1. do 8. z 8
-
23-03-2010, 04:52 #1Zadomowiona(y)
Jaki projektor dla niemowlęcia?
Znajoma, która pracuje w szpitalu dziecięcym powiedziala nam, że bardzo dobrze rozwijają się i wyciszają dzieci przy projektorze (powinien mieć melidyjki i zmieniające się obrazki). No i chciala bym taki kupić.
Nie wiem jednak jaki wybrać. Widzę, że dużo osób kupuje projektor Fisher Price. Ale on chyba nie ma ruchomych obrazów. Ciekawe jak jest z Tomy - tam są chyba różne do wyboru projektory.
Moglibyście coś polecić?
Hania
-
23-03-2010, 17:47 #2Początkująca(y)
Odp: Jaki projektor dla niemowlęcia?
testowałem projektor fisher price'a osobiście. W skrócie - szału nie ma.
mlodytata.pl :: Wortal młodego taty - Obrazkowy uspokajacz Fisher Price | mlodytata.pl :: Wortal młodego taty
-
28-03-2010, 17:30 #3
Z tego co czytałam to projektory Fisher Proce zbierały bardzo dobre opinie i polecałabym któryś z tej firmy. A jeżeli piszesz: szalu nie ma,to co konkretnie masz an myśli?
-
30-03-2010, 13:08 #4Początkująca(y)
wkleiłem link do testu. W skrócie to co mi się nie podoba w tym projektorze:
- przede wszystkim brak regulacji ostrości wyświetlanego obrazu. W praktyce tylko określona odległość od sufitu/ściany daje nam wyraźny obraz. O ile dobrze pamiętam to coś ok. 1m. Gdy projektor stoi na szafce nocnej/komodzie itp obraz na suficie jest rozmyty. Sprawdzałem to na 3 różnych egzemplarzach. Dla mnie to największa wada.
- max. 15 minut działania projektora. Po tym czasie trzeba ponownie włączyć. Kto to wymyślił, że dziecko uśnie tak szybko ??? Nastawy to 5, 10 i 15 min.
- baterie R14, których dodatkowo nie ma w zestawie.
Stąd ogólne stwierdzenie - "szału nie ma" :P
-
19-04-2010, 15:43 #5
Fakt,że z tym czasem usypiania troche przesadził i jest zdecydowanie za krótki. Ale oprócz tego mało awaryjny i solidnie wykonany. dodatkowym atutem bedzie jego cena.
-
16-05-2010, 17:43 #6Zadomowiona(y)
Mam już w tej chwili dwa projektory: Playskool i Vtech.
Playskool ma piękną pozytywkę - taka z bębna prawdziwa pozytywka. Z wyświetlaniem kiepsko ale przypuszczam, że gdyby wymienić żarówkę, to było by znacznie lepiej. Byl wcześniej używany. Ten drugi też.
Vtech ma kiepską jakość dźwięku - taki byle jaki elektroniczny. Ma parę melodyjek i jakieś dżwięki natury. Ale wyświetlanie fajne, bo regulowana ostrość ogniskowej.
Vtecha da się kupić na Allegro - używane przywożą z Anglii VTECH PROJEKTOR, POZYTYWKA, LAMPKA (1039703894) - Aukcje internetowe Allegro.
Playskool chyba jest nieosiągalny nigdzie - trafilo mi się jak ślepej kurze ziarno. :)
Pozdrawiam Hania
-
26-05-2010, 11:30 #7
Czyli wychodzi na to,że Playskool jest lepszym projektorem dla niemowlęcia. Spróbuj wymienic zarówkę i napisz czy obraz wyswietlania uległ poprawie.
-
2-06-2010, 01:25 #8Zadomowiona(y)
Wymieniliśmy żarówkę. Teraz świeci rewelacyjnie. Ja zasypiam szybciej przy Vtechu. :) Nawet nie wiem jak szybko, bo mi się zaraz film urywa. 5-mięczna córcia musi być nieźle padnięta, żeby przy którymś zasnąć. Ale i tak jest lepiej niż bez projektora.
Pozdrawiam Hania

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

„Alcatraz”
Dzisiaj, 15:21 w Forum ogólne