Strona 2 z 31 PierwszyPierwszy 1 2 3 7 12 22 ... OstatniOstatni
11. do 20. z 310

Temat: Decoupage

Fan(ka) Avatar Kariwiw

Domyślnie Odp: Decoupage

I jeszcze jedno :

Fan(ka)

Kariwiw wyszło extra!!  ::) Po przeczytaniu tego co piszesz i wypowiedzi praktykow dochodzę do wniosk, że każdy musi wypracować swoją własną metodę. I chyba na tym urok tej sztuki polega :)

Nikita ja swoją książkę zakupiłam w KDC sa też w internecie i mają rózne promocje tez na ksiązki dla maluchów i dla siebie zapwene tez coś bęziesz mogła dobrać. Sporo prezentów ksiązkowych też tam kupiłam. Decoupage kosztowało 10 PLn + przesyłka, więc zmieścioło sie w 20PLN.

Film się podobał bardzo tylko my z Gośką wychodziłyśmy w ciągu 1,5 h ... 10razy ::) ;D Moja córcia podsumowała swoje wyczyny kinowe stwierdzeniem "Tata ja na kinie to byłam spokojna!!!" >:D Oczywiście oboje z mężem umarliśmy ze smiechu ;D
    Oczywiścei już się wybiera znów do kina. Cieka w z kim he he :)

Fan(ka) Avatar nikita33

Kariwiw, jakie to piękne!!! Co do szlifowania to właśnie doszłam do takiego samego wniosku - bałam się wszystko popsuć, popróbowałam trochę na brzegu ale w końcu stwierdziłam, że zostanie jak jest. Pierwszą warstwę lakieru też nałożyłam dość grubo. Drugą cieniej. Planuję jeszcze jedną. A ile warstw Ty stosujesz, mniej więcej oczywiście, bo przeczytałam, że niektórzy kładą kilkanaście i wydało mi się to grubą przesadą, ale być może się mylę. W końcu jestem początkująca ;).

Magdalenko, co do książek to też przeglądałam w internecie i być może coś w ten sposób zakupię, choć powiem Ci, że - nie wiem, dlaczego, ale zanim kupię książkę to lubię ją wziąć do ręki, obejrzeć ze wszystkich stron, jakieś mam takie niedzisiejsze podejście do książek.... ale chyba muszę się przełamać :).
    No i pozdrowionka dla spokojnej panienki, ciekawa jestem, czy zdąrzyłaś choć rzucić okiem na ekran :laugh:

pozdrawiam
    nikita

Fan(ka) Avatar Kariwiw

Dziękuję Wam dziewczyny za słowa uznania. Lampa mi się jakoś tu nie wkleiła, chyba przyciężkawy plik.

Nikita - ilość warstw lakieru zależy też od podłoża, na drewnie wystarczają 3-4 takie solidne, ale już na korek kładłam więcej, taka samo na ceramikę. Ale kilkanaście tworzyć już chyba musi wręcz politurę ! Chyba trochę przesadzają.

Czekam na wasze prace.

Fan(ka)

Hej NIkita gdzie te zdjęcia deseczki, co?

Fan(ka) Avatar nikita33

trochę się wstydzę, ale co tam, mam nadzieję usłyszeć konstruktywną krytykę, z której wyciągnę wnioski i się poprawię :laugh:

Fan(ka) Avatar nikita33

a to drugie moje arcydzieło :-[

...z pewną ulgą dodam, że w naturze wyglądają troszkę lepiej, niż na zdjęciach...

Fan(ka)

Nikita to jest poprostu śliczne! Jak widać kolejny fach masz juz w rękach. :) NO cóż tylko zdrowy rozsądek zatrzymuje mnie przed zabraniem się do pracy już >:(
    Ciekawe co powie Mistrzyni?
    Buziaczki dla Was wszystkich

Fan(ka) Avatar Kariwiw

Hej hej !
    NO no no !!!
    Pięknie, brawo Nikita! Piękne spękania osiągnęłaś, widać je nawet przez wzory, to naprawdę niełatwa sztuka. Jeśli idzie o małe uwagi, to tylko delikatnie bym ci zasugerowała, odnośnie 1.deseczki żebyś nie robiła konturów tak kontrastową farbką, ten biały kolorek troszkę się odcina, ale naprawdę to szczegół. Robiłam te same błędy.
    A żeby efekt był jeszcze ciekawszy, na warstwę już spękaną kładę znowu "kracka" i znowu kontrastową farbę - wtedy masz zupełny odlot, spękania w 2 kolorach, mąż mi tak podpowiedział i teraz tak robię :D
    Gratuluję ci, moje pierwsze prace nie były tak dobre.

Teraz czekam na Magdalenke.

Fan(ka)

Tak jest!!! :police: Melduję się!!!! Przygotowałam sie juz teoretycznie! J

A z innej beczki to właśnie się pakuję i szykuję sobie zajęcie na wieczory - mam kilka obrazków do skończenia krzyżykami. I znalazłam moją cudna serwetkę do której dorobie na wakacjach jeszcze parę elementów. Oczywiście pochwalę sie po powrocie jak mi poszło ;D
    Jak ja kocham robótki ręczne!!!! ::) :P ;D
    Dzisiaj biegnę do mojego syncia do przedszkola, bo rodzice z okazji Dnia Dziecka przygotowali dla dzieci przedstawinie!!A potem na jogę, ostatnią przed wyjazdem :(
    Miłego dnia!

Strona 2 z 31 PierwszyPierwszy 1 2 3 7 12 22 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania