1. do 5. z 5
-
15-11-2011, 13:54 #1
Nadciśnienie indukowane ciążą i cukrzy ciążowa - jak jest leczona w Niemczech??
Moje drogie Mamusie z zagranicy, jestem ciekawa czy, któraś z Was miała w ciąży nadciśnienie lub cukrzycę i jak ona jest leczona?? Niestety ja mam jedno i drugie i jestem ciekawa.
Pozdrawiam
-
15-11-2011, 14:27 #2
Odp: Nadciśnienie indukowane ciążą i cukrzy ciążowa - jak jest leczona w Niemczech??
faith,witaj krajanko z bydzi:o)-nadcisnienia w ciazy nie maialam...ale cukrzycy ciazowej nie uniknelam-po stwierdzeniu,ze takowa posiadam,uczeszczalam z innymi mamusiami ciezarowkami na kursy zdrowego odzywiania,dostalam glukometr-robilam pomiary 7 razy dziennie,stosowalam scisla diete w razie potrzeby wstrzykiwalam insuline...po porodzie bylam na konrtoli-cukrzyce jak reka odjal

...
-
15-11-2011, 16:22 #3
-
21-11-2011, 13:57 #4
Odp: Nadciśnienie indukowane ciążą i cukrzy ciążowa - jak jest leczona w Niemczech??
Anika73, a pamiętasz może jakie tabletki na nadciśnienie przyjmowałaś??
-
21-11-2011, 14:07 #5
hello
ja tez mialam cukrzyce ciazowa,odpowiednia dieta i mierzenie poziomu cukru glukometrem 7 razy dziennie i czeste wizyty u cukrzyka,insuliny nie musialam przyjmowac,teraz co roku musze chodzic na kontrole z racji tego ze moj ojciec jest cukrzykiem wiec jestem w grupie ryzyka.

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań