1. do 10. z 28
-
24-01-2012, 11:30 #1
Rodzice mają wychodne-na co do teatru, kina
Czasem trzeba sobie zrobić wychodne :D
Tak mi się przypomniało a propos Walentynek i w ogóle
Niebawem wchodzi do kin kilka obiecujących filmów, w sam raz na małżeńską randkę.
Dzielę się moimi oczekiwaniami:
Big Love -polski film o miłosćie, ale niebanalnej i nie komedia romantyczna http://www.filmweb.pl/film/Big+Love-2012-628710
-
2-02-2012, 16:34 #2
Odp: Rodzice mają wychodne-na co do teatru, kina
Ja proponuje też "Mój tydzień z Marilyn" lub "Artystę". Czekam na jeden i drugi :)
Oba klimatyczne i cudne, oba z nominacjami do Oskarów 2012.
MojtydzienzMarilynplakat_1327090907.jpg
dzNRlwUu1Y.jpg
-
2-02-2012, 16:59 #3
Plakaty bardzo mi się podobają, a o czym sa filmy?
-
3-02-2012, 12:06 #4Początkująca(y)
Pierwszy to pewnie jakaś biografia aktorki:) A artysta to już nie mam pomysłów. O czym ten artysta?
-
3-02-2012, 12:27 #5Początkująca(y)
Jezeli chodzi o teatr to polecam "My fair lady" Ostrzeżenie o przekierowaniu
-
3-02-2012, 20:08 #6
Więc :)
"Mój tydzień z Marilyn" to historia biograficzna, opowiedziana przez kochanka MM. Przeklejam wam opis - Ikona seksu i blichtru Hollywood (Michelle Williams) przyjeżdża do Londynu, aby wystąpić w filmie u boku Laurence'a Oliviera (Kenneth Branagh). Towarzyszy jej świeżo poślubiony mąż, dramaturg Arthur Miller (Dougray Scott), który jednak szybko wyjeżdża. Podczas pobytu na Starym Kontynencie, gwiazdą zajmuje się młody asystent reżysera Colin (Eddie Redmayne), który spędzi z nią niezwykły tydzień, za który większość oddałaby całe życie. Nie wszystko, co się w tym czasie wydarzy, zapisze się w historii, ale z pewnością pozostanie w sercach dwójki ludzi.
A "Artysta", to film niemy :))) ciekawe to bardzo, jak spojrzycie na hollywodzkie produkcje :)) Opis - Rok 1927, Hollywood. Gwiazda kina niemego, George Valentin, obawia się, że pojawienie się dźwięku w filmie oznacza koniec jego kariery. Pomaga się jednak wybić młodej tancerce, Peppy Miller.
No i te dwa filmy sa nominowane do Oskarów :)
-
7-02-2012, 12:54 #7
Hm... ciekawie

Czyli to taka biografia-nie biografia... dobre na walentynki
A nieme kino w XXI wieki? Boshe... jestem na tak!
-
7-02-2012, 15:59 #8
No ja myślę :) ja mam już "Mój tydzien z Marilyn" za sobą :) czad :] Przede mną jeszcze "Artysta".
A Tak BTW to bardzo fajny klimat tych filmów, mimo, ze klsayka podszyte :)
Mnie sie wydaje z reszta, że teraz jest moda na taki styl. Jakos tak sobie to wszystko obserwuje :)
Daj znak jak wrazenia po kinie :)Ostatnio edytowane przez anna.kotecka : 8-02-2012 - 09:38

-
10-02-2012, 15:21 #9
No ja na Marilyn idę jutro, uwielbiam ją :) a Artystę zostawiliśmy sobie na Walentynki.
-
12-02-2012, 17:33 #10
No i jak ci się podobał "Mój tydzien z Marilyn"? :) Ciekawa jestem :)
"Artysta" to mistrzostwo - idealny na Walentynki :)

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Zapraszam do Ostromecka na...
Wczoraj, 23:05 w Bydgoszcz