Strona 3 z 26 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 259
Drzewko podziękowań3Podziękowań

Temat: Druga ciąża młodziutkiej mamy

onka
    Guest

Domyślnie Odp: Druga ciąża młodziutkiej mamy

Sasanka18 jeszcze raz, naprawdę jesteś porządną dziewczyną, której los przyniósł to co ma, a jednocześnie umiejącą sobie radzić pozytywnie z tym wszystkim. Naprawdę wzorzec idealnej młodej mamy!

Wiecie co mój mąż obudził się dziś rano, i powiedział do mnie tak: ŻE ŚNIŁO MU SIĘ, ŻE URODZIŁAM (MIMO, ŻE NARAZIE NIE JESTEM W CIĄŻY, 2 TYGODNIE TEMU ODRZUCIŁAM TABLETKI I OD MYŚLE LUTEGO BĘDZIEMY SIĘ STARAĆ O MALEŃSTWO)TROJACZKI. PRZY OPOWIADANIU TEGO CIESZYŁ SIĘ JAK DO SERA HEHE, NO CÓŻ CHYBA JEDNAK CHCIAŁBY TYM TATĄ ZOSTAĆ SZYBCIEJ NIŻ MI SIĘ WYDAJE ;)

A Wasi towarzysze życiowi jak reagowali po tym jak się dowiadywali, że jesteście w ciąży???

Mama 24 godz. na dobę :D

Sasanka18 Ja miałam 20 lat jak zaszłam po raz pierwszy w ciążę, co prawa bardzo chcieliśmy dzidzusia i niczego się nie obawialiśmy byliśmy co prawda dopiero 2 miesiące po ślubie ale w związku partnerskim byliśmy już 5 lat i wiedzieliśmy co robimy. Gdy miałam 22 lata zaszłam po raz drugi w ciąże też zresztą planowaną. Jak do tej pory to najlepsze decyzje w moim życiu. Nasi rodzice co prawda cieszyli się razem z nami, ale znajomi? no cóż krótko mówiąc mieli nas za świrów i nieodpowiedzialnych dzieciaków, że w tym wieku (ja 23 Przemek 26) mamy już dwójkę chłopców. Ten kto nie ma tego instynktu rodzicielskiego nie zrozumie naszych decyzji, a my naprawdę jesteśmy szczęśliwi a dzieci są dla nas całym światem, motorkiem w życiu, to dla nich wszystko robimy, a końcem przyszłęgo roku chcemy zaprosić do brzuszka trzeciego bobaska. Ponieważ poznaliśmy sie gdy miałąm 14 a on 17 lat wybawiliśmy sie juz przed ślubem i doskonale wiem sasanko18 co masz na mysli mówiąc że imprezy i hulaszcze życie towarzyskie Cię nie interesują. A takiego mężczyzny jak Twój pozazdrościc może kazda kobieta. Tak naprawdę w takiej sytuacji mało który facet by tak zareagował, a Twój to prawdziwy skarb. !!!

Livastrid Varg/Maron Ada/Trina Lila/ Lelek Iga/Martolinka Alicja/Qcz Jakub/Katrina ?/Wika syn/ Iza córka/Bunny Dominik/Syneczki3 Marcelinka/Sowinka 12.

Fan(ka)

Również trochę boję się takiej sytuacji, że po urodzeniu pierwszego maleństwa ponownie zajdę w ciążę, mimo że maluszek ma się urodzić dopiero za 9 dni.
    Dziewczyny, jak to jest z antykoncepcją w czasie karmienia piersią? Tabletki odpadają?

Początkująca(y)

BlackWizard - są takie tabletki które można brać przy karmieniu piersią, to się nazywa minipigułka i zawiera ona tylko progesteron :)Szkoda,że ja o niej nie pomyslałam ;)
    A wiecie,że jak urodziłam, leżałam na sali z kobietą która ponownie zaszła w ciąże gdy jej córeczka miała pół roku.I tak sobie pomyślałam,że jak tak w ogóle można,ja napewno tak szybko nie będę miała kolejnego dziecka he.. A tu taka niespodzianka:)

Fan(ka)

Mistique ale są równie skuteczne jak normalne tabletki? Nie zaszkodzą maleństwu?

Entuzjast(k)a Avatar Sasanka18
    Wpisów do bloga
    7

BlackWizard, te tabsy to CAREZETTE, sama je używałam właśnie po porodzie jak karmiłam piersią, a kiedy przestałam karmić wciąż ich używałam, bo lekarz nie zalecał mi innych i właśnie myślę, że tu był błąd, bo podczas brania właśnie tych tabsów ponownie zaszłam w ciążę, ale nie winię lekarza ani tabletek, bo wiadomo, że nic nie uchroni przed ciążą jak wstrzemiężliwość

iiwka
    Guest

Post Odp: Druga ciąża młodziutkiej mamy

Ja zaszłam w ciążę przed 19(bo w listopadzie a w styczniu miałam urodziny).Wzieliśmy ślub,ja kończyłam wtedy szkołę,zdałam maturę w 8miesiącu a teraz staram się zajść w drugą ciążę ale ciężko jest to zrobić więc dziewczyny,może cieszcie się z tego że macie taką możliwość bo później może nie będzie Wam to dane....

Początkująca(y)

Iiwka nie poddawaj się! Byłaś u lekarza?Pytałaś czemu nie mozesz zajść?

iiwka
    Guest

Post Odp: Druga ciąża młodziutkiej mamy

Ja zrobiłam głupi błąd.Wziełam dwa zastrzyki ant. i teraz po roku casu @ dopiero dostałam,wszystko się powoli układa i wraca do normy.Jestem dobrej myśli

Początkująca(y)

No to teraz napewno, kiedy Twój cykl się ureguluje będziesz mogła spokojnie zafasolkować :) Życzę powodzenia w staraniu się o dzidzię :)

Strona 3 z 26 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania