Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
11. do 16. z 16
Drzewko podziękowań1Podziękowań

Temat: Ząbkowanie... Co na bolące dziąsełka naszych pociech w Irlandii

Szczesliwa mama Oliwierka Avatar Justys84

Domyślnie Odp: Ząbkowanie... Co na bolące dziąsełka naszych pociech w Irlandii

KasiuGot camilia z tego co wiem jest dostepna tylko w aptece,a czy jest tez za granica to nie wiem ale zawsze ktos moze kupic i wyslac,a cena to ok.14-16 zl za 10 szt. zalezy jaka apteka:)
    KasiaGot dziękuje za post.

Aniołek 31.05.08 [*]

Wdrożona(y) Avatar Gorzata2009

Witam
    dziewczyny jak długo można podawac ten nurofen?
    sluchajcie moja mała ma 18mc i okropnie znosi ząbkowanie-pierwsze 4 zabki dostała dopiero w 13 mc-naraz ,pózniej było troche lepiej ale idą czwórkami zawsze teraz ma 8 zabków i znowu cztery naraz sie przebijają-masakra ja już nie wiem co dawac-smaruje dentinoxem,bobodentem,dawałam camilie czopki viburcol -odrazu kopa rzadka żeby niewiem jak pchac czy trzymac pupke i tak wydali:( daje nurofen na noc iczasem w dzień bo w nocy praktycznie nie spimy:( tak wali głową o łóżko,płacze,całe rączki pcha do buzi,rety co robic?
    i jak długo można ten nurofen stosowac? na kilka godzin w nocy pmoaga,a co to jest teetha-to jakaś maśc? czy pomaga?
    dziękuje za rady
    Małgorzata

mama Asi Avatar wiesienka123

Gorzata-podawaj na przemian nurofen( w skladzie Paracetamol) i calpol(w skladzie ibuprofen) - mnie tak polecila doktorka zeby dziecku nie podawc caly czas jednego syropu i max 5 dni mozna stosowac, teetha to sa granulki a wlasciwie proszek i zel, u nas proszek sie sprawdzil, jest homeopatyczny wiec nie szkodzi tak jak syropy

PROŚBA O POMOC DLA NATALKI www.natalkamajchrzak.pl

Początkująca(y) Avatar Izzula
    Wpisów do bloga
    5

Chciałam zapytac czy wiecie co jest najlepsze w angli narazie uzywam prostego teething gel ale nie widze aby pomagał Mała jest bardzo nerwowa i gryzie wszystko co sie da ledwo trzyma w rączce gryzak i wścieka sie strasznie od rana do nocy.Kompletnie nie wiem co robić. HELP

Fan(ka) Avatar taycia

My czekamy na ząbki. Póki co mam czopki Vibrucol i żel Bobodent...zamierzam kupić szczoteczkę tak jak pisałyście może troszkę pomoże... ach te ząbkowanie

sat
    sat jest nieaktywny
    Początkująca(y)

mi dr mowila,ze nurofen w niektorych przypadkach moze powodowac biegunke,wiec Gorzata,moze zamien nurofen na cos innego i zaczekaj az kupcie sie unormuja..
    mi poradzono taka smieszna rzecz...moze to tylko zabobony,ale skoro nic nie pomaga to kto wie...mianowicie naszyjnik z bursztyna,zalozylam go malej i...sama nie wiem,chyba mala lepiej to przechodzi,przy jedynkach i dwojkach czasami po 3 tyg nie spalismy po nocach,a teraz wychodza czworki(3 na raz)(i jakos mala jest bardzo spokoina(odpukac w niemalowane :p) moze to tylko zbiek okolicznosci,ale sprobowac nie zaszkodzi :)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zasady Postowania