1. do 9. z 9
-
26-09-2009, 21:16 #1Początkująca(y)
OSTRZEŻENIE "niania" Ola - Wrocław Gaj z niania.pl
Gorąco ostrzegam wszystkie mamy i ich pociechy przed Panią Olą - blond krótkie włosy, nadwaga, wiek prawdziwy 54 lata - pozbawiona jakiejkowiek wrażliwości, odpowiedzialności i zrozumienia wagi pracy jako niania. To osoba nastawiona tylko na zarobek, bez uczuć, gotowa zostawić rodzinę, gdy u innej dostanie większą stawkę.
Zatrudniłam P.Ole pod koniec sierpnia, już wtedy kombinowała coś z mamą dwójki dzieci - gdzie niby było jej za cieżko - ale mówiła że tam nic nie obiecywała i że woli pracować u mnie - teraz już wiem, że pewnie wystawiła ich do wiatru. Opiekowała się moim synkiem 4 tygodnie, w sobotę wieczorem zadzwoniłam do niani by zapytać się czy nie chce sobie dorobić, a ona bez żadnych wytłumaczeń ani skrupułów zakomunikowała mi przy okazji, że nie będzie więcej do nas przychodzić.....Nie muszę nic dodawać BRAK SŁÓW!!! Jak można tak potraktować mame a przede wszytkim niczego winne dziecko... :( Kasia - mama Julianka (Wrocław Partynice)
-
28-09-2009, 16:58 #2Początkująca(y)
Odp: OSTRZEŻENIE "niania" Ola - Wrocław Gaj z niania.pl
Warto sprawdzać taką osobę wszechstronnie. Po pierwsze czy ma potwierdzone referencje. Istotne też jest to jak dyskutuje i wypowiada się na forum. Ja osobiście znalazła nianię dla mojej córeczki przez serwis niania.pl i jestem bardzo zadowolona. Jednak poświeciłam temu wiele czasu i zaangażowania. Nie każda osoba chcąca tak pracowac jest odpowiednią i odpowiedzialną. Powodzenia w dalszych poszukiwaniach. A najrozsądniej zrobisz zgłaszając taka sytuacje serwisowi niania.pl. Pisanie postów daje nikła szanse że trafią tu osoby potrzebujące tej informacji.
-
31-12-2009, 08:37 #3
-
3-01-2010, 22:28 #4Początkująca(y)
Sama jestem mamą i byłam nianią.Opiekowałam się dzieckiem tak jak swoim,ale i tak sama nie zdecydowałabym się na nianię.Trafić można różnie.
http://www.okiemniani.pl - Zapraszam
-
1-08-2011, 15:47 #5Początkująca(y)
Pewnego dnia zarejestrowałam się w serwisie niania.pl. Mam wykształcenie pedagogiczne, lubię dzieci więc pomyślałam - dlaczego nie.
We wrześniu będzie rok jak opiekuję się , dziś już 2,5 letnim, chłopcem. Jesteśmy jak rodzina, tego życzę innym poszukującym :)
-
5-08-2011, 12:53 #6
Ja uważam, że nie można się zrażać do niań, wiadomo - mogą być jakieś wyjątki, ale normalnie to ciepłe osoby, które są cierpliwe i bardzo otwarte. Opiekowałam się kiedyś dziećmi, to była moja pierwsza praca, nie miałam dosłownie żadnych rekomendacji, nie opiekowałam się nigdy wcześniej dziećmi (miałam wtedy 20 lat). Napisałam ogłoszenie na gumtree i o dziwo mama sama mnie znalazła i do mnie napisała! Zaprosiła do siebie, opowiedziałam o sobie, powiedziałam prawdę jak wygląda moje doświadczenie, albo może - jego brak (w sumie można powiedzieć, że na imprezach rodzinnych opiekowałam się zawsze moim kochanym chrześniakiem i to koniec). Wracając do wątku, porozmawiałyśmy sobie trochę i na tej podstawie zostałam przyjęta, łącznie pracowałam tam rok i przez ten czas strasznie zżyłam się z dziewczynkami. Często (niektórzy wypominali mi, że za często) o nich mówiłam wśród moich znajomych, rodziny, gnębiłam mojego chłopaka, którego to czasami strasznie wnerwiało.
Reasumując- w tym zawodzie niezwykle ważne jest zaufanie. Oczywistą rzeczą jest to, że nie chcecie oddać swoich dzieci w opiekę 'niekochającej' albo nieprofesjonalnej niani, dlatego z potencjalną opiekunką trzeba porozmawiać, polubić ją, tak samo dzieci powinny mieć z nią dobry kontakt. To ich dobro jest najważniejsze.
-
6-08-2011, 17:59 #7
Kochane ciezko jest trafic na dobra nianie, wiem cos o tym, bo trzeba znalezc nianie, ktora robi to z zamilowania, a nie z powodu tego, ze nie moze znalezc innej pracy, bo bycie niania to powolanie, a nie zawod, a z drugiej strony rodzic nie moze wykorzystywac niani, jesli zaplaci jej odpowiednio a nie ponizajaco nisko to idzie sie dogadac, u nas w miescie panuje zasada, ze niani sie placi tyle samo co w prywatnym zlobku lub w prywatnym przedszkolu.
-
12-08-2011, 20:48 #8
"Trudno jest znaleźć dobrą nianię ale jeszcze trudniej jest znaleźć dobre dziecko":)))
-
12-08-2011, 23:04 #9

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

..:: Młode Mamy Weteranki ::..
Dzisiaj, 09:37 w Młodziutkie mamy -przyszłe i obecne