawie 2 lata (jest z maja). A ja będę w ok 7 - 7.5 miesiąca ciąży.

Co byście nam doradzili? Zależy mi żeby było cieplutko I tak zapewne nie będę się opalać, ale poleżeć pod parasoleczką bym poleżała
    Egipt od razu wykluczyłam nie chcę się denerwować przez jakieś choróbska czy zatrucia

Z jakiego biura leciałyście (z Irlandii)?

mama Asi Avatar wiesienka123

barmanka79- my bylismy 2 lata temu na poczatku czerwca w Hiszpanii i bylo ok, ja tez wtedy w ciazy, ale nie wiem czy kwiecien bedzie ok,
    generalnie polecam:
    http://www.travelrepublic.ie/ do konca stycznia 25%off jesli zabukujesz wakacje
    Cheap holidays, all inclusive holidays & city break deals with lowcostholidays.com tu trzeba uwazac na koniec pojawia sie inf. ze Twoje wakacje zdrozaly i cena wzrasta o ok 25-30E, wiec warto sprawdzic tylko miejsca a potem zabukowac na tej co podalam wyzej.
    Ja osobno bukowalam hotel i lot

PROŚBA O POMOC DLA NATALKI www.natalkamajchrzak.pl

MAMA PO RAZ PIATY:) Avatar aga_irlandia
    Wpisów do bloga
    4

Cytat Napisał sandrulińska Zobacz post
    dziewczyny dziekuje za odpowiedzi
    agairlandia no Wasza gromadką to pewnie trudno sie wybrac chociazby ze wzgledow finansowych pewno ale może kiedys robicie sobie wakacje tylkow dwójeczke
    ja to jeszcze nie wiem czy coś wyjdzie z tych tegorocznych narazie zaoszczedzone cztery stówki a po cięciach budzetowych to nie wiem czy uzbiera sie wiecej
    no tak,duuuuzo nas jest a wakacje tylko we dwoje odpadajamy to zawsze albo razem albo wcale
    ale jakby nie patrzec to kiedys sie nam jakies wakacje trafiadziewczyny corz wieksze i za jakis czas az nas tyle nie bedzie pewnie

zycze wszystkim udanych wakacji

Strona 1 z 24 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania