21. do 30. z 161
Temat: Hobby...
-
26-04-2005, 11:21 #21
Odp: Hobby...
No to gratulacje dla interchampiona :laugh:. A z tych dzieci nie ma się co śmiać - dopóki nie mieliśmy Filipa,to nasze pieski były dla nas jak dzieci - wtedy nie zdawałam sobie sprawy z tego, teraz widzę, że tak było i też się troszkę z siebie śmieję... ale chyba wszyscy psiarze traktują tak swoich pupili, w końcu zawsze jest to członek rodziny, prawda?
pozdrawiam
nikita
-
27-04-2005, 14:30 #22Mama wrześniowa 2005
Martyna, bardzo imponująca jest ta Twoja kolekcja :) Chetnie sprobowalabym z mezem poczytac przez ekran:) Czy mogłabys wyslac tytuly ksiazek takich autorow jak: alistair maclean, david morrell, jack higgins, john grisham, robert ludlum, sapkowski andrzej zbych
Z gory serdecznie dziekuje :D moj adres: inkahab@poczta.onet.pl

-
30-04-2005, 21:54 #23Początkująca(y)
nikito33!U mnie niestety dalej sa traktowane jak dzieci.Doskonale zdaje sobie sprawe,ze pojawienie sie dzidzi nie moglo byc odebrane jako rywalizacja w stadzie,bo mogly by sie zaczac problemy...nie chcialam rozstawac sie z psami z powodu ich zazdrosci w stosunku do malej.Juz po powrocie ze szpitala pokazalam psiakom nowego czlonka rodziny (choc moi bliscy byli przerazeni) i do dzisiaj staram sie nie odsuwac ich na dalszy plan.Osiagnelam taki efekt,ze jak Zuzia byla jeszcze noworodkiem a ja odsypialam to wlasnie psiaki wskakiwaly na mnie i mnie budzily,bo maluszek zakwilil.Teraz pilnuja jej na spacerach,biada jakby ktos obcy podszedl do wozka ;).Czasami jestem strasznie zmeczona...jest tak jakbym miala 4 dzieci,ale warto bylo,jest i bedzie.Wiem,ze jestem potrzebna i kochana.Pozdrawiam cie!Napisz jakie psiaki macie?
-
4-05-2005, 22:24 #24
zuzAnko, ja zawsze miałam tylko jednego psiaka naraz, ze względu oczywiście na ograniczoną ilość miejsca. Teraz mam trzyletnią suczkę owczarka niemieckiego. Co do jej stosunku do Filipa, to powiem Ci, że jest zazdrosna i chyba jednak czuje dyskomfort, że już nie jest jedynym oczkiem w głowie domowników, ale już się z tym pogodziła. Jej zazdrość wyraża się tylko czasem tym, że domaga się uwagi przynosząc swoje zabawki kiedy uzna, że wszyscy za bardzo skupili się na małym... ale trzeba przyznać, że nie jest namolna. No i oczywiście od początku było podobnie jak u Ciebie - byłam informowana o każdym płaczu dziecka, nawet o tym, który słyszałam - sunia z niecierpliwością domagała się, żebym natychmiast do niego biegła. Kiedy zobaczyła, że idę do dzieciaka, wycofywała się. W sumie zachowuje się przyzwoicie, co jest sukcesem przy jej nadpobudliwości - niestety nie nalezy do spokojnych psów. Nie chodzi oczywiście o agresję - nic z tych rzeczy. Poprostu czasem byle co wprowadza ją w stan nerwowego podniecenia. No cóż, niektórzy ludzie też to mają... ja musiałam się do tego przyzwyczaić, bo poprzednia psina była oazą spokoju i równowagi... teraz dla odmiany trafił mi się taki egzemplarz :).
pozdrawiam
nikita
-
9-05-2005, 14:49 #25
Moje ukochane alaskanskie malamuty jeszcze nie wiedza co je czeka, bo nasze malenstwo dopiero sie zapowiedzialo:)
Ale ze malamuty to rasa kochajaca ludzi (i dzieci - te psy sa uzywane do dogoterapii) wiec jestem pelna optymizmu.
A nasze oczekiwane malenstwo juz od pierwszych chwil jest przyzwyczajane do naszej pasji jaka jest hodowla psow, udzial w wystawach, no i sport zaprzegowy!
Tylko jeszcze nie bardzo sobie potrafie wyobrazic siebie z brzyszkiem ganiajaca po ringu:)))))))
Nico
-
9-05-2005, 22:42 #26Początkująca(y)
Witaj wilcze uroczysko!Ciesze sie ,ze oprocz mnie jest jeszcze kilka psiarek...Myslalam,ze moja pasja nie znajdzie tu zwolennikow.Mysle ,ze jak dobrze to rozegracie to nie bedzie problemow...Jest nowy czlonek stada i psy musza sie podporzadkowac!Gratuluje fasolki i czekam na wiesci
-
12-05-2005, 19:59 #27
Moim hobby jest... wędkarstwo,
lubię czytać książki chociaż ostatnio nieco zaniedbałam inne pozycje niż książki o dzieciach.
Jedyny wyjątek to "Władca pierścieni" w orginale.
Martynko, na prawdę imponująca kolekcja, bardzo bym prosiła o Terakowską, Chmielewską i Kinga jeśli to nie sprawi problemu :) na
nenya82@op.pl z góry dziękuję.
Przed ciążą jeździłam też nieco konno, ale chyba nie będzie już na to czasu jak Mały przyjdzie na świat.
-
21-05-2005, 10:44 #28
he i ja postanowilam dolaczyc do WAS ;D
moim hobby "byla" siatkowka i plywanko ... i tak bardzo brakuje mi tej formy wypoczynku ze czasem nie wiem co mam ze soba poczac ...
probowalam czytac ksiazki ale do fanek tez nie naleze :( ... i na tym lista sie zamyka ...
cala ciaze przecierpialam z powodu braku zajecia ... no i nieodzownym moim hobby "stal" sie na moje nieszczescie komputer ... ostatnio doszlam do wniosku ze jestem od niego (a moze bardziej od internetu) uzalezniona ;D ;D ;D ... no ale coz trzeba czyms sie zajac zeby nie zwariowac w codziennej monotonii ::)
Pozdrawiam :-*Ewunia z babcią
a tu Ewunia jak staje ...
-
20-06-2005, 15:27 #29
no moje hobby się troszkę zmieniły podczas ciąży ostatnio mam bzika na punkcie robienia stronki, spędzam nad nią całe dnie i mam nadzieję że komus na coś się przyda :) sami oceńcie
adres stronki
http://pysiaki.mine.nu/
-
20-06-2005, 21:24 #30
Gaga, stronka fajna, ładne zdjęcia, mąż przystojny, zwierzki super, no i dzidzia! - śliczności. Też bym chciała umieć takie stronki ładne robić. Tylko nie rozumiem, co z tą chemią - jesteś nauczycielką?
No i sporo pracy musiałaś włożyc w robienie tej strony - same opisy wózków z dziale dla przyszłych mam musiały jej sporo kosztować. Super.
pozdrowionka
nikita