Strona 1 z 3 1 2 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 24
    Grudniówka 2010 :)
    Wpisów do bloga
    3

Lightbulb stylowe wnętrza

Jest o modzie, kosmetykach więc powinno być też o wnętrzach zwłaszcza, że teraz ciągle ktoś buduje/remontuje/urządza. Jeśli macie jakieś ciekawe pomysły na dodatki do wnętrz lub ciekawy pomysł aranżacji wnętrz - PISZCIE Jeśli nie wiecie jak umeblować salon lub jak udekorować okno - PISZCIE

Oj temat rzeka więc mam nadzieje, że szybko ożyje ten watek Już nie mogę się doczekać waszych wpisów - tematy budowlane i wykończeniowe UWIELBIAM

Ur. 18.11.2010 o 19.40 - 3250g i 53 cm

Fan(ka) Avatar cwietka

Domyślnie Odp: stylowe wnętrza

Widzę, że wątek jednak nie cieszy się popularnością
    To może ja zacznę od pytania - FIRANKI??? Od roku mieszkamy bez , ale rodzina - mama, babcia - od dawna naciskają, żebym coś na oknie powiesiła, to będzie mniej widać, że za myciem też nie przepadam Poradźcie coś, bo nie mam pomysłu. Od razu zaznaczam, że za strojnymi nie przepadam - najlepiej, żeby były jak najprostsze i żeby nie trzeba było prasować.

Fan(ka) Avatar cwietka

Aha - i polecam kilka drobiazgów:
    1. jeśli któraś z Was właśnie robi kuchnię - polecam cichozamykające się szuflady i szafki. Trochę podnoszą wartość mebli, ale są naprawdę wygodne. Mają tylko jedną wadę - człowiek się szybko przyzwyczaja i potem trzaska drzwiami u innych
    2. Do łazienki - to samo - wolnoopadająca deska sedesowa. Minus - tak jak wyżej.
    3. fotel - worek sako. Naprawdę wygodnie się siedzi (i zasypia), a dodatkowo zawsze można go upchnąć gdzieś z boku. Szczególnie przydatny, kiedy ma się mały salon, lub ma się awersję do zagracania mieszkania. Jak przychodzą goście, zawsze można go wyciągnąć jako dodatkowe siedzisko

Wpisów do bloga
    3

Cwietna nieźle trafiłaś, uwielbiam firanki w oknach, niektóre sama szyje ale to na własne potrzeby. Nie wiem na jakie okno chcesz... ja mam np. w kuchni uszyta taką:
    Kuchnia.jpg
    W salonie taką:
    z_1798_1b.jpg
    I na poddaszu "wodę" ale z czystego woalu bez zdobień taką jak ta: (tylko ma końcu mam ozdobioną koronką)
    dsc2776.jpg
    Bardzo modne ostatnio sa makarony w różnej postaci
    firana+makaron.jpg
    tecza2.jpg

Jeśli wolisz coś bardziej delikatnego to polecam:
    go5497_DSC08063.jpg1210062856.jpg1188997600.jpgnowaki.jpgimage3581.jpg

Najbardziej lubię firany z woalu, są takie "lekkie", i najprawde bardzo ładnie sie układają.

Fan(ka) Avatar cwietka

Łooo! Ile firanek. Dziękuje bardzo
    U mnie okno duże. Jutro strzele fotkę. I problem taki, że trzeba by zrobić dwie części - jedną dłuższą, drugą krótszą. Jutro pokażę, o co chodzi.

Fan(ka) Avatar cwietka

Kurcze, ciemne mi to zdjęcie wyszło, ale pod światło się inaczej moim aparatem nie zrobi.
    Generalnie z oknem chodzi o to, że jedna część to są normalne drzwi balkonowe, a dwie pozostałe są też bardzo duże, ale jednak zaczynają się 30- cm nad podłogą i jest pod nimi kaloryfer.
    No i mam dylemat - czy robić jedną firanę - ale wtedy jest problem z kaloryferem, czy też dwie - jedną dłuższą, drugą krótszą.

No i materiał - bo od tego muszę zacząć - chcę bez wzorków, jak najprostszy, ale najważniejsze - ŻEBY NIE TRZEBA BYŁO PRASOWAĆ. Co powinnam kupić?
    Załączone Obrazki Załączone Obrazki

Wpisów do bloga
    3

na balkony masz baaardzo dużo ciekawych propozycji, gdzybyś jednak skusiła się na troszke prasowania to polecam woal i organzę:
    balkon1.jpgbalkon3 woda.jpgbalkon2.jpg
    Ograniczając ilośc prasowania możesz połączyć woal z makaronami:
    balkon makarony1.jpg

Natomiast jeśli ostatnia rzeczą jaką chcesz robić jest prasowanie to bardzo modne jest teraz różne zestawienie makaronów:
    makarony.jpg

Ewentualnie na wpół firana z makaronem:
    balkon4.jpg

Ewentualnie panel/ekran:
    ekrany.jpg

W tych ostatnich prasowanie masz znikome a nawet żadne. Zależny też jak masz urządzone wnętrze bo jak elegancko to lepiej firany z woalu, dodadzą większego szyku. Jeśli bardziej modernistycznie to na czasie będą makarony lub panele.
    a co do tych twoich balkonów to najlepiej firanę dzieloną na 2, chyba że wybierzesz ostatnie propozycje to nie będziesz miała problemów z otwieraniem drzwi balkonowych.

Fan(ka) Avatar cwietka

Wiola - osiołkowi w żłoby dano... a ja dalej nie wiem na co się zdecydować Trzeba będzie w końcu dupsko ruszyć i się do jakiegoś salonu wybrać

Wpisów do bloga
    3

Kochana - co tylko ci sie podoba ;)

Fan(ka) Avatar cristalrose

Cwietka - ja bym tego okna nie dzieliła, tzn dałabym jedną długość. Poza tym zrób wg swojego gustu, to co że inni mają firanki Może rolety bambusowe? Albo rzymskie - fajnie sie prezentują, i do twojego wnętrza - kojarzę, że raczej nowoczesnego, bardziej pasować będą niż klasyczne firanki.
    rolety_rzymskie_5.jpgrolety_okienne_1.jpgrolety_rzymskie_1.jpg_images_stories_Image_Marta_Producenci_rolety2.jpgrolety_rzym_09.jpgrolety_rzymskie_top.jpg
    I tu kilka przykładów rolet rzymskich, mnie się osobiście pierwszy bardzo podoba
    Zafiro - Oferta Rolety - zasłony, firany, rolety, żaluzje - kompleksowa dekoracja okien w domach, mieszkaniach, hotelach i biurach - Kraków
    I jeszcze trochę...
    Rolety rzymskie

Zaleta - nie musisz prasować

Strona 1 z 3 1 2 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania