61. do 70. z 310
Temat: Decoupage
-
31-08-2006, 00:01 #61
-
31-08-2006, 18:20 #62
Odp: Decoupage
CZesc kochane. Piekne cudenka tutaj tworzycie.
Szczerze zazdroszcze talentow.
Ja niestety nie umim ale moge podac strone gdzie mozna zakupic produkty to tych swietnych dziel sztuki.
www.magicznyzakatek.pl Szwagierki sklep ;D
-
31-08-2006, 18:25 #63
-
4-09-2006, 17:51 #64Początkująca(y)
No to ja dopiero sobie teraz zaglądnęłam :laugh: A ta tajemnicza jeszcze dla mnie technika od kilku tygodni mnie bardzo interesuje, tylko, że ja mam slomiany zapal no i za dużo czasu poświęcam na internet, więc wątpię bym jeszcze znalazla go troszkę na takie zabawy ;) Ale jeśli mi się kiedyś uda to chętnie podzielę się swoimi "osiągnięciami" :laugh: Tylko muszę się dokształcić jeszcze, a jakby co - będę pytała... A Ty się nie przejmuj brakiem dekupażujących forumowiczek i pokazuj nam wszystkie Twoje cuda, bo to radość tekie rzeczy piękne oglądać :)
Napisał nikita33
-
1-10-2006, 14:23 #65Fan(ka)
coś nam tu sie cicho zrobiło? Czyżby wakcje jeszcze były, co?
U mnie jużooniec, ale mimo, że om\boje dzieci mam już w przedszkolu, to niestety czasu mi sie jakoś dziwnie więcej nie zrobiło. O ja naiwna planowałam rozpoczęcie prac i co? Guzik z pętelką
Nawet nie mam czasu dokończyć tego co nie zdążyloam w wakacje, a nie dużo mi zostało
-
2-10-2006, 13:30 #66
No właśnie, cichutko cosik... jak uda mi się w końcu zrobić zdjęcia, to pokażę moje ostatnie wypociny
.Szkoda tylko, że nas tu jakoś mało, ale czekam cierpliwie, może jeszcze ktoś dołączy.
Magdalenko, bardzo jestem ciekawa tych Twoich nowych arcydzieł, rozumiem, że mam ich szukać w hafcie krzyżykowym
.
pozdrawiam
nikita
-
2-10-2006, 22:27 #67Fan(ka)
Nikita no właśnie.... Obrazek lawendowy w 1/3 zrobiony i ... leży. Firance do dzieci, żeby módz ją powiesić brakuje dwóch kwiatków. Niby malutko, ale nie mam kiedy zrobić. Ale żeby była na całe okno, to drugą połowę muszę dorobić. Więc sama widzisz - dzieci niby w przedszkolu, a ja ... na nic miłego nie mam czasu. Ten z Wami też podkradam
-
4-10-2006, 21:59 #68
no ja podczytuję tu Was dość często.... bardzo mi się Wasze prace podobają, i sama sie przymierzam ... ale .... nie wiem co kupić, gdzie kupić, w jakich ilościach, itp... gdybym już wszystkie potrzebne gadżety w domu miała to byłoby całkiem inaczej

haftem też się zajmuję, ale zanim zrobię zdjęcie to już porozdaję...
-
5-10-2006, 15:48 #69
Magdabiał, jeśli chcesz się zająć dekupażem, to jest wiele sklepów internetowych, gdzie możesz kupić wszystko, co potrzebne. Na początek należy mieć przedmiot, który chcemy ozdobić - ja zaczynałam od drewnianych deseczek, bo to najprostsze i nie żal, jak coś nie wyjdzie. Poza tym potrzebna będzie farba - jeśli chcesz uzyskać efekt spękań, to dwa kolory - jeden z nich ciemniejszy, jako podkład. Do tego krak - najlepiej na początek jednoskładnikowy. No i papierowa serwetka z jakimś motywem. Motyw wycięty z serwetki można przykleić specjalnym klejem do decoupage, albo zwykłym białkiem jaja. Na koniec potrzebujesz tylko akrylowego lakieru, żeby wszystko polakierować. I tyle. Na pierwszy raz wystarczy. Ja kupuję takie rzeczy albo na Creativehobby.pl, albo na Decoupage. art.pl. Tam też znajdziesz instrukcję krok po kroku, jak postępować. Zresztą jak sobie wpiszesz w wyszukiwarce hasło "decoupage", to pokaże Ci się wiele stron - jest z czego wybierać. Powodzenia i mam nadzieję, że w końcu do nas dołączysz

pozdrawiam
nikita
-
9-10-2006, 22:30 #70

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Angielski dla maluchów 2-5...
Dzisiaj, 13:12 w W co się bawić?