11. do 18. z 18
Temat: Moda w ciąży
-
4-11-2010, 10:26 #11Początkująca(y)
Odp: Moda w ciąży
Bielizne ciazowa uwazam za niezbedna. Jesli planuje się więcej niż jedno dziecko, to na pewno warto kupić coś wiecej :) Ja troszkę podostawałąm w formie prezentów :) Oczywiście były to "niespodzianki". Jedno tylko, czego nie lubię, to jak bluzka okazuje się już za krótka i goły brzuch widać. Ja wolałam zawsze być dobrze "osłonieta" :)
-
19-11-2010, 20:08 #12
na pewno dobrze też mieć ciążowe rajstopy, które nie uciskają brzuszka
zwykłe musiałam przecinac na gumce, bo uwierały, a ciążowe są po prostu wygodne
a do tego tuniczki, dłuższe sweterki (nie ciążowe) i awaryjnie jedna para ciążowych spodni
mi w połowie grudnia szykuje się huczna impreza- 60-te urodziny teścia robione z wielkim rozmachem. I chyba będę musiała zaopatrzeć się w stricte ciążową sukienkę, bo wszystkie, które mam albo opinają brzuszek (a co dopiero będzie za miesiąc!), albo po prostu się w nie nie mieszczę ;) a jakby nie było, trochę szkoda kasy na jeden wieczór....
-
30-12-2010, 10:40 #13Początkująca(y)
Moja siostra całą ciążę mieściła się w swoje normalne ciuchy, sprzed ciąży, no może były na niej po prostu bardziej opięte. Ale miała łatwiej, bo rodziła w wakacje, było bardzo ciepło, więc do porodu nosiła zwykłe koszulki bokserki, które jej się tak pięknie układały na brzuchu

A w ogóle teraz są również piękne kolekcje dla kobiet w ciąży i myślę, że nawet przyszła mamusia ma w czym wybierać w sklepie i na ulicy może wyglądać modnie
-
22-04-2011, 18:12 #14Początkująca(y)
Ja znalazłam kilka ciekawych rzeczy w miarę normalnych cenach w h and m.
rzuccie okiem
Ubrania Ciążowe H&M
-
31-05-2011, 13:18 #15Początkująca(y)
Ja osobiście lubię ładnie wyglądać i podkreślać brzusio, ostatnio wynalazłam fajny sklepik sklep.modaboutique.eu i szykuję się do zakupu czegoś na lato, może jakaś sukienka albo spódniczka :)
-
25-10-2011, 11:16 #16Początkująca(y)
ja tam zawsze lubiłam luźne ciuszki, więc absolutnie nie ma problemu. a żeby nie wyglądać jak wór zakładam obcisłe dżinsy :)
-
6-03-2012, 21:53 #17Początkująca(y)
Ja też jestem za kupowaniem ubrań ciążowych. Tuniki eksponują piękny brzuszek, a ciążowe spodnie są wygodne :) Polecam ciucholandy :)
-
12-03-2012, 10:23 #18
Ja z ciążowych kupiłam dwie pary spodni (jeansy i zwykłe z materiału), bluzkę i koszulę, bo akurat była mega obniżka i nie mogłam się powstrzymać
. Poza tym mieszczę się w jedne spodnie sprzed ciąży, większość bluzek, no i mam jeszcze dłuższe swetry. Spódnic ciążowych w ogóle nie kupowałam, bo w swoje się jeszcze mieszczę (choć z niektórymi zaczyna być problem). Z sukienek, to jedną używam jako tunikę, a drugą mogę spokojnie jeszcze założyć do rajstop, więc myślę, że na ślub kolegi w kwietniu się jeszcze nada. Jeśli chodzi o rajstopy i legginsy, to noszę te zwykłe, tyle że nie naciągam gumki na brzuch, tylko opuszczam pod. Akurat mam dość wysoko osadzony balonik, więc nie mam z tym problemu.
Mnie najbardziej denerwuje, jak kobitka w ciąży zamienia się w zaniedbaną mamuśkę, chodzącą wiecznie w dresach i rozciągniętych t-shirtach.
Niestety ubrania ciążowe do tanich nie należą, więc korzystałam głównie z przecen w h&m, gdzie np. spodnie kosztujące normalnie 60 euro, po przecenie kosztowały 10 euro.

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Zapraszam do Ostromecka na...
Wczoraj, 23:05 w Bydgoszcz