11. do 14. z 14
Temat: Ekologiczne pieluszki?
-
14-11-2011, 19:42 #11
Odp: Ekologiczne pieluszki?
NaturalnaMama.pl - akcesoria Naturalnego Rodzicielstwa
Gaja - X 2009
Elżbietka - VI 2003
Michał - XII 1998
Doradca Noszenia ClauWi®: PogotowieChustowe.pl Warsztaty w styczniu
Inspiracje : NoszeBoKocham.pl
-
3-01-2012, 16:32 #12Początkująca(y)
Dopiero za miesiąc zaczne pieluchowanie ale też zdecydowałam się jak na razie na zestaw mieszany tz wielorazowe i wyjściowo nocnie pampki.
Na początek mam przygotowane dwa otulacze Flipa i oraz dwa tańsze do 5kg Alviva baby. Do tego tetra podwójnie tkana (podobno dla niemowlaka zupełnie wystarcza), spinki Snapi i proszek odkażający Nappy. Koszt ok 300zl. Patrząc na znajomych nie wydaje się to aż tak pracochłonne
jak nam się uda i nie polegniemy to po 3 miesiacu zainwestujemy w pieluszki kieszonkowe, które też w sumie można wypłniać tertą. Dla ułatwienia są też specjalne papierki, które zatrzymują grupsze nieczystości. To z pewnością nie jest system naszych mam a jest zdrowo i ekologicznie!
-
4-01-2012, 15:17 #13Zadomowiona(y)
Witam, my też zdecydowaliśmy się na wielorazówki... pampersiaki na start do szpitala a po powrocie do domu start z kieszonkami... ale trochę poczytałam i można zaoszczędzić na brudzeniu całych kieszonek - kładąc wkłady + wkładkę "sucha pielucha" na wierzch kieszonki... a później jak już będzie mniej sikania to docelowo do kieszonek. Zobaczymy jak to będzie, bo jeszcze czekamy na naszego Skarba :)
-
23-04-2012, 14:54 #14Początkująca(y)
I jak idzie Wam z tymi pieluszkami wielorazowymi. Ja zastanawiam się bardzo intensywnie nad zakupem, ale wcześniej chciałabym poznać Wasze opinie na temat ile ich by trzeba zakupić no i czy nie są one za szerokie ze względu na jakiej wady bioderek naszych maluszków?

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

..:: Młode Mamy Weteranki ::..
Dzisiaj, 09:37 w Młodziutkie mamy -przyszłe i obecne