Strona 1164 z 1262 PierwszyPierwszy ... 1144 1154 1159 1163 1164 1165 1169 1174 1184 ... OstatniOstatni
11 631. do 11 640. z 12620
Drzewko podziękowań184Podziękowań

Temat: mamy z norwegii

mamuniaDziabunia Avatar JoJoB
    Wpisów do bloga
    1

Domyślnie Odp: mamy z norwegii

Hei!

Ja sie troche za chalupe wzielam ale mam strasznego lenia i raczej sie nie przemeczam . Mala rano rowerkiem do przedszkola zawiozlam i zaraz po nia jade... A to ty maniulka tez masz przyczepke do roweru?-bo juz nie pamietam... To super sprawa tylko to moje to dlugo nie wysiedzi...
    A co do ikea to jest to bardzo popularny sklep bo raczej cenowo nizszy niz w bohusach i innych takich. U mnie na szczescie sa 2 po jednej i drugiej strony Oslo. Albe balagan to tam tez maja... No i niebezpiecznie tam jechac bo... zawsze cos sie "przy okazji" kupi bo to nie drogie, a potem przy kasie jak zsumuja te wszystkie duperelki to sporo kasy wychodzi.

A u mnie sloneczko i cieplo! Ale powietrze to juz po zapachu jak wrzesniowe. Bo w N to i wiosna i lato to pozniej niz w PL przychodzi (jesli wogole...) no i niestety jest krotsze, bo dla Norwegow sierpien to jak dla nas wrzesien-jesien...

Wdrożona(y) Avatar beatris0302

Dawno nie zaglądam ale już jestem ;)
    Hey kamyczek :) Ja mieszkam niedaleko od alesund :) w sumie to mam do miasta 32km ;) Jestem już na końcówce ciązy :) Heh połózna mówiła ze to już ale mnie jakoś nie bierze nic więcej oprócz kilku skurczy dziennie.. A tu po 10tyg ciązy musisz zgłosić sie do lekarza pierwszego kontaktu i on skieruje Cie do połóżnej do której będziesz chodzić co miesiąc a od 37tyg co tydzień.. No i nie chodzisz tu do ginekologa idziesz tylko wtedy gdy ciąża jest zdrożna albo jak ostro na ściemniasz że coś cie boli i chcesz iść do gina na wizytę.. No i masz tu jedno usg.. Ja wczoraj byłam w szpitalu bo Nasz Bąbel się nie ruszał no wiec zaniepokojeni jechaliśmy na kontrole okazało się ze jest ok ale zrobili mi drugie usg.. Ja u gina nie bylam ani razu a ciąza przebiega bezproblemowo.. Teraz jestem w 38tyg i chciałabym już urodzić bo jest mi już ciężko.. A dzidziulek duży i zdrowy.. Pozdrawiam kamyczku :) I życzę zdrówka Tobie i dzidzi :D

Pozytywnie zakręcona:)

Beatris to faktycznie już prawie koniec,oj wiem jak to się dłuży ja ta końcówkę przeleżałam w szpitalu i dostawałam k.....,tak strasznie chciałam już urodzić a mała za nic w świecie nie chciała wyjść ale w końcu ją wypędziłam
    Jojob przyczepka bardzo mi się podoba,ale niestety nie ja ją mam może kiedys
    Z moich planów roboczych nici,mała się zbuntowała i spała tylko 15 minut nie wiem co z nią się dzieje,może faktycznie musi się przestawić,oj oby szybciej

Fan(ka) Avatar mary-beth

Cytat Napisał beatris0302 Zobacz post
    Dawno nie zaglądam ale już jestem ;)
    Hey kamyczek :) Ja mieszkam niedaleko od alesund :) w sumie to mam do miasta 32km ;) Jestem już na końcówce ciązy :) Heh połózna mówiła ze to już ale mnie jakoś nie bierze nic więcej oprócz kilku skurczy dziennie.. A tu po 10tyg ciązy musisz zgłosić sie do lekarza pierwszego kontaktu i on skieruje Cie do połóżnej do której będziesz chodzić co miesiąc a od 37tyg co tydzień.. No i nie chodzisz tu do ginekologa idziesz tylko wtedy gdy ciąża jest zdrożna albo jak ostro na ściemniasz że coś cie boli i chcesz iść do gina na wizytę.. No i masz tu jedno usg.. Ja wczoraj byłam w szpitalu bo Nasz Bąbel się nie ruszał no wiec zaniepokojeni jechaliśmy na kontrole okazało się ze jest ok ale zrobili mi drugie usg.. Ja u gina nie bylam ani razu a ciąza przebiega bezproblemowo.. Teraz jestem w 38tyg i chciałabym już urodzić bo jest mi już ciężko.. A dzidziulek duży i zdrowy.. Pozdrawiam kamyczku :) I życzę zdrówka Tobie i dzidzi :D
    Hej Beatris!
    Życzę Ci bezproblemowego porodu! A Twój termin jest kiedy? Czy już minął? U mnie staranka trwają i mam taaaką nadzieję, że doczekam się pierwszej dzidzi w tym cyklu... Pozdrawiam Cię!

Wpisów do bloga
    1

beatris to faktycznie juz tuz tuz...

A ja wam sie przyznam, ze w ciazy do dzisiaj moglabym chodzic... Bo bylismy w trakcie zmiany i remontu mieszkania tak, ze moje mysli bardziej sie skupialy na tym czy zdarzymy zanim Mala wyskoczy... A po przeprowadzce jakos mysl o porodzie mnie nie ciagla i staralam sie o tym nie myslec. Mala chyba wiedziala bo tez jej sie nie spieszylo.

Fan(ka) Avatar AniaSm

beatris świetnie cię rozumiem , mi też było bardzo ciężko , tym bardziej że dużo przytyłam a do tego puchłam strasznie i miałam już dość , a Kubie się nie spieszyło za bardzo i urodził się 10 dni po terminie
    marybeth powodzenia , chociaż u mnie przy staraniach nic nie było ,a jak odpuściliśmy to od razu się udało więc nie myśl o tym za wiele ;) wiem że łatwo się mówi bo mi też tak wszyscy powtarzali ,a gorzej to wprowadzic w życie ale da się ;), trzymam kciuki :)
    mary-beth dziękuje za post.

Fan(ka) Avatar mary-beth

AniaSm - dzięki! Wiesz, my z M. już postanowiliśmy się przytulać co 2 dni i już nie liczyć dni płodnych. Już 5. cykl i mam nadzieję, że się uda...

Wdrożona(y) Avatar beatris0302

marybeth powodzenia w staraniach ;) Nie myślcie tyle o dzidzi to na pewno się udamy się staralismy 4miesiące i udało sie jak przestałam tak sie zadreczac myślami o dziecku :D No a mój termin z okresu jest na 29sierpnia a z usg na 7wrzesnia.. No ale zobaczymy kiedy Maly zechce wyjśc ja bym nie miała nic przeciwko jaby to już nastapiło :D Juz sie nie moge doczekac tej całej akcji heh :D Pozdrawiam cieplutko :*

Wpisów do bloga
    1

Hei!

Wpadam na chwile bo po Dziabinska zaraz do przedszkola!
    U mnie dzisiaj super pogoda- leje, wieje i opk 12'c.

mary-beth- dalej chuchamy w kciukasy! A jakies witaminki bierzesz?

beatris jezeli twoja data przy profilu nie po amerykansku, to tak jak moja Dziaba tylko troche rocznikami sie roznicie

pa

Fan(ka) Avatar mary-beth

Cytat Napisał JoJoB Zobacz post

mary-beth- dalej chuchamy w kciukasy! A jakies witaminki bierzesz?
    Dzięki! Chciałam zacząć brać kwas foliowy, bo to chyba najwyższa pora, ale ze 2 razy byłam po to w aptece i nie mogłam znaleźć! Zrobię podejście nr 3...