Strona 21 z 221 PierwszyPierwszy ... 11 16 20 21 22 26 31 41 ... OstatniOstatni
201. do 210. z 2205
    styczeń 2002, Wrześniowe mamy'07 Avatar gabids

Domyślnie Odp: Mamy z Nottingham

witam po weekendzie
    u mnie weekend bardzo udany,w sobote wpadli znajomi.Pogadaliśmy sobie,posmialismy się mała dostała prezenty(ach jak my lubimy dostawać prezenty)A ja wypiłam moja pierwszą lampke wina od prawie 11 mięsięcy! i troche mnie wzieło
    W niedziele wybralismy się do pieknej okolicy po drodze na Buxton.Nie pamietam nazwy,ale warto tam pojechać.Jelenie,sarny,bazanty i wiele innych stworzonek lata sobie na wolnosci w grupach.Okolica przypomina troche nasze Bieszczady.Strumyki,góry i piekne jesienne kolory.A pogoda była piekna chociaż rano sie nie zapowiadało.Potem pojechalismy sobie do Schefield(chyba tak sie pisze)do meadowhall na zakupki.
    A jak tam u was po weekendzie,co robiłyscie?
    A dzisiaj miałam 6 tygodniowe badania.Wszystko dobrze,malutka dobrze sie rozwija.Mnie oczywiście nie badano.Zapisali mnie tylko na cytologię i zaproponowali antykoncepcję.Jeszcze się nie zdecydoeałam bo mysle o implancie podkórnym.
    A wy dziewczyny na co sie zdecydowałyscie,czy któtas z was ma może ten implant?
    Myślałam tez o pigułkach Yasmine,ale nie wiem czy tutaj przepisują.
    Ocho maleństwo się mleczka domaga.Zajrze do was wieczorkiem.Papa

Mama Nathanka Avatar deni

heja piękne mamcie i nie tylko ja melduje sie z Polski oczywiście (jeszcze),a tutaj to już bardzo zimnooo,brrr prawie Zima chyba,hehhe jakies opady sniegu ponoc nadciągają Gabids ja biorę pigułki Cilest, ale wiem,ze Mercioloon tez przepisują,brałam Yasminę i niestety mi nie spasowaly(trądzik,napady dusznosci mialam i tyłam,heheh)no ale to zależy od kobiety, Cilest tez mi kiedys szkodzil,a teraz(po ciazy) to normalnie super.

Początkująca(y)

Witam .Co u WAs kochane mamusie.Czy jest ktos chetny na spotkanie odnosnie DOMOWEGO PRZEDSZKOLA??ZAprasam.Justyna

Entuzjast(k)a Avatar nafnia

hej
    u nas weekend byl nawet fajny - rodzinny, w sobote Natalka poszla z tatusiem na spacerek a ja w tym czasie wysprzatalam domek, tak mnie wzielo na porzadki ze dawno tak czysto nie bylo
    dzisiaj kupilam malej kombinezon ale chyba bedzie za cienki na polska zime wiec bede musiala kupic drugi grubszy
    bylam tez dzisiaj z Natalka w GP bo oczko w dalszym ciagu ropieje, no ale nic nowego lekarz dalej kazal nam przemywac woda przegotowana, infekcji zadnej nie ma tylko kanalik lzowy nadal zablokowany, mowie wam strasznie sie boje zeby mala nie musiala miec tego zabiegu odblokowania kanalika lzowego, no ale powiedzial ze to moze trwac do 12 miesiaca
    Natalka strzelala do niego usmiechy juz od progu i "zagadywala" do niego, takie to bylo smieszne

gabids - jak sobie przypomnisz nazwe tego miejsca to daj znac - ja koniecznie musze sie tez tam wybrac, no ale to chyba dopiero jak wroce z Polski, kocham Bieszczady

pozdrawiam, dobrej nocki

mama Kingusi

hej dziewczyny!!
    u nas tez weekend minal spokojnie i we wlasnym gronie
    ale za to dzis mialysmy niezla przygode! smieszna, ale bylam naprawde wystraszona.poszlysmy sobie do parku po poludniu, bo dzis akurat Kinia zasnela w dzien, no i biegamy, bawimy sie, karmimy kaczki az zrobilo sie ciemnawo i nadeszla pora zamknac park! No ale ja niestety, prowincjuszka, nie wpadlam na to ,ze park mozna zamykac i zobaczywszy samochod, ktory co jakis czas sie zatrzymuje, pewna bylam ze wybiera smieci z koszy. Na szczescie moje dziecko w koncu dalo sie namowic zeby juz isc i podchodzimy do bramy, a tam.....klodka! wiec rozpoczelysmy szalony ped do nastepnej bramy, ale samochod wlasnie stamtad wracal, wiec juz tez spalona, no to do nastepnej....... sluchajcie!!! mialam serce w gardle, co bym zrobila jakby nas rzeczywiscie zamkneli?! Moja KInia tez byla bardzo przejeta, ze musiala tak szybko uciekac,bo gonil nas samochod
    Smieje sie teraz z tego, ale wcale nie bylo mi do smiechu wtedy!!!!

Taka oto anegdotka na dobranoc!! Kolorowych snow!!!! pa pa

Nafnia, trzymam kciuki, zeby mala ominal ten zabieg, podobno nic przyjemnego, miejmy nadzieje ze bedzie dobrze, glowa do gory pozdrowionka

Zadomowiona(y) Avatar betsuuu

To znowu ja...:)
    Przypomnialo mi sie cos,moze ktoras z Was bedzie zainteresowana -w Asda jest teraz fajna promocja,chusteczki dla niemowlat huggisa 6 opakowan czyli ok 440 chusteczek za 5 funtow(wychodzi ok 0,84p za opakowanie)

annaoxi-napisz prosze gdzie chodzicie do parku ,skoro mieszkasz niedaleko mnie to moze i ja mam blisko wiec bym sobie tam tez poszla:))
    Ostatnio edytowane przez betsuuu : 5-11-2007 - 23:06

Entuzjast(k)a Avatar nafnia

annaoxi ale mialyscie przygode

Mama Nathanka Avatar deni

heja! Nafnia wyobraż sobie,ze nasz Nathanek miał tę infękcję do 7 m-ca,a ja byłam przerażona robiłam różne badania,pediatra,no i nawet okulista od którego miałam skierowanie na zabieg przeczyszczenia tych kanalików ale nie za bardzo to widziałam,więc robiłam masaże i czyściłam wodą jak ty,ale bez zmian-ogólnie to co dzien znów ta ropa!!az pewnego dnia szok zniknęło,było czyściutko wydje mi sie,ze jak poczekasz to przejdzie samo,nie ma stano zapalnego,iec powinno byc oki.trzyma kciuki i wytrwałości.

mama Kingusi

Dzien dobry!!!!
    betsuuu, my chodzimy do Vernon Park, to jest przy bibliotece Basford, na Vernon Road, nie napisalas gdzie dokladnie mieszkasz, wiec nie wiem jak to daleko od Ciebie, ale w razie jakbys sie wybierala, to napisz, moze sie spotkamy?!

A tak w ogole to chcialam jeszcze zalatwic 'prywate'. wlasnie sprzatalam w szafie i wpadla mi w reke tzw. elektroniczna niania, Wy dziewczyny macie male dzidzki, moze potrzebujecie? moja Kinia juz duza, a urzadzenie prawie nowka, jest jeszcze na gwarancji, firmy TOMY. jakby ktoras chciala, to chetnie sprzedam

Zycze wszystkim milego dnia!!!!!! pa pa

styczeń 2002, Wrześniowe mamy'07 Avatar gabids

annaoxi-ale miałyście przeżycia nie zazdroszczę.Nastepnym razem to prosze o telefon do gabids i przyjezdzamy z meżem was ewakuować.hahhaaha
    A jak Kinia, czy to było jednak przeziębienie?
    betsuuu-dzieki za informacje o promocji.Ja lubie takie okazje więc skorzystam napewno.podziele sie z wami informacją ze zaczełam uzywać pieluszek TESCO i sa rewelacyjne.Takie jak pampers! a cena dużo nizsza.Wyczytałam o tych pieluszkach na innym forum.
    nafnia-kiedy miałam 6 czy 7 lat bardzo często robił mi się jeczmień na oku.A tto paskudztwo też robi sie na kanaliku.I okulista przepisał ciepłe okłady z kwasu borowego w płynie i zawsze mi po tym przechodziło.Ale najlepiej jak będziesz w PL to idz do okulisty.Będzie dobrze,nie martw się.