To jest forum eksperckie
Do współpracy przy forach eksperckich zaprosiliśmy ludzi, których znamy i, których kompetencje cenimy. Cieszymy się, że zgodzili się dołączyć do www.babyboom.pl
1. do 2. z 2
Temat: Macierzyńskie i chorobowe
Tym forum zarządza Ewelina Słotwińska-Rosłanowska – prawnik (Uniwersytet Warszawski) oraz ekonomista (Szkoła Główna Handlowa), pracownik Zakładu Demografii SGH. Specjalizuje się w prawie pracy oraz prawie rodzinnym, ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień łączenia pracy zawodowej z obowiązkami rodzinnymi. Jest autorką licznych publikacji i opracowań z dziedziny polityki rodzinnej.-
8-02-2012, 15:46 #1
Macierzyńskie i chorobowe
witam serdecznie. mam pytanie, jestem obecnie na dodatkowym urlopie macierzynskim ktory konczy mi sie 23 lutego b.r
Pracuje na czas nie okreslony praca na stałe , zaszlam w ciaze i chcialabym przejsc po macierzynskim ponownie na chorobowe (L4) Czy jest taka mozliwość?? i czy dalej bedzie wyplacana pensja tak jak przed pierwszym porodem czyli cala ciaza L-4 puź niej macierzynski i na koncu wychowawczy. Został mi jeszcze zaległy urlop za rok 2010. co sie z nim stanie. prosze o pomoc
-
9-02-2012, 21:02 #2Ekspert BB. Prawniczka

Odp: Macierzyńskie i chorobowe
Tak. Nie zależy to jednak od pani wyboru (chcę?) ale od stanu Pani zdrowia.witam serdecznie. mam pytanie, jestem obecnie na dodatkowym urlopie macierzynskim ktory konczy mi sie 23 lutego b.r
Pracuje na czas nie okreslony praca na stałe , zaszlam w ciaze i chcialabym przejsc po macierzynskim ponownie na chorobowe (L4) Czy jest taka mozliwość??
W ciąży i na macierzyńskim tak, wychowawczy jest bezpłatny (od wielu lat).i czy dalej bedzie wyplacana pensja tak jak przed pierwszym porodem czyli cala ciaza L-4 puź niej macierzynski i na koncu wychowawczy.
Będzie do wykorzystania później.Został mi jeszcze zaległy urlop za rok 2010. co sie z nim stanie.

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

..:: Młode Mamy Weteranki ::..
Dzisiaj, 09:37 w Młodziutkie mamy -przyszłe i obecne