21. do 30. z 803
Temat: Poznajmy sie;)
-
10-05-2008, 16:15 #21
-
10-05-2008, 17:22 #22Początkująca(y)
Odp: Poznajmy sie;)
witamza kilka miesiecy tez bede mamusia i chcialabym sie was zapytac ile was mniej wiecej kosztowala wyprawka dla dzidzisia i jaki jest miesieczny koszt utrzymania Waszego skarbka. Pozdrawiam
-
10-05-2008, 17:46 #23ania_zywaGuest
Oliwka11, witamy witamy
.
Ja nie wiem, jak Ty dajesz radę mając dzieci rok po roku. Tym bardziej, że ta starsza wymaga teraz tyle uwagi, chodzi, wszędzie wlezie, wszystkiego jest ciekawa. Podziwiam
.
Hej, troszkę w nieodpowiednim wątku to pytanie
. Wiesz, ciężko powiedzieć. Ja wyprawkę kupowałam przez całą ciążę. Co innego gdybym poszła do sklepu, kupiła wszystko i wzięła rachunek.
Co do utrzymania to też zależy co się kupuje i na ile można sobie pozwolić. Bo wiadomo, że jedni kupują Pampersy a inni jakieś tańsze pieluszki. Jedni kupują ubranka w Smyku lub innych drogich sklepach inni w lupeksach (jak ja
).
Ale powiem Ci tak, jak miałam sprawę w sądzie to udało mi się przedstawić rachunki za wyprawkę 3000zł a za miesięczny koszt utrzymania 1200zł. Ale to nie znaczy, że tyle trzeba wydawać
. Są rzeczy, bez których dziecko by się obyło, ale jednak się kupuje
.
-
10-05-2008, 18:35 #24
Ania (sorry ze tu pisze) jak to jest z ta sprawa o alimenty i z kad rachunki wziac?? Bo mnie i mala chyba taki los czeka, ten palant chyba teraz posiedzi 48h na psach i ja juz mam dosyc takiego zycia.... i chce tego malej zaoszczedzic;(
-
10-05-2008, 19:29 #25ania_zywaGuest
Snoopy, no co Ty gadasz, może jednak nie będzie tak źle. A ja kochana już w ciąży podejrzewałam taki los i każdy mi mówił, że mam zbierać za wszystko rachunki. Więc cokolwiek kupowałam to rachunek do koperty chowałam. Gdyby nam się jednak ułożyło to wyrzuciłabym, ale przezorny zawsze ubezpieczony
.
Także kochana skoro podejrzewasz, że coś może pójść nie w tą stronę, to zacznij się już teraz przygotowywać. Nic nie stracisz jak jednak się wszystko ułoży i będziecie żyli długo i szczęśliwie
.
-
10-05-2008, 19:42 #26
Jesli chodzi o wyprawke to mnie to rowniez gdzies kolo 3000 tys wynioslo, a moze nawet i wiecej.. ale ja nie oszczedzalam

aha i ciuszki prawie wszytskie na allegro kupialm malej, poza bodami i spiochami..
a miesieczny koszt utrzymania to u nas cos kolo350 zl na miesiac.. w tym takze mleczka dla malej(od urodzenia praktycznie) i uzywamy tylko pampersow(mala jest uczulona na inne firmy)
Snoopy Ty mi sie tu nie denerwuj
bo zaszkodzisz dzidzi
niestety tak to jest z tymi naszymi chlopami..takie dzieciaki z nich sa, ze szkoda slow.. Trzymam kciuki zeby sie wszystko ulozylo:*
-
10-05-2008, 20:46 #27
Tylko ze jak my kupowalismy rozne rzeczy dla dzidzi to nie bralismy zadnych rachonkow bo bylo ok, a teraz ten wiesniak pojdzie siedziec chyba mial zawiasy i pobil jakiegos chlopaka, dostal wyplate i nawet nie mysli zeby oddac mi kase ktora pozyczyl, jak bym wiedziala ze na koniec mi taki numer odstawi to bym go juz dawno pogonila!!
-
10-05-2008, 22:12 #28
no hej kobietki mam cgwilę to pisze ..Oliwka na początku była trochę zazdrosna,strasznie piszczała i wrzeszczała bo chciała na siebie zwrócić uwagę ,ale jak wróciłam ze szpitala(jak Bartek miał 10 dni to miał zapalenie płuc) to się uspokoiła a teraz całuje go w główke robi"kizia mizia" i jak płacze to robi "łuu" i buja jego kołyske,musiałam ja zablokować bo tak bujała że mało nie wyleciał! mieszy urwisami jest 11 mc różnicy ,fakt jest ciężko ale da się to wszystko ogarnąć.
-
10-05-2008, 22:19 #29
-
10-05-2008, 23:00 #30
Oliwka, a dzidzie sa z jednego roku?? Bo fajnie by bylo jak by do jednej klasy chodzili;))) Dzielna jestes!!! Powinnas jakas nagrode dostawac bo mlode mamy czesto maja problem z jednym dzieckiem a ty jak profesjonalistka sie zachowujesz;))))