1. do 7. z 7
4Podziękowań
Temat: Podróz do UK autem, przydatne informacje;)
-
10-10-2011, 16:33 #1
Podróz do UK autem, przydatne informacje;)
hej;)

za jakis czas wybieramy sie autem
z Nasza półtora roczną córcia w odwiedziny do Anglii, chciałam o jakies wasze sugestie odnośnie długiej podrózy, co wziącze soba. Czy na pokład promu mozna wziac wozek? I czy odprawe na promie przejde z samym dowodem? M i Mala maja paszporty,moj niestety stracil waznosc,a juz nie zdaze wyrobic...
Moze ktos sie podzieli jeszcze jakimiśinnymi przydatnymi informacjami. Z góry dziekuje
-
10-10-2011, 17:04 #2
-
10-10-2011, 17:53 #3
Odp: Podróz do UK autem, przydatne informacje;)
te wakacje bylam autem w pl i powiem ci tak
odprawe mozesz tyllko z dowodem nie ma problemu wozek na poklad promu jak najbardziej mozna jezeli tylko chcesz,
na droge polecam soki w kartonach dla malej jezeli takowe pije lub wode kubusiowa, ja mojej malej wzielam wode kubusiowa i duza wode owocowa do uzupelniania, na promie masz jedznie wiec warto wziasc ze soba tylko kanapki na ta trase pl do calais lub skadkolwiek plyniecie.
ja z gliwic jechalam okolo 14 h do francji na prom i mniej wiecej tyle sobie zaplanujcie czasu do okolo16 h jezeli oboje bedziecie prowadzic jezeli tylko jedna osoba to polecam wyjechac z okolo 5 h luzu coby w razie w sie kimnac na trasie. ocaleniem zycia bylo dla mnie dvd do auta to male na zaglowek i ze dwie plyty z ulubionymi bajkami
jak cos to pisz jeszcze na priv jak masz jakie pytania
-
10-10-2011, 23:17 #4asiunia876Guest
zgodze sie z kolezanka powyzej. My jechalismy jak starszy mial ponad roczek nie duzo i tez zbawieniem bylo DVD.
Paszportow nie sprawdzaja, a jak juz to jeszcze w aucie jak siedzicie
tez jechalismy tylko na dowod 
my jechalismy tak zeby wiekszosc podrozy odbyc noca. Mlody wiekszosc przespal, na promie swietnie sie bawil, a w chwilach nudy szlo DVD w ruch
-
10-10-2011, 23:54 #5
-
12-10-2011, 15:58 #6
zabawki najbardziej interesujace grajacwe jakies przyciski itp to moze byc zastepcze dla dvd lub kupcie jakies tanie na allegro
np takie
NOWE DVD PRZENOŚNE PHILIPS PD709 MP3 GW24 FV (1866073796) - Aukcje internetowe Allegro
nie drogie a przyda sie nie raz
-
24-10-2011, 11:58 #7Początkująca(y)
mam doświadczenia w podróżowaniu samochodem z moją maleńką siostrzenicą i wiem, że mojego dziecka nie będę wozić w taki sposób, można po prostu zwariować! :/

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

..:: Młode Mamy Weteranki ::..
Dzisiaj, 09:37 w Młodziutkie mamy -przyszłe i obecne