71. do 80. z 82
-
16-12-2011, 16:52 #71
Odp: Jestem zniesmaczona nietolerancja ;( w stosunku do młodych matek
Hahahahaha

-
22-12-2011, 17:56 #72
Ja mam 23lata i na szczęście nie jeżdżę autobusami, ale niedługo nie będę musiała zacząć i już się boję, bo pod kurtką w ogóle nie widać mojej ciąży, także ciekawe jak to będzie... w razie jakiś chamskich tekstów, to sama potrafię się ostro odgryźć...
Ale wiecie co, jeszcze obcy jak są tacy, to pół biedy. U mnie w domu np. mój ojciec i brat się zachowują jak święte krowy, jak idą to ja im muszę im z drogi zejść a nie oni mi, zero pomocy od nich. Jakby nie mama i mąż to bym sama nic nie zrobiła, bo od nich zero pomocy i zero jakiegoś takiego lepszego traktowania :/ zawsze byłam traktowana przez nich jako służąca, zawsze trzeba po nich posprzątać, ugotować itp. a nic w zamian sie nie otrzyma :/
-
9-01-2012, 15:19 #73
witajcie ;)
co do wątku to powiem wam ze takie "miłe" panie spotykam dosyć często gy wychodzę z moja roczną córeczką mam 18 lat i mieszkam w małej miejscowości wiec powiem ze wywołuje spore zainteresowanie ;)
i część z nich jest miłych pytaja jak sobie radze proponują pomoc ale zdazaja sie też komentarze w stylu "idzie ta puszczalska" słysze to nawet jak ide z moim facetem ale cuż taki urok ludzi ;)
-
1-02-2012, 23:38 #74
Czytając wasze wypowiedzi mam wrażenie że takie baby są wszędzie. Bezczelne baby i już.
Będąc w ciąży czułam sie bardzo dobrze więc nie rezygnowałam z spotkań ze znajomymi, zakupami itp.
Niestety musiałam korzystać z komunikacji miejskiej i tam to niemal za każdym razem coś mówiły. Że takim to powinno się pochwę zaszywać, kwasem oblewać, ukamienować, że puszczalska, o to ta co z brzuchem pod sklepem tanie wino pije (co było całkowitą nie prawdą) w końcu się wkurzyłam i powiedziałam jednej co z widzenia znałam (siedziała w obstawie koleżanek z kościoła) że to jej wnuk :) Niezłą minę miała :D Od tamtej pory nic mi nie mówiła ani innym młodym matką, a jej syn przeprosił mnie za matkę i cieszył się ze nosa utarłam :)
-
9-03-2012, 11:17 #75
zapomniał wół jak cielęciem był.
w "tamtych czasach" dzisiejsze babcie mialy czesto przypieszane sluby, bo byly w ciazy (np moja babcia). a tak naprawde zauwazyłam, ze im wiecej ktoś ma gówna we własnym zyciu, tym bardzoej krytykuje innych.
dla mnie wiek matki nie ma znaczenia. zaram uwagę na to jak matki traktują dzieci. jak widzę szarpanie wydzieranie sie czy przeklinanie do dziecka- krew mnie zalewa. tak samo picie i palenie w ciazy czy tez idąc z wozkiem. będąc matką, tzrba byc odpowiedzialną osoba, bez względu na wiek. i czesto młode mamy są odpowiedzialniejsze od tych trzydziestek co pierwszy raz urodziły.
olej ocene innych, bądz dobrą matką- za to Ci dzieci podziękują.
-
12-03-2012, 10:54 #76
renatkanuta zgadzam się z Twoją wypowiedzią. Zdarza się często że młode matki są bardziej odpowiedzialne od tych starszych, sama znam przykład 27 letniej matki a tak głupiej i nieodpowiedzialnej że aż głowa boli jak się na to patrzy.
Je jeszcze nie spotkałam się z takimi paskudnymi komentarzami ale przypuszczam że nie potrafiłabym się opanować i bym takiej babie odpyskowała.
Nie ma się co przejmować ale też nie warto pozwalać tak się traktować.
-
13-03-2012, 23:33 #77Początkująca(y)
znam wiele przypadków że młode matki (18-20) są bardziej odpowiedzialne od tych starszych przed 30, dlatego nie wierzę w takie poglądy że im starsza tym odpowiedzialniejsza.
Młyny Królewskie mają mieszkania droższe Manhattan Pruszków
-
15-03-2012, 16:11 #78Początkująca(y)
Odp: jestem zniesmaczona nietolerancja ;(
Moja koleżanka miała 26 lat jak była w ciąży, ale wyglądała bardzo młodo. Jak jechała tramwajem i sobie usiadła, dostała ochrzan od starszej pani że jak taka młoda siedzi, a ona sędziwa kobieta musi stać. Dziewczyna była w 8 miesiącu ciąży, więc babcia na pewno widziała brzuch. Koleżanka ustąpiła babci i musiała resztę drogi stać bo wokół tylko staruszkowie siedzieli, więc nie było nikogo młodego, kto by jej pewnie ustąpił.
Ćwiczenia w ciąży są nieocenione dla przyszłych mam
-
16-03-2012, 11:17 #79Początkująca(y)
ja sama mam prawie 20 lat, skończę w październiku i mam dwuletnią córeczkę. Zaszłam w ciążę kiedy miałam 17 lat, wpadliśmy z chłopakiem , nie mogłam się z tym pogodzić, jednak kocham moją malutką jak nikogo na świecie. Nie żałuję, że tak się stało. Sprawa dziecka to indywidualna sprawa każdego, nie wolno przejmować się zdaniem innych ;)
-
11-04-2012, 12:42 #80
Co do nietolerancji to zgadzam się w 100 % .
Jestem w klasie maturalnej i codziennie towarzyszą mi krzywe spojrzenia, nieprzyjemne komentarze itd.
Starsi ludzie są jeszcze gorsi ! Często jestem obrażana na ulicy , a jak idę z plecakiem to ogólnie masakra .
Ostatnio nawet zdarzyło się, że został obrażony mój kolega, który niósł mi plecak do domu .
Bardzo bolały mnie plecy, więc powiedział, że mnie odprowadzi i weźmie mi plecak . Po przejściu połowy drogi, dość młoda kobieta z oburzeniem powiedziała do mojego kolegi "Zrobiłeś bachora to teraz noś za nią plecak" .
Byłam w szoku po prostu . Oczywiście kolega nie jest ojcem księżniczki .

2Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Zapraszam do Ostromecka na...
Wczoraj, 23:05 w Bydgoszcz