1. do 10. z 14
-
12-02-2011, 11:53 #1Początkująca(y)
Nosidełko turystyczne - opinie
Witam
Zamierzam jechać z rocznym dzieckiem w góry i zbieram opinie na temat nosidełek turystycznych. Może trafie na ma ktoś doświadczenia z tym urządzeniem? Prosze o jakiś porady na ten temat.
pozdr
-
12-02-2011, 16:13 #2
Odp: Nosidełko turystyczne - opinie
http://www.e-pamir.pl/0,987,deuter-n...omfort-ii.html osobiście używałam i nadal to robię tylko tym razem z drugą córką. sprawdziliśmy w górach w Szwajcarii ale też na krótkich wycieczkach. polecam z czystym sumieniem :)
wygodny i dla tego co niesie i dla tego co sobie siedzi:) siedzisko wygodne, plecaczek mały jest na potrzebne rzeczy. jedyna wada to jak dziecko uśnie to robi tzw, dzięcioła ale na to zaradziłam że kupiłam w chicco kołnierz i głowa się nie kiwa ani nie opada.
polecam bo warto :)
-
12-02-2011, 20:37 #3Początkująca(y)
Fajny jest, tylko ma troszke zaporową cenę. Potrzebny będzie ok 3 tyg w roku a wydatek ok 700zł.
-
10-05-2011, 07:54 #4Wdrożona(y)
Witam
W temacie: Nosidełka turystyczne znajdziecie informacje o nosidłach. Wątek był wcześniej rozpoczęty i postarałem się troszkę odgrzebać go.
My w dalszym ciągy chodzimy z nosidłem Deuter i świetnie nam się sprawdza, zwłaszcza z bukłakiem na wodę w komplecie
Pozdrawiam i życze miłego chodzenia.
-
3-06-2011, 09:57 #5
Witajcie, mieszkam na podhalu, wycieczki w góry to nasz żywioł. Zdecydowaliśmy sie na zakup LaFuma Walkid z powodu ceny, wagi i funkcjonalności. Sprawdziło się w 100% chociaż muszę tu dodać, że częściej używał go mąż, bo ja zdecydowanie wolę chusty i nosidła miękkie (mei tai, podaegi). Kobiety mają zwykle mniej siły dlatego też chętniej wybierają chusty, bo można je dobrze dociągnąć i "ujmują" ciężaru dziecka. Docenia się to szczególnie przy starszych cięższych i bardziej ruchliwych dzieciach.
Deutera miałam okazję przetestować, nosidło rewelacyjne ale odradzam jeśli będzie używane rzadko i w niezbyt trudnym terenie. To profesjonalny sprzęt dla zapaleńców, którzy każdą wolną chwilę spędzają na wędrówkach. Pozdrawiam. WiolaOstatnio edytowane przez góralka : 27-06-2011 - 16:26
-
3-06-2011, 10:01 #6
A i jeszcze odradzam zakup nosideł firmy JPA, koszmarnie wyprofilowane, metalowe części wbijają się noszącemu w nerki. To jest opinia o modelu sprzed paru lat, nowszych nie testowałam, bo firma zniechęciła mnie tamtym bublem.
-
3-06-2011, 22:19 #7
-
4-06-2011, 19:04 #8
ja mogę wypożyczyć swoją LaFumę :)
-
20-06-2011, 15:53 #9Początkująca(y)
Do góralka
Witam, czy oferta wypożyczenia nosidełka jest aktualna? Proszę o informację. Byłabym bardzo zainteresowana.
Pozdrawiam
-
27-06-2011, 16:28 #10
zainteresowanych wypożyczeniem proszę o kontakt na hajda@vp.pl, nosidło Lafuma jest wstępnie zarezerwowane w drugiej połowie lipca, ale mam jeszcze dwa turystyczne do dyspozycji, wypożyczam też nosidła miękkie typu mei tai, podaegi i chusty długie wiązane
Ostatnio edytowane przez góralka : 5-07-2011 - 10:50

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

..:: Młode Mamy Weteranki ::..
Dzisiaj, 09:37 w Młodziutkie mamy -przyszłe i obecne