Strona 3 z 1038 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 10378
Drzewko podziękowań325Podziękowań

Temat: Ciężarne na Wyspach

Fan(ka) Avatar Medio

Domyślnie Odp: Ciężarne w UK,czyli wszystko o ciąży i ciężarnych na Wyspach:)

Cześć!

Bardzo się cieszę, że macie tak miłe doświadczenia związane z ciążą i porodem w UK. Ja trochę się obawiam,ale jestem dobrej myśli.Nie wiem kiedy warto byłoby się umówić do położnej. U mnie to dopiero początek, jak widać zresztą po moim suwaczku ciążowym. Czy dostawałyście znieczulenie podczas porodu?
    I ile czasu po porodzie byłyście w szpitalu?Pozdrawiam.

mama razy DWA;-) Avatar PINKA25
    Wpisów do bloga
    1

witaj ja rodziłam bez znieczulenia bo zadnego nie chciałam nawet gazu a w szpitalu byłam 1 dzien
    dokładnie to urodziłam 30 08 07 o 22:35 a wyszłam do domu 31-08-07 0 19:00 takze fajowo bardzo bym chciała rodzic jeszcze raz tutaj dodam że poród mialam wywoływany a ja jak szłam do GP to byłam w 7 tygodniu ciązypołazna mnie odwiedział jak byłam w 13tg ciązy

Początkująca(y)

Ja tez rodzilam w UK, i to dwa razy. Bylam zadowolona, pierwsza ciaza byla nieco trudniejsza bylam wiec okiem ginekologa-poloznika,z druga prowadzila mnie polozna. Zawsze czulam, ze jestm pod dobra opieka, ze lekarzom zalezy by wszystko bylo ok :)

Fan(ka) Avatar Medio

Cytat Napisał PINKA25 Zobacz post
    witaj ja rodziłam bez znieczulenia bo zadnego nie chciałam nawet gazu a w szpitalu byłam 1 dzien
    dokładnie to urodziłam 30 08 07 o 22:35 a wyszłam do domu 31-08-07 0 19:00 takze fajowo bardzo bym chciała rodzic jeszcze raz tutaj dodam że poród mialam wywoływany a ja jak szłam do GP to byłam w 7 tygodniu ciązypołazna mnie odwiedział jak byłam w 13tg ciązy
    Ja przy pierwszym porodzie miałam znieczulenie zewnątrzoponowe, płatne na życzenie.Miałam wtedy 21 lat i mieszkałam w Polsce.Rodziłam 30 godz-od momentu pojawienia się pierwszych bóli. Bolało mnie okropnie, myślałam,że zwariuję.

A położna tutaj przychodzi do domu?

Rodzinka w komplecie :) Avatar kasia.j

Czesc
    Ja tez rodzilam tutaj dwa razy. Nie mam zadnych zastrzezen co do prowadzenia ciazy i porodu. Przy Kubie mialam gaz, znieczulenie miejscowe i rodzilam w wodzie. Mile doswiadczenie. W szpitalu bylam poltorej doby, ale maz mnie jakos omotal, zebym zostala dluzej, bo sie chyba chcial wyspac A przy Maciusiu porod byl szybki, nie zdarzyli podac znieczulenia, mialam tylko gaz. I zapowiedzialam mezusiowi, ze tylko 8 godzin w szpitalu jestem i ani minuty dluzej.

mama razy DWA;-) Avatar PINKA25
    Wpisów do bloga
    1

w moim przypadku było tak ze pierwszy raz przyszła położna z tłumaczem bo ja wtedy angielskiego zeroprzeprowadziła wywiad zbadala mocz serucho dzidzi cisnienie i takie tam....potem ja chodziłam całt czas do GP i pozniej pod koniec ciazy była u mnie 3 razy tak to mniej wiecej wyglondało

Fan(ka) Avatar Medio

Cytat Napisał kasia.j Zobacz post
    Czesc
    Ja tez rodzilam tutaj dwa razy. Nie mam zadnych zastrzezen co do prowadzenia ciazy i porodu. Przy Kubie mialam gaz, znieczulenie miejscowe i rodzilam w wodzie. Mile doswiadczenie. W szpitalu bylam poltorej doby, ale maz mnie jakos omotal, zebym zostala dluzej, bo sie chyba chcial wyspac A przy Maciusiu porod byl szybki, nie zdarzyli podac znieczulenia, mialam tylko gaz. I zapowiedzialam mezusiowi, ze tylko 8 godzin w szpitalu jestem i ani minuty dluzej.
    Ja tez mam nadzieję,że mój drugi poród będzie szybszy od pierwszego.

A jak czułyście się w ciąży:wymioty, itd, ja narazie zupełnie normalnie, tylko cycki bolą , przy dotyku, więc warczę na męża jak za nie łapie.

Rodzinka w komplecie :) Avatar kasia.j

Medio - Wyciagnelam wnioski z pierwszego - jak najmniej lezec w lozku. Wiec troche posprzatalam w domu, ugotowalam obiadek, pozmywalam naczynia, zrobilam pranie, po czym stwierdzilam, ze akcja jakby zaczela przyspieszac. Ledwo zdarzylismy do szpitala, dobrze, ze wody mi nie odeszly, bo Macius urodzilby sie w domu

Niestety w obu przypadkach w 2 i 3 miesiacu wymiotowalam caly czas, mialam nadwrazliwosc na wszelkie zapachy (najgorsze byly zmiany pieluszek u starszego synka), prawie nic nie moglam jesc. I ten 9, gdy juz czulam takie zmeczenie ciaza, bole nog i plecow. A pozostale miesiace to wspominam jak najbardziej mile.

Fan(ka) Avatar Medio

Kasia.j to rzeczywiście szybko Ci poszło z drugim maleństwem.
    Ja w pierwszej ciąży nie wymiotowałam ani razu,ale mdliło mnie i niektóre zapachy działały na mnie mocno drażniąco.
    Marzy mi się córcia, bo mam już synka. Ale będzie co Bóg da, najważniejsze, by dzidzia była zdrowa.

Początkująca(y)

Thumbs up Odp: Ciężarne w UK,czyli wszystko o ciąży i ciężarnych na Wyspach:)

Jestem w Ciąży w UK nie moge powiedziec nic zlego na temat opieki.

Strona 3 z 1038 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni