Strona 102 z 103 PierwszyPierwszy ... 82 92 97 101 102 103 OstatniOstatni
1 011. do 1 020. z 1030
Drzewko podziękowań3Podziękowań

Temat: Ciąża na studiach

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: mamy studentki jak sobie radzicie????????

cześć Dziewczyny,
    jestem dzienną studentką z planowanym terminem porodu na marzec, na razie wszystko jest dobrze, bo małe ciągle siedzi w brzuszku, ale boję się jak sobie później poradzę. termin wypada akurat już po zimowej sesji, na początku drugiego semestru. mam bliskie osoby do pomocy w opiece, ale... no też pracują i mają swoje zajęcia, wiadomo, wtedy kiedy wszyscy mają mnóstwo czasu to weekend, a w weekend znowu ja nie studiuję i też się mogę zajmować dzieckiem. jakoś będzie, tak myślę. za miesiąc zobaczę plan zajęć na przyszły semestr i albo się przerażę, albo chociaż trochę odetchnę z ulgą.
    Pozdrawiam Was !

Mama Domiśki:) Avatar kasiek88kasiek

Szukająca wszystko jest do zrobienia ja z chłopakiem studiowaliśmy oboje dziennie on pracę pisał mała urodziła się 4 października i byliśmy sami rodzice przynajmiej 100km od nas i daliśmy radę:) Powodzenia nie ma się czym martwić na zapas:)

Początkująca(y)

Dzięki, z radością przyjmuję każde słowa otuchy

Banned

Witam
    Studiuje medycyne na 3 roku i własnie dowiedziałam się, że jestem w ciążySą mamy studiujące medycynę, które bez problemu łączą naukę z macierzyństwem?

Fan(ka) Avatar Anastazzja

szukającawrażeń...pójdź do swojego prodziekana ds kształcenia i dowiesz się co zrobić:) ja np. wykorzystam wreszcie należny mi IPS (indywidualny plan studiów) i będę chodzić jedynie na zaliczenia, kolokwia itd;) termin porodu mam na za niecałe dwa tygodnie, a sesję kończę dopiero za tydzień ( o ile uda mi się wszystko zdać w terminie:)

Mama Domiśki:) Avatar kasiek88kasiek

Anastazzja dokładnie ja też tak zrobiłam:)

Zadomowiona(y) Avatar renatkanuta

Cytat Napisał agula82 Zobacz post
    Witam!!
    zastanawiam się jak sobie razicie mamy ze studiowaniem????jak godzicie wychowywanie szkraba z nauką ???
    Sama studjuje dziennie i musze przyznac ze niekiedy nie jest łatwo!!!Dlatego też zastanawiam się czy by nie przenieść sie na wieczorowe czy tez zaoczne, a wy w jakich trybach studjujecie???
    my z mężęm zaciązylismy jak po studiach poszłam daleje do szkoly- na technika. i na 2gim semestrze śmigałam z brzuchem. wykładowcy wyrozumiali, ludzie z grupy tez. chodzilam praktycznie zawsze do szkoly. urodzilam w sierpniu, do szkoly wrocilam w listopadzie. i dalej chodze regularnie.

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Początkująca(y) Avatar mamamalwina

Ja studiuje na 2 roku zarządzanie turystyką, zaocznie.
    Termin mam na 31 maja, przed sesją letnią, i też zastanawiam się jak to będzie z zaliczeniami a potem na trzecim roku.
    Czuję że będę bała się zostawić malutką z kimkolwiek, bo w rodzinie nie ma zbyt wiele odpowiedzialnych osób
    Tatuś oczywiście może zostać, tylko nie wiem jak będzie sobie radził z córeczką.
    No i moja mama zostaje, która niestety będzie ze mna tylko do końca wakacji a potem wyprowadza się za granicę.
    W każdym razie staram się być dobrej myśli, lecę złożyć podanie o Indywidualną Organizację Studiów i mówię sobie że dam radę

stycznióweczka '09 Avatar ravenalka

mamamalwina oczywiście, że dasz radę nie wątp w tatusia, bo pewnie też sobie poradzi i na najtrudniejszy czas, czyli sesję i pierwsze miesiące masz do pomocy mamę, a później sobie spokojnie wypracujecie organizację przy dzieciątku
    co więcej, jeśli masz uczelnię na miejscu, nie musisz dojeżdżać to nawet spokojnie dasz radę bez indywidualnej organizacji studiów, ale indywidualna kwestia, w razie czego podanie można złożyć.
    a jak się czujecie, jak przechodzisz ciążę?

Jeśli ktoś naprawdę da sobie prawo do tego, żeby mieć milion dolarów, domek nad wodą i mądrego przyjaciela, to wszystko przyjdzie. Granice stwarzamy sobie sami.

Początkująca(y) Avatar mamamalwina

ravenalka niestety nie studiuję na miejscu, dojeżdżam 150 km z mojego miasteczka do Bydgoszczy, i chyba bez indywidualnej org. nie dam rady. Tak to czasami sobie przywagaruje i nic się nie stanie. Tym bardziej że jak za dużo chodzę, nawet nie za dużo tylko troszkę dalej się przejdę, to podbrzusze mnie boli. Niby p ginekolog mówi że jest ok wszystko ale jestem na tym punkcie przeczulona bo moja mama miała to samo i prawie że poroniła. Dlatego poszłam do innego lekarza i dostałam na wszelki wypadek Luteinę. Też niby pani mówiła że przedwczesny poród nie grozi ale że główka rzeczywiście jest dosyć nisko. Wolę dmuchać na zimne niz potem wylądować sama w szpitalu z Bydgoszczy

A poza tym czuje się dobrze, tylko brzusio zaczął rosnąć i nie mogę się przyzwyczaić że taka duża do przodu jestem

Zasady Postowania