Strona 588 z 611 PierwszyPierwszy ... 568 578 583 587 588 589 593 598 608 ... OstatniOstatni
5 871. do 5 880. z 6110
Drzewko podziękowań194Podziękowań

Temat: Szukam Mam z Niemiec

Zadomowiona(y) Avatar na86

Domyślnie Odp: Szukam Mam z Niemiec

Bluetooth mieszkam niedaleko S Hohenzollerndamm wiec do Arkad nie chodze- za daleko mam, ale jak juz sie rozpakuje to jestem otwarta na spotkania z innymi mamami
    bardzo polecam MLK własnie dzis mnie wypisali, musiałam pojsc na diagnostyke (za wysokie cisnienie). Super pielegniarki i połozne. Lekarze tez bardzo wporzadku- jeszcze chyba zaden lekarz nie poswiecił mi tyle czasu co ten lekarz w MLK. Naprawde jestem zadowolona
    Bluetooth a jak to wyglada z tym babyschwimmen??? Czytałam własnie w KIDS GO o tym, bo tez chciałabym pozniej na cos takiego pojsc i nie ukrywam ze do MLK miałabym rzut beretem Jak to wyglada finansowo?? No i dziecko musi miec 3miesiace?? Dobrze wyczytałam???
    Eliza chwal sie mieszkankiem, albo chociaz napisz w jakich rejonach znalezliscie

Milego wieczorku

Entuzjast(k)a

jeszcze jest w trakcie remontu,ale do niedzieli facet ma skonczyc Polak je remontuje straszy gosc,ktory 20lat juz pracuje u wlasciciela tego bloku :) bardzo nas polubil

Fan(ka) Avatar Bluetooth

na86 to faktycznie do Arcad Ci nie podrodze ale to oznacza ze mieszkasz dokladnie tam, gdzie ja 4 lata temu. Mieszkalam na Orber str w bloku obok przedszkola. A Ty gdzie mieszkasz?Teraz znowu bedziemy szukac mieszkania i nie ukrywam ze chcialabym wrocic w te rejony wiec kto wie, moze bedziemy niedlugo sasiadkami
    Co do babyschwimmen to po urodzeniu dziecka trzeba zadzwonic do MLK na oddzial fizjoterapii tu masz link Martin-Luther-Krankenhaus: Angebote
    Mozesz tez znalezc szczegolowe ulotki na ten temat w budynku szpitala gdzie znajduje sie basen.Kurs kosztuje 110 euro i zajecia odbywaja sie raz w tygodniu 10x 45 minut . Im wczesniej zadzwonisz i zapiszesz swoje dziecko na kurs tym wieksza szansa ze sie dostanie. Poniewaz tworza grupy o okreslonej ilosci dzieci i terminy zajec sa sztywno z gory ustalone.Dzieci przyjmowane sa w wieku od ok.3,5 miesiaca do 5 miesiecy bo wazne jest aby niemowlak zaczal plywac najpozniej do 6 miesiaca zycia gdyz wtedy pamieta jeszcze zycie w brzuchu i nie ma takich oporow przed woda. Ja jestem bardzo zadzowolona z tego kursu i bedziemy chodzic z Lenka na kolejny jak ten sie skonczy.Co prawda nie mam rzutu beretem do MLK ale samochodem nie mam daleko wiec jest ok
    eliza widze ze jednak chcecie mieszkac niedaleko tesciowej

Zadomowiona(y) Avatar na86

Blue mieszkam na Hohenzollerndamm wiec troszke gdzie indziej moj blok jest zaraz obok Flinsberger Platza powiedz ilu pokojowego mieszkania szukacie??? zaraz obok mnie jest 2,5pokoja do wynajecia, wiem ze maja tez 3pokojowe i chyba 4pokojowe do wynajecia. Spóldzielnia nazywa sie ERNST G. HACHMANN GMBH.

Entuzjast(k)a

Blue kochana uwierz ze nie chcemy,ale juz tez chcemy jak najszybciej sie wyprowadzic,bo oszalejemy oby dwoje

Fan(ka) Avatar Bluetooth

na86 czesto chodzilismy na spacery obok Twojego bloku Patrzylam na ich stronie i niestety nie znalazlam nic interesujacego. Nie bedzie nam latwo znalezc mieszkanie naszych marzen bo mamy sporo wymagan dlatego zaczynamy juz teraz zeby do konca lata cos znalezc
    eliza ale jak bedziecie blisko niej mieszkac to nie bedzie to samo jakbyscie mieszkali z nia? Ja za zadne skarby swiata nie przeprowadze sie blisko tesciowej. Chociaz dosyc dobrze sie nam zyje wiem ze ciagle by cos wymyslala zebysmy byli u niej albo ona u nas. Nie cierpie tego...
    Ostatnio edytowane przez Bluetooth : 10-02-2012 - 15:21

Entuzjast(k)a

Blue juz sie dogadalmsy,ze odiwedza nas raz w tygodniu i to na telefon

Fan(ka) Avatar Bluetooth

eliza to trzymam kciuki zeby dotrzymala slowa

Entuzjast(k)a

Blue moj powiedzial,ze jak nie dotrzyma i bedzie przyjezdzala kiedy jej sie podoba to drzwi nie bedzie jej otwieral hehe