Strona 30 z 32 PierwszyPierwszy ... 10 20 25 29 30 31 ... OstatniOstatni
291. do 300. z 315
    Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Polskie mamy we Wloszech

Mieszkam w Triggiano i wkrotce planuje zajsc w ciaze. Czy ktoras z Was mieszka moze w tym miescie?

Wrześniowe mamy 2008

Witam dziewczyny .
    mam ogromną prośbę o mała pomoc .
    jade we wrzesniu na wakacje do włoch z dwójka dzieci 2lata i 4 miesiące .
    Czy mozecie mi napisac gdyby zaszła taka potrzeba co kupowac chodzi mi konkretnie o marki .
    Np jakie mleko modyfikowane - mała na cycu ale wsio się może zdazyć .
    jaka marka pieluch - pewnie sa pampki ale moze polecacie coś jeszcze .
    Czy sa dostępne jakieś gotowe dania dla dzieci 1-3 lata ( tak jak u nas jest hipp ) itp . jesli tak jakich firm szukać .

Może jakieś inne rady .
    będe bardzo wdzięczna jeśli poświęcicie chwilkę na odp.

Zadomowiona(y) Avatar evelik5
    Rodzinna Gorlice(Polska), obecna Capaccio(Italia)

Witaj! Mleko modyfikowane polecam Humana 1, lub Mellin 1, sama używam Humana1 dla mojego synka i jestem zadowolona. Jeśli chodzi o pieluchy to polecam Chicco, nie przemakają tak szybko i nie odparzają, a z dań gotowych polecam też Mellin bardzo dobra marka, i Plasmon...

Cytat Napisał zyta Zobacz post
    Ja nie mysle o wszystkich negatywnie ale w wiekszosci,jakos nie mam zaufania do ludzi,ale coz takie jest zycie narazie musimy wszystko zaakceptowaczawsze mowie ze jest dobrze oby nie gorzej
    Witam Aneto! Wiesz co, ja też nie mam zaufania do ludzi, wiele razy się sparzyłam i stwierdziłam, że nie ma sensu ufać bo jak przysłowie nasze mówi "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" i "umiesz liczyć licz na siebie" i głęboko się tego trzymam. Chociaż i znajdziesz ludzi pozytywnych, którzy serce podadzą Ci na dłoni...A co do nauki języka to uważam, że powinno się mówić dużo od małego do dziecka bo przyswaja i się uczy naśladując...może taki podział byłby dobry, Ty po polsku a mąż po włosku? Co do karmienia to karmię niestety butelką, chociaż chciałabym piersią ale niestety nie wyszło A Ty masz jakieś hobby oprócz opieki nad córcią? Jeśli masz czas wolny to poświęcasz go dla siebie? Pozdrawiam

Aniam tak jak Ci napisałam te marki są dobre i wyżej koleżanka wspomniała że wchodząc do sklepu ma się szeroką gamę wyboru gotowych słoiczków i nie ma z tym problemu, można je także kupić w aptece...Pozdrawiam i miłego pobytu...

Wrześniowe mamy 2008

Cytat Napisał evelik5 Zobacz post
    Witaj! Mleko modyfikowane polecam Humana 1, lub Mellin 1, sama używam Humana1 dla mojego synka i jestem zadowolona. Jeśli chodzi o pieluchy to polecam Chicco, nie przemakają tak szybko i nie odparzają, a z dań gotowych polecam też Mellin bardzo dobra marka, i Plasmon...
    dziękuje serdecznie

Witam!Nie masz problemu aniam co do kupienia we wloszech jedzonka dla dzieci,w kazdym z wiekszych sklepow masz ogromny wybor co do posilkow dla dzieci,tak jak pisala kolezanka te produkty z Mellin i Plasmon sa dobre i dostepne jesli chodzi o mleko to polecam tez Aptamil.Chociaz ja jak jechalam do Polski to wzielam ze soba mleko,ale jak sie okazalo to w Polsce znalazlam odpowiednik Aptamilu i tanszy byl,bo jesli chodzi o ceny czy to mleko czy sloiczki to napewno jest tutaj drozej.A tak w ogole pytasz sie o sloiczki podajesz synowi jedzonko ze sloiczkow czy tak zapobiegawczo pytasz sie jesli by tutejszego jedzenia nie chcial to ewentualnie ze sloikow cos zje?Tak wiec jesli chodzi o calosc to mozesz sie nie martwic wchodzac do sklepu kupisz napewno wszystko.Ajesli mozna zapytac gdzie dokladnie sie wybieracie?milych wczasow,udanego wypoczynku.
    Pytam o dania bo u nas sa takie dania np. z hippa 1-3 lata to jest np spagetti itp . i to jest normalny makaron z dodatkami i jest tego sporo . zabieram je czasem na jakieś wyjścia jak wiem ze nic porzadnego do jedzonka się nie trafi . A takie danie można wziąśc na plaże np. dlatego pytam czy jest coś takiego .
    jedziemy do bibione czyli w sumie najbliżej jak się da od nas :) zreszta już kiedyś tam byłam i bardzo mi sie podobało .

Wrześniowe mamy 2008

aniam,sa i tutaj dania w sloiczkach,tzn.napisze ci tak:jest ogromny wybor w sloikach takich polproduktow tj.miesa,ryby roznego rodzaju,owoce,soki,mleka,co do gotowego obiadu tez sa z firmy wlasnie Mellin,ale i mniejszy wybor nie tak jak w Polsce,zreszta jak bede w sklepie z ciekawosci zobacze jaki asortyment jest,ja powiem szczeze gotowalam dla mojej sama,bardzo malo kupowalam,ale rozumiem Cie wakacje.....Tak wiec napisze Ci dokladnie po wizycie w sklepie.Pozdrawiam. Wedlug mnie jesli jedziecie autem radze ci kupic w Polsce to co lubi twoj syn jesli jesli jest niejadkiem a ty wiesz co lubi jesc,chociaz ja mam corke troche starsza od twojego syna i z jedzeniem nigdy nie mialam problemu,jadla to co my,pisze ci tak zeby potem nie okazalo sie ze trudno cos kupic dla twojego syna a to wakacje maja byc,wiem po sobie,ze jak chcialam cos kupic dla takiego dziecka,to kompletnego obiadu moglam kupic tylko z Mellin,a nie we wszystkich sklepach!Ja osobiscie ostatni sloik z gotowym obiadem kupilam jak moja miala moze z rok i trzy miesiace tez tak jak ty zapobiegawczo,ktore stoja do dnia dzisiejszego!Mam nadzieje,ze jesli twoj syn nie jest wybredny co do jedzenia to da rade

problemów jedzeniowych u nas nie ma dziecie zjada wsio jak leci . kupiłam właxsnie już mu słoiczki z hippa a jak coś jeszcze na miejscu coś dokupie .Z deserami nie ma problenmów bo to owocozerne bardzo .
    ja w domu tez mu gotuje ,ale jak napisałam na wyjscie czy własnie na wakacje wole coś tam miec. Jak ylismy nad morzem to jadł taki słoiczek na plazy, a potem i naszego obiadu sobie nie odmawiał . także jedno drugiemu nie przeszkadza

Początkująca(y)

czesc dziewczyny,
    mieszkam niedaleko Parmy w malej wiosce, przenioslam sie tu calkiem niedawno, wczesniej z chlopakiem - wlochem - mieszkalismy w polsce.
    teraz jestem na 2tygodnie w polsce, pozniej wracam i prawdopodobnie zaczne legalnie pracowac. moj chlopak pracowal tam przed przyjazdem 10 lat, i od samego przyjazdu znowu zaczal pracowac - w tej samej firmie. na styczen planujemy rozpoczecie starania sie o dziecko. do kiedy nie przeczytalam waszych postow - o kartach pobytu i tak dalej, nie zdawalam sobie sprawy ze takie to wszystko skomplikowane. co prawda myslimy o malzenstwie, ale jeszcze nie teraz, a ze chcemy sie za pare lat przeprowadzic do miasta (gdzie bede musiala pracowac napewno, teraz nie musze), stwierdzilismy ze to najlepszy moment na dziecko - przez 2-3 lata pobedziemy tutaj, tesciowa troche mi bedzie pomagac, a jak dziecko podrosnie, przeniesiemy sie do miasta i poslemy dzidzie do zlobka... w hiszpanii mam znajomych, rodzi sie im dziecko w listopadzie, oboje sa polakami, nie sa po slubie a tylko on ma legalna prace - od momentu kiedy sie dowiedzieli ze ona jest w ciazy dostaja zasilek, pozniej dostana jeszcze cala wyprawke, 'becikowe' jednorazowe i pozniej jeszcze pieniazki co miesiac... to samo w norwegii.
    w tej sytuacji zupelnie nie wiem co robic - wszystko juz zaplanowalismy, pewnie nawet i moglabym wszystko zalatwiac prywatnie ale po co - jesli moze istnieje jakies wsparcie socjalne?
    mozecie opisac mi jak wyglada od strony formalnej opieka zdrowotna w stosunku do polskiej kobiety w ciazy, noszacej dziecko wlocha? czy chociaz moje dziecko bedzie mialo po porodzie ubezpieczenie i darmowa opieke zdrowotna?

Entuzjast(k)a Avatar zyta

Hej dziewczyny zaglada tu ktos jeszcze?odezwijcie sie w miare mozliwosci jakie wam daja dzieciaczki.Evelik jak po chrzcinach?mam nadzieje,ze wszystko zgodnie z planem?jak synus?U mnie pada i zimno sie zrobilo.

Witam po dłuuuższej przerwie....no tak chrzciny już za nami. Było fajnie, można się było pobawić i dobrze zjeść tak jak sobie to zaplanowałam:) Albercik grzeczniutki podczas uroczystości, przyjął chrzest i był dzielny:) Goście dopisali, jedzonko też było dobre, no a przy okazji prezentów też dostało dzieciątko sporo.To tak w bardzo wielkim skrócie...Synek 2 dni temu był szczepiony, pediatra sama się zdziwiła ze taki twardziel z niego bo nawet nic nie zapłakał i był dzielny nie tak jak inne dzieci a wieczorkiem dostał gorączki poszczepiennej i musiałam zbijać tachipiryną, następna jak będzie miał 13 m-cy.U mnie pogoda ładna jak na jesień, słoneczko dopisuje więc na spacerki wychodzę z małym. A u Ciebie jak córeczka, co porabiacie ciekawego w ciągu dnia? Pozdrowienia...

Początkująca(y) Avatar marcellina

Witam. Pomyslalam, ze sie przylacze....dwa miesiace temu wrocilam do Polski po 15latach mieszkania w Rzymie:) Moj maz to Polak, mamy dwoje dzieciaczkow, 5lat i 6mcy. Wpadne od czasu do czasu poczytac o makaronskich klimatach....brakuje mi tego zapchu pizzy...pozdrawiam:)

Strona 30 z 32 PierwszyPierwszy ... 10 20 25 29 30 31 ... OstatniOstatni