Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
1. do 10. z 14
    Początkująca(y)

Domyślnie Nosidełko turystyczne - opinie

Witam
    Zamierzam jechać z rocznym dzieckiem w góry i zbieram opinie na temat nosidełek turystycznych. Może trafie na ma ktoś doświadczenia z tym urządzeniem? Prosze o jakiś porady na ten temat.
    pozdr

kocham moje dziewczyny Avatar polusia

Domyślnie Odp: Nosidełko turystyczne - opinie

http://www.e-pamir.pl/0,987,deuter-n...omfort-ii.html osobiście używałam i nadal to robię tylko tym razem z drugą córką. sprawdziliśmy w górach w Szwajcarii ale też na krótkich wycieczkach. polecam z czystym sumieniem :)
    wygodny i dla tego co niesie i dla tego co sobie siedzi:) siedzisko wygodne, plecaczek mały jest na potrzebne rzeczy. jedyna wada to jak dziecko uśnie to robi tzw, dzięcioła ale na to zaradziłam że kupiłam w chicco kołnierz i głowa się nie kiwa ani nie opada.
    polecam bo warto :)
    Ostatnio edytowane przez polusia : 12-02-2011 - 16:16

Początkująca(y)

Fajny jest, tylko ma troszke zaporową cenę. Potrzebny będzie ok 3 tyg w roku a wydatek ok 700zł.

Wdrożona(y)

Witam
    W temacie: Nosidełka turystyczne znajdziecie informacje o nosidłach. Wątek był wcześniej rozpoczęty i postarałem się troszkę odgrzebać go.
    My w dalszym ciągy chodzimy z nosidłem Deuter i świetnie nam się sprawdza, zwłaszcza z bukłakiem na wodę w komplecie
    Pozdrawiam i życze miłego chodzenia.

Fan(ka) Avatar góralka

Witajcie, mieszkam na podhalu, wycieczki w góry to nasz żywioł. Zdecydowaliśmy sie na zakup LaFuma Walkid z powodu ceny, wagi i funkcjonalności. Sprawdziło się w 100% chociaż muszę tu dodać, że częściej używał go mąż, bo ja zdecydowanie wolę chusty i nosidła miękkie (mei tai, podaegi). Kobiety mają zwykle mniej siły dlatego też chętniej wybierają chusty, bo można je dobrze dociągnąć i "ujmują" ciężaru dziecka. Docenia się to szczególnie przy starszych cięższych i bardziej ruchliwych dzieciach.
    Deutera miałam okazję przetestować, nosidło rewelacyjne ale odradzam jeśli będzie używane rzadko i w niezbyt trudnym terenie. To profesjonalny sprzęt dla zapaleńców, którzy każdą wolną chwilę spędzają na wędrówkach. Pozdrawiam. Wiola
    Ostatnio edytowane przez góralka : 27-06-2011 - 16:26

Fan(ka) Avatar góralka

A i jeszcze odradzam zakup nosideł firmy JPA, koszmarnie wyprofilowane, metalowe części wbijają się noszącemu w nerki. To jest opinia o modelu sprzed paru lat, nowszych nie testowałam, bo firma zniechęciła mnie tamtym bublem.

Wrześniowe mamy 2008

ktoś pisał u mnie na watku że niekiedy można wypożyczyć takie nosidełko , chyba w zakopanym byli . Jak na jedne wakacje to moze warto poszukać , bo widać to dość droga rzecz

Fan(ka) Avatar góralka

ja mogę wypożyczyć swoją LaFumę :)

Początkująca(y)

Do góralka
    Witam, czy oferta wypożyczenia nosidełka jest aktualna? Proszę o informację. Byłabym bardzo zainteresowana.

Pozdrawiam

Fan(ka) Avatar góralka

zainteresowanych wypożyczeniem proszę o kontakt na hajda@vp.pl, nosidło Lafuma jest wstępnie zarezerwowane w drugiej połowie lipca, ale mam jeszcze dwa turystyczne do dyspozycji, wypożyczam też nosidła miękkie typu mei tai, podaegi i chusty długie wiązane
    Ostatnio edytowane przez góralka : 5-07-2011 - 10:50

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Zasady Postowania