1 831. do 1 840. z 1874
Temat: Ciąża w liceum
-
3-01-2012, 10:45 #1831
Odp: Ciąża w liceum
Ja będąc w 4mies ciąży zrezygnowałam ze szkoły i poszłam do pracy. Było to w marcu prawie rok temu. teraz bardzo załuję. Mogłabym być teraz w klasie maturalnej :( bardzo żałuję ze zrezygnowałam ze szkoły. Wiec uczcie się dziewczyny i nie rezygnujcie. Bo potem tak jak i ja będziecie ubolewać na jakim wykształceniu skończyłyście ...
-
3-01-2012, 10:59 #1832
-
3-01-2012, 12:35 #1833
Dlatego ja mimo ciąży nie zrezygnowałam, jak urodziłam byłam prawie w połowie liceum, szkoda mi było tych 2 lat, więc 3 tygodnie po porodzie wróciłam normalnie do szkoły (ostatni raz w szkole byłam 3 dni przed porodem), a córką zajęła się moja babcia. Jedynie wykształcenie mojego K. na tym ucierpiało, bo to on zrezygnował ze szkoły i poszedł do pracy, ale ma w planach, jak tylko dostanie wreszcie stałą umowę o pracę, iść zaocznie do szkoły, w końcu nigdy nie jest za późno na naukę
-
26-02-2012, 11:43 #1834Początkująca(y)
Co tu tak cicho ? :) naprawdę nie ma już żadnych licealnych mamuś ? Opowiadajcie dziewczyny jak tam sobie z dzidziusiami radzicie. ;*
-
13-03-2012, 23:32 #1835Początkująca(y)
w chwili obecnej to coraz więcej ich jest ;)
Młyny Królewskie mają mieszkania droższe Manhattan Pruszków
-
14-03-2012, 07:44 #1836
Walczykk zgadzam się
znam nawet przypadek że dziewczyna mając 18 lat miała synka rocznego i zaszła w kolejną ciążę, i urodziła trojaczki
Sama nie raz zastanawiałam się jak zareagowałabym na mnogą ciążę. Bliźniaki byłyby sporym zaskoczeniem i na pewno bym się martwiła jak sobie poradzimy, jedno dziecię to wyzwanie, dwójka to podwójne wyzwanie ale trójeczka to naprawdę niezła niespodzianka.
-
11-04-2012, 22:40 #1837
Licealna, młoda mamusia :) łączmy się !
Hej :) A więc wczoraj dowiedziałam się, że zostanę mamusią... Cały dzień przepłakałam, ale dzisiaj postanowiłam, że głowa do góry - tego się już nie zmieni, więc po co tracić czas na smutki ?? ;)
Rodzice jeszcze nie wiedzą, ale myślę, że dobrze będzie ;)
i na koniec może coś jeszcze o mnie ? Mam 17 lat, chodzę do technikum i jestem z moim chłopakiem 4 lata i oby jak najdłużej :))
Najbardziej boję się właśnie reakcji rodziców, muszę im szybko powiedzieć i gnać do gina, żeby wszystko od początku było OK. Jak u Was ??
-
11-04-2012, 23:02 #1838
Odp: Licealna, młoda mamusia :) łączmy się !
Gratuluję Ci tego pięknego stanu. osobiście urodziłam w wieku 26 lat ale moja podstawowkowa przyjaciółka urodziła córkę mając ok 18 lat i świetnie sobie poradziła mimo dość trudnej sytuacji (wychowywała ją tylko mama, tata dziecka okazał się ostatnim kretynem). Także na pewno sprawdzisz się w roli mamusi mimo młodego wieku. Mam nadzieję że rodzice ucieszą się z wiadomości i okażą chęć pomocy. Trzymam kciuki i życzę powodzenia!!!
-
11-04-2012, 23:55 #1839
Odp: Licealna, młoda mamusia :) łączmy się !
Dziękuję Ci bardzo, bo takie słowa od kogokolwiek czy to znajomy, czy nie są teraz bardzo ważne ;) A w mojej głowie jest teraz tyle pytań bez odpowiedzi, że aż trudno to wszystko pomieścić w głowie :)
-
12-04-2012, 00:04 #1840
Hej :) a ja właśnie wczoraj dowiedziałam się, że będę mamą. Mam 17 lat i jestem w 2 klasie technikum. Myślę, że w trzeciej klasie pójdę na zaoczne, byleby mieć maturę. Wczoraj sie załamałam, ale dzisiaj to myślę, że co ma być to będzie, nie można się załamywać, a wręcz cieszyć z nowego życia ;) a jak było u Was z rodzicami ? Wszystko jeszcze przede mną...

20Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Zapraszam do Ostromecka na...
Wczoraj, 23:05 w Bydgoszcz