1. do 10. z 22
Temat: sport - women
-
2-05-2010, 17:43 #1
sport - women
Dziewczyny, jestem sportowych duchem - w praktykowaniu i w kibicowaniu

Od szkoły podstawowej na studiach kończąc trenowałam lekką atletykę - biegi krótki i średni oraz skok w dal (raz nawet startowałam w skoku w zwyż, ale to nie to co Antylopki lubią najbardziej
).
Potem doszedł aerobik i taniec współczesny.
Amatorko to lubie chyba każdą dyscyplinę: narty, pływanie, piłkę nożną (najwierniejszy kibic swojego klubu!!!!) i siatkówkę.
A jak wy mamuśki, też macie sportowe zacięcie
-
2-05-2010, 19:28 #2
-
2-05-2010, 20:44 #3
-
15-05-2010, 10:12 #4Mamusia Bartusia Luty'10

- Wpisów do bloga
- 8
Odp: sport - women
Witam

Uwielbiam S I A T K Ó W K Ę ! ! !
Trenowałam siatkę od 6 klasy podstawówki, potem klasa sportowa z siatkówką w liceum, pod koniec liceum zaczęłam też trenować siatkówkę w Klubie Sportowym Politechniki Śląskiej w Gliwicach

grałam też rekreacyjnie ze znajomymi z pracy

i czasem jakiś turniej służbowy się trafi

teraz będzie we wrześniu, ale nie wiem czy pojadę, bo musiałabym zostawić Bartusia na 5 dni

Jestem też wiernym kibicem i jak tylko mam możliwość to jadę na mecz polskiej reprezentacji

od paru lat udaje mi się być chociaż raz w roku na jednym meczu Ligii Światowej

raz też byłam na World Tour w Starych Jabłonkach

Teraz miałam przerwę, ale może jeszcze wrócę do grania takiego rekreacyjnego

-
15-05-2010, 10:25 #5
-
15-05-2010, 11:01 #6Mamusia Bartusia Luty'10

- Wpisów do bloga
- 8
-
13-06-2010, 13:54 #7
Widzę, że dawno nikt nie dołączył, może nie wszystkie zaglądają do działu z hobby.
Co do mnie to uwielbiam jazdę na rowerze. Nigdy co prawda nie jeździłam zawodowo tylko rekreacyjnie, ale uwielbiam długie rowerowe wędrówki. Od czasu do czasu chodzę po górach, a w normalnym tygodniu, gdy pracuję jestem w centrum sportowym około trzy razy, a to na rowerkach, a to na steppingu a to znów na ćwiczeniach siłowych. Te ostatnie musiałam przerwać na początku ciąży bo mi się rozluźniły wiązadła w stawie biodrowym i nie zawsze czuję się najlepiej z ciężarkami.
Co do pływania to też je uwielbiam, ale najbardziej na otwartej wodzie, na basenie jest dla mnie za dużo osób.
To chyba tyle. Jak widzisz Antylopko w porównaniu z tobą nie jestem wcale sportowa :)
-
15-06-2010, 15:51 #8
weronika_ - jesteś, jesteś!! I oby takich mamuś było jak najwięcej, to nasze dzieci też będą zdrowsze. Mi się włosy jeżą, jak słyszę, że co trzecie dziecko nie ćwiczy na w-fie, bo rodzice zwalniają, żeby się mogło uczyć, bo się zapoci, bo nie lubi pani.... A wad postawy i otyłości u szkolnych dziecki coraz więcej... :(
teraz to ja poza spacerami codzinnie (30 minut) i ćwiczeń w domu (około 25 minut) nic więcej nie robię.
-
15-06-2010, 17:31 #9
U mnie w tej chwili tez nie bedzie za wesolo bo do centrum sportowego juz pewnie nie pojde bo wstydze sie rosnacego brzucha. Staram sie codziennie cwiczyc w domu przynajmniej z pol godzinki i w weekendy wykradam sie na rowerze w okoliczne laki bo zawsze mozna tam znalezc ustronne miejsce :)
Nie moge sie juz doczekac kiedy dzieciatko przyjdzie na swiat i znow bedziemy mogli chodzic na dlugasne spacery.
Co do dzieci w szkolach to masz racje, tez mnie to przeraza, mysle, ze wielu rodzicow nie zdaje sobie sprawy jak wazny jest dla dzieci ruch, szczegolnie na swiezym powietrzu, ale rowniez na wf-ie.
-
16-06-2010, 12:55 #10Początkująca(y)
Rowerek dobre lekarstwo jak i skakanka. To bardzo intensywne ćwiczenia dla mam.

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Zapraszam do Ostromecka na...
Wczoraj, 23:05 w Bydgoszcz