1. do 8. z 8
    Zadomowiona(y)

Domyślnie Jaki projektor dla niemowlęcia?

Znajoma, która pracuje w szpitalu dziecięcym powiedziala nam, że bardzo dobrze rozwijają się i wyciszają dzieci przy projektorze (powinien mieć melidyjki i zmieniające się obrazki). No i chciala bym taki kupić.
    Nie wiem jednak jaki wybrać. Widzę, że dużo osób kupuje projektor Fisher Price. Ale on chyba nie ma ruchomych obrazów. Ciekawe jak jest z Tomy - tam są chyba różne do wyboru projektory.
    Moglibyście coś polecić?

Hania

p77
    p77 jest nieaktywny
    Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Jaki projektor dla niemowlęcia?

testowałem projektor fisher price'a osobiście. W skrócie - szału nie ma.
    mlodytata.pl :: Wortal młodego taty - Obrazkowy uspokajacz Fisher Price | mlodytata.pl :: Wortal młodego taty

Zadomowiona(y) Avatar BaFa

Z tego co czytałam to projektory Fisher Proce zbierały bardzo dobre opinie i polecałabym któryś z tej firmy. A jeżeli piszesz: szalu nie ma,to co konkretnie masz an myśli?

p77
    p77 jest nieaktywny
    Początkująca(y)

wkleiłem link do testu. W skrócie to co mi się nie podoba w tym projektorze:
    - przede wszystkim brak regulacji ostrości wyświetlanego obrazu. W praktyce tylko określona odległość od sufitu/ściany daje nam wyraźny obraz. O ile dobrze pamiętam to coś ok. 1m. Gdy projektor stoi na szafce nocnej/komodzie itp obraz na suficie jest rozmyty. Sprawdzałem to na 3 różnych egzemplarzach. Dla mnie to największa wada.
    - max. 15 minut działania projektora. Po tym czasie trzeba ponownie włączyć. Kto to wymyślił, że dziecko uśnie tak szybko ??? Nastawy to 5, 10 i 15 min.
    - baterie R14, których dodatkowo nie ma w zestawie.
    Stąd ogólne stwierdzenie - "szału nie ma" :P

Fakt,że z tym czasem usypiania troche przesadził i jest zdecydowanie za krótki. Ale oprócz tego mało awaryjny i solidnie wykonany. dodatkowym atutem bedzie jego cena.

Zadomowiona(y)

Mam już w tej chwili dwa projektory: Playskool i Vtech.
    Playskool ma piękną pozytywkę - taka z bębna prawdziwa pozytywka. Z wyświetlaniem kiepsko ale przypuszczam, że gdyby wymienić żarówkę, to było by znacznie lepiej. Byl wcześniej używany. Ten drugi też.
    Vtech ma kiepską jakość dźwięku - taki byle jaki elektroniczny. Ma parę melodyjek i jakieś dżwięki natury. Ale wyświetlanie fajne, bo regulowana ostrość ogniskowej.
    Vtecha da się kupić na Allegro - używane przywożą z Anglii VTECH PROJEKTOR, POZYTYWKA, LAMPKA (1039703894) - Aukcje internetowe Allegro.
    Playskool chyba jest nieosiągalny nigdzie - trafilo mi się jak ślepej kurze ziarno. :)
    Pozdrawiam Hania

Czyli wychodzi na to,że Playskool jest lepszym projektorem dla niemowlęcia. Spróbuj wymienic zarówkę i napisz czy obraz wyswietlania uległ poprawie.

Zadomowiona(y)

Wymieniliśmy żarówkę. Teraz świeci rewelacyjnie. Ja zasypiam szybciej przy Vtechu. :) Nawet nie wiem jak szybko, bo mi się zaraz film urywa. 5-mięczna córcia musi być nieźle padnięta, żeby przy którymś zasnąć. Ale i tak jest lepiej niż bez projektora.
    Pozdrawiam Hania

Zasady Postowania