To jest forum eksperckie
Do współpracy przy forach eksperckich zaprosiliśmy ludzi, których znamy i, których kompetencje cenimy. Cieszymy się, że zgodzili się dołączyć do www.babyboom.pl
11. do 12. z 12
Temat: Proszę o pomoc -pilne
Tym forum zarządza Izabela Frej, położna środowiskowo-rodzinna, pracuje w poradni K oraz prowadzi szkołę rodzenia. Ekspert Akademii JOHNSON'S® Baby.-
6-02-2012, 12:35 #11
Odp: Proszę o pomoc -pilne
i ja mysle ze nic sie nie stanie w zwiazku z ta pomylka.
Co do panikowania to chyba spora czesc mam tak ma:)
a jak maly zareagowal na nowe mleko? wymioty sie uspokoily?
u nas szybko byla poprawa...
pamietam tylko ze jak dawalam to mleko Olce z butelki Avent to jadla jedna butle chyba z 50minut, wtedy zmienilam butelke na Lovi i od razu pieknie szlo:)
-
9-02-2012, 22:26 #12Ekspert J&J. Położna

Odp: Proszę o pomoc -pilne
Witam- kiedy karmimy dziecko piersią to stolec jest luźny, żółtawy z białymi groszkami. Często bywa, że maluszki do 12 tyg ulewają po karmieniu i jest to związane z wpustem żołądka. Kontrolujemy częściej wagę, czy prawidłowo przybiera. Jeśli nadal występuje ulewanie-po 12 tyg- to kontaktujemy się z chirurgiem dziecięcym. Warto również porozmawiać z pediatrą o włączeniu mleka AR-antyrefluksowe- 10 ml przed karmieniem piersią podajemy. Miałam wiele takich dzieci i po podaniu mleka AR ustąpiły te dolegliwości. Co do odwodnienia to jeśli dziecko jest apatyczne nie chce ssać piersi to proszę jechać z maluszkiem do szpitala, gdzie zostanie nawodnione i zostaną zrobione konieczne badania. Pozdrawiam

LinkBack URL
About LinkBacks

Gdy mąż przyszedł z pracy pojechaliśmy do przychodni. Lekarka stwierdziła że osłuchowo jest dobrze ale ma trochę zajęte gardełko i twardy brzuszek i że podejrzewa wirus jelitowy i dostał skierowanie do szpitala gdyby dalej wymiotował i miał wodniste kupki. W nocy mąż ze mną czuwał i rano wziął urlop, przyszła tez teściowa i niby twierdza że te kupki sa teraz w prawdzie rzadkie nawet trochę wodniste ale że to normalne a wymiotów nie ma tylko ulewania które owszem czasami są większe. Ale ja juz sama nie wiem. 
Facebook

..:: Młode Mamy Weteranki ::..
Dzisiaj, 09:37 w Młodziutkie mamy -przyszłe i obecne