To jest forum eksperckie
Do współpracy przy forach eksperckich zaprosiliśmy ludzi, których znamy i, których kompetencje cenimy. Cieszymy się, że zgodzili się dołączyć do www.babyboom.pl
1. do 2. z 2
Temat: Hemoroidy a poród naturalny
Tym forum zarządza Izabela Frej, położna środowiskowo-rodzinna, pracuje w poradni K oraz prowadzi szkołę rodzenia. Ekspert Akademii JOHNSON'S® Baby.-
7-02-2012, 13:49 #1
Hemoroidy a poród naturalny
Witam,
Borykam się z problemem hemoroidów. Mam jednego hemorida, który niekiedy boli po wypróżnieniu. Stosuję czopki i maści. Lekarz przepisał mi również Cyclo3fort.
Mam pytanie jak hemoroidy mogą wpływać na przebieg porodu naturalnego lub to, co po nim. Już przed pierwszą ciążą miałam ten problem. Córkę urodziłam 2 lata temu naturalnie. Zylaki od czasu do czasu bolały, ale nie krwawiły.
Czy teraz też będę mogła urodzić naturalnie czy raczej jest wskazanie do cc?
Dziękuję z góry za odpowiedź.
-
9-02-2012, 22:38 #2Ekspert J&J. Położna

Odp: Hemoroidy a poród naturalny
Witam- szkoda,że po pierwszym porodzie nie poszła Pani do proktologa. Proszę to zrobić po 7-8 tyg kiedy urodzi się Pani kolejny maluszek. Nie wiem jakiej wielkości są hemoroidy i czy mogą być p\wskazaniem do porodu drogami i siłami natury- warto o to zapytać ginekologa kiedy będzie Pani na wizycie kontrolnej. Jeśli nie będzie p\wskazań można rodzić fizjologicznie. Pozdrawiam

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

..:: Młode Mamy Weteranki ::..
Dzisiaj, 09:37 w Młodziutkie mamy -przyszłe i obecne