Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
1. do 10. z 11
    Marcówka 2007 Avatar debiutantka

Domyślnie Problemy ze sklepami internetowymi z artykułami dla dzieci

Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo od kilku dni mam podniesiony poziom adrenaliny związany z zakupem w sklepie internetowym .

Koleżanka zachwalała fotelik w przedziale 15-36kg - Cybex solution. Poczytałam o nim też w necie i stwierdziłam, że go kupię bo syn wyrasta już ze swojego. Znalazłam taki właśnie fotelik w dobrej cenie w sklepie littlebaby.pl i zamówiłam. Jeszcze tego samego dnia poszedł przelew i następnego dnia roboczego dostałam potwierdzenie o tym, że pieniądze wpłynęły i że w zależności do dostępności towaru będzie on wysłany w ciągu 24h, 48h bądź do 14 dni. Na stronce sklepu nie znalazłam informacji o dostępności więc napisałam do nich maila. Odpisali mi, że czekają na dostawę i do 14 dni transakcja będzie sfinalizowana. Oczywiście zanim zdecydowalam się na zakup w tymże sklepie poczytałam trochę opinii o nim (na ceneo mieli 95% pozytywnych), poza tym oferują programy ochrony klienta itp.
    I tak 14 dni miało się ku końcowi a nic do mnie nie docierało - ani fotelik ani żadna informacja. Znów napisałam maila i tym razem odpisali, że w następnym tyg. będzie dostarczony. Mijał 3ci tydz. a do mnie nadal nic nie dotarło więc zadzwoniłam na podany na stronie numer a tam miła pani powiedziala, że mam pisac maila na ich adres bo tym zajmuje się już magazyn. Na prośbę o połączenie z kimś z magazynu powiedziała, że z nimi tylko mailem można się kontaktować... a na moją odpowiedz, że juz napisałam i bez reakcji zasugerowała przesłanie zapytania ze strony internetowej co uczyniłam. Odpowiedzieli szybko, po moze 2 h, że przepraszają ale mają bardzo dużo wysyłek i żebym poczekała jeszcze kilka dni albo anulowała transakcję.

Jakoś mnie to zaniepokoiło więc tym razem weszłam na ceneo i wybrałam opinei negatywne o tym sklepie i niestety to co przeczytałam przypominało zupełnie moją sytuację... Osoby skarżyły się, że najpierw odwlekano im terminy (pieniądze oczywiście już były na koncie firmy) potem zniecierpliwieni anulowali transakcje a następnie musieli dłuuugo dopraszać się zwrotu pieniędzy. Niektórzy skorzystali z porad Rzeczników Praw Konsumenta.

Odpisałam im, że te kilka dni jeszcze poczekam ale mam nadzieję, że nie będą mnie zwodzić w nieskończoność. Zastanawiam się jednak, czy od razu nie posłac kolejnego maila, już zdecydowanie ostrzejszego bo widzę, że takie zwodzenie i odwlekanie licząc (chyba) na rezygnację klienta to nie jest sporadyczne zdarzenie... Mam wrażenie, że poprzez takich klientów poprawiają sobie płynność finansową bo przez kilka tygodni korzystają z pieniędzy klientów a ci w koncu nie mogąc się doczekać rezygnują z zakupu i z kolei nie mogą się doczekać zwrotu pieniędzy. A przeciez niejednokrotnie to nie są małe pieniądze. Firma ma zatem nieoprocentowaną pożyczkę a zdenerwowany klient tylko stres.

Na stronach UOKiK poczytałam trochę o ochronie konsumenta i o nieuczciwych praktykach i znajduję tu symptomy takich właśnie praktyk.

Żeby nie być gołosłowną wkleję link do negatywnych opinii klientów sklepu:
    Sklep LITTLEBABY.PL - opinie internautów o sklepie internetowym, 1

Czy ktos z Was miał podobne przejścia z tym sklepem (albo z innym) i poradził sobie z nimi??

Pewnie gdybym nie przeczytała tych opinii to bym się nie niepokoiła ale już sie stało i jestem pełna obaw czy doczekam sie finalizacji transakcji.. Poza tym gdyby nie moje regularne pytania do nich to pewnie ostatni mail z ich strony dotyczyłby potwierdzenia otrzymania wpłaty i tyle...

Ciekawa jestem czy wiele jest takich pechowych klientów sklepu jak ja...

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Problemy ze sklepami internetowymi z artykułami dla dzieci

no niestety z takimi rzeczami/sklepami bywa roznie. w tym o ktorym piszesz, bardzo ladnie sie tlumacza z pomylek itd...
    ja osobiscie kupuje powazniejsze rzeczy w duzych sklepach internetowych lub "normalnych" sklepach gdzie moge zobaczyc, dotknac itp...
    agd i cala kuchnie kupilismy w neo24 - bylo bez zarzutu

doradca ds bezpieczeństwa Avatar e-foteliki

Domyślnie Odp: Problemy ze sklepami internetowymi z artykułami dla dzieci

Niestety osób takich jak Ty jest całe mnóstwo - najgorsze jest to, że takie sklepy po nabraniu fulla negatywnych komentów kasują konta z portali opinio twórczych i zawsze trafią kolejnych nieszczęśników.

Klasyka, sprzedać, kręcić za wszelką cenę byle zdobyć kasę - przez takie partactwo klienci mają obawy nawet w stosunku do świetnych sklepów - całe szczęście, że istnieje wiele stron oraz programów jak np zaufane opinie dzięki czemu takie kwiatki szybko wychodzą na światło dzienne.
    Reasumując powyższe zawsze należy prześwietlić opinie w sklepie, w którym dokonujemy zakupów. ( Ameryki nie odkrywam wiem, ale nawet czasem i mi się nie chce tracić czasu na szukanie informacji o danym sklepie )

Fakt, że bycie uczciwym wymaga wiele pracy i poświęcenia ( kontrola stanów magazynowych i aktualizowanie co moment stanów na sklepie ) ale robię to z przyjemnością i działa to na moją korzyść bo posiadamy 100% pozytywów i klienci do nas wracają.
    BEZPIECZNIE FOTELIKI SAMOCHODOWE - co grozi Twojemu dziecku ? Foteliki samochodowe testy ADAC 2011
    Sprawdź Foteliki samochodowe testy oraz Foteliki samochodowe ranking
    Pomogłem w wyborze ? - kliknij przycisk dzięki.

Początkująca(y)

Exclamation Uwaga na sklep little baby !

Zamówiłem 27.09 zabawkę, wpłaciłem 360 zł. Ze względu na zbyt długi termin realizacji, zrezygnowałem. Mam potwierdzenie ze sklepu mailem, że pieniądze zostaną zwrócone. Do dziś 26.10 nie mam ani zabawki, ani pieniędzy. Nr zamówienia 9071779. OMIJAJCIE TEN SKLEP Z DALEKA !!!

Początkująca(y) Avatar EmilaiKarol

Domyślnie Odp: Uwaga na sklep little baby !

Mnie ostatnio na allegro oszukali, niestety. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło. Zamawiałam kwiatki 5 sztuk. Wpłaciłam kasę przez PzA, a w takim wypadku sprzedawcy zazwyczaj na 2 dzień wysyłają. tutaj paczkę wysłano dopiero po tygodniu, ale niestety nie było w niej wszystkich zamówionych kwiatów. Napisałam, dostałam info że doślą. No i tak już od miesiąca dosyłają. Jeszcze sie zasłaniają chorobą, ale widzę że normalnie przedmioty wystawiają! Nie dostałam ani kwiatków ani kasy!!! W sumie to nawet nie chodzi o pieniadze bo to 25 zł, ale jak ktos nie umie paczki zapakować, a potem nie chce dosłać czego zapomniał to jest nie fair. T

Początkująca(y)

Jestem zdania,ze przed zakupem warto sprawdzać opinie i czytać komentarze. Im więcej pozytywnych,tym oczywiście lepiej. są jeszcze uczciwe i godne zaufania sklepy,wiem o tym.

Początkująca(y)

Bardzo negatywna opinia. Nigdy więcej nic tam nie kupię. Od półtora miesiąca czekam na dostawę zabawek. 1 października kupiliśmy 3 zabawki. Po miesiącu straszenia policja wystawieniem negatywnych opinii na Internecie dostarczyli 2 zabawki z czego jedna byla popsuta. Ostatniej zabawki do dziś nie dostarczyli. Dziś rozmawiałem z policja i jutro zanoszę komplet dokumentów zgłaszając kradzież. Notorycznie obiecują że "w przeciągu tygodnia na pewno dostarczymy". Dziś cały dzień dzwoniłem i nie odbierali już nawet telefonu. Bardzo niesłowni.

Początkująca(y)

Wydaje mi się,że już przed zakupem powinniśmy sprawdzić opinię na temat danego sklepu czy też firmy. Im więcej pozytywnych komentarzy posiada,tym oczywiście lepie i bezpieczniej.

Początkująca(y)

OFICJALNE SPROSTOWANIE SKLEPU LITTLEBABY

Szanowni Państwo – w związku z nagminnym umieszczeniem na forum komentarzy mający na celu oczernić nasz sklep – jednoznacznie stwierdzamy, iż nigdy nikogo nie oszukaliśmy i nie zamierzamy oszukiwać. Istniejemy na rynku od wielu lat I cieszymy się dobrą opinią wśród wielu tysięcy klientów, których zamówienia mieliśmy okazję realizować.
    Jak każdy sklep otrzymujemy czasem komentarz negatywny – co jest naturalnym zjawiskiem, gdyz nie ma sklepu, który miałby same opinie pozytywne. Również jesteśmy tylko ludźmi I mamy swoją moc przerobową – także zdaża się, że jakies zamówienie może mieć dłuższy okres realizacji.
    Zdecydowaliśmy się odpisać na tym forum, ponieważ nie możemy dłużej godzić się z faktem, iż pewne osoby kryjące się pod nickami – nagminnie nas oczerniają wbrew naszej woli zarzucając nam zupełnie bezpodstawnie oszustwa. Chcemy podkreślić, iż nigdy nikogo nie oszukaliśmy, gdyż zależy nam na naszych klientach I nawet jeżeli jakieś zamówienie realizowane jest w dłuższym okresie czasu – bądź jego wyjaśnienie I pozytywne zakończenie zajmuje nam więcej czasu – nie oznacza to, że kogoś oszukaliśmy. Wszystkie zamówienia są realizowane a zwroty do klientów wykonywane. Jeżeli ktoś ma zastrzeżenia do naszej pracy to prosimy pisać bezpośrednio do nas a z pewnością spotka się z pozytywnym zakończeniem sprawy. Na forum wypowiada się wiele osób, które najprawdopodobniej działają w imieniu konkurencji lub poprostu odczuwają przyjemność w bezpodstawnym oczernianiu naszego sklepu. Niestety żyjemy w czasach, kiedy duża ilość osób może napisać w internecie niestworzone historie I czują się w ten sposób bezkarne.
    CHCEMY STANOWCZO OZNAJMIĆ, IŻ W STOSUNKU DO OSÓB, KTÓRE OCZERNIAJĄ NAS BEZPODSTAWNIE BĘDZIEMY WYCIĄGAĆ KONSEKWENCJE NA DRODZE PRAWNEJ.
    Serdecznie dziękujemy za możliwość naszego wypowiedzenia się, jak również dziękujemy naszym stałym klientom za wsparcie.

Z poważaniem
    Ekipa sklepu LITTLEBABY

Początkująca(y)

Szanowni Państwo – w związku z nagminnym umieszczeniem na forum komentarzy mający na celu oczernić nasz sklep – jednoznacznie stwierdzamy, iż nigdy nikogo nie oszukaliśmy i nie zamierzamy oszukiwać. Istniejemy na rynku od wielu lat I cieszymy się dobrą opinią wśród wielu tysięcy klientów, których zamówienia mieliśmy okazję realizować.
    Jak każdy sklep otrzymujemy czasem komentarz negatywny – co jest naturalnym zjawiskiem, gdyz nie ma sklepu, który miałby same opinie pozytywne. Również jesteśmy tylko ludźmi I mamy swoją moc przerobową – także zdaża się, że jakies zamówienie może mieć dłuższy okres realizacji.
    Zdecydowaliśmy się odpisać na tym forum, ponieważ nie możemy dłużej godzić się z faktem, iż pewne osoby kryjące się pod nickami – nagminnie nas oczerniają wbrew naszej woli zarzucając nam zupełnie bezpodstawnie oszustwa. Chcemy podkreślić, iż nigdy nikogo nie oszukaliśmy, gdyż zależy nam na naszych klientach I nawet jeżeli jakieś zamówienie realizowane jest w dłuższym okresie czasu – bądź jego wyjaśnienie I pozytywne zakończenie zajmuje nam więcej czasu – nie oznacza to, że kogoś oszukaliśmy. Wszystkie zamówienia są realizowane a zwroty do klientów wykonywane. Jeżeli ktoś ma zastrzeżenia do naszej pracy to prosimy pisać bezpośrednio do nas a z pewnością spotka się z pozytywnym zakończeniem sprawy. Na forum wypowiada się wiele osób, które najprawdopodobniej działają w imieniu konkurencji lub poprostu odczuwają przyjemność w bezpodstawnym oczernianiu naszego sklepu. Niestety żyjemy w czasach, kiedy duża ilość osób może napisać w internecie niestworzone historie I czują się w ten sposób bezkarne.
    CHCEMY STANOWCZO OZNAJMIĆ, IŻ W STOSUNKU DO OSÓB, KTÓRE OCZERNIAJĄ NAS BEZPODSTAWNIE BĘDZIEMY WYCIĄGAĆ KONSEKWENCJE NA DRODZE PRAWNEJ.
    Serdecznie dziękujemy za możliwość naszego wypowiedzenia się, jak również dziękujemy naszym stałym klientom za wsparcie.

Z poważaniem
    Ekipa sklepu LITTLEBABY

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Zasady Postowania